MayaS Публикувано: 27 май Автор Публикувано: 27 май Ден 7 - 08.03.2025 - Залива Ха Лонг и още... Сутринта отваряме очи с надеждата навън да е хубаво времето, но уви беше отново гадно. Кораба се върна до мястото където се качихме предния ден, а там ни чакаше лодката, която ни върна на пристанището. Чакаше ни ван с поредния шофьор, който да ни закара до Biển Vô Cực Thái Bình (Thai Binh Infinity Beach). Първо спряхме да пием кафе и чай в една готина кафетерия в Халонг. Пристигнахме почти за залеза в селото, където е прословутия плаж на рибарите с рибарските мрежи. Шофьора взе да се лута и да търси път до плажа и накрая каза, че няма как да стигнем. Ние взехме да се чудим какво да правим, гледахме картата, но като не познаваме района не можехме да измислим решение. От фирмата за трансфери не си бяха дали зор да разберат какво искаме и шофьора взе да ни предлага да се откажем, щял да отмени резервацията ни в съседния град и направо да ни закара в Нин Бин. Искахме да помислим и понеже бях отбелязала едни солници до селото поискахме да отидем там да разгледаме. Солниците не бяха нищо интересно (не беше сезона), но погледнахме един храм отвън, който беше срещу тях. С гугъл преводач беше пълна драма. Като видяхме, че няма оправия дори с шефа на фирмата, шофьора отмени резервацията за хотела в съседния град (искахме и на изгрев да снимаме рибари) и уреди хотел за 1 нощ в Нин Бин където беше следващата ни дестинация. Тръгнахме за там, стигнахме късно до някакъв хотел и се оказа че не ни приеха (по-скоро шофьора нищо не беше уредил). После взе да обикаля по хотели и все нищо. Накрая ние си намерихме хотел и го накарахме да ни закара до там. Опитваше се да ни вземе пари предварително ама не му се получи. Почти стана скандал с шефа му, който на следващия ден се опитваше да го защитава, но за нас това си беше опит за манипулация. И така нощувахме в Ninh Binh. Следва... 8
MayaS Публикувано: 27 май Автор Публикувано: 27 май Ден 8 09.03.2025 - Нин Бин Преместихме се в резервирания за следващите дни хотел и отидохме на разходка с лодка по реката с храмовете и пещерите. Билети купихме на място за дългия маршрут. Trang An Departure Boat Ticket. Лодките спират пред храмовете за разглеждане, и маршрута минава под скалите с тъй наречените пещери. За мен дългата разходка си заслужава. Прибрахме се и отидохме на обяд За вечерта направихме разходка в самия Нин Бин с изкачване до върха на скалата на д храма. Следва... 12
MayaS Публикувано: 28 май Автор Публикувано: 28 май Ден 9 10.03.2025 - Нин Бин Сутринта на този ден отново беше мръчкава, но не променихме плановете. Пеша от хотела се запътихме към Драконовата планина спирайки да снимаме де що ни се стори непознато и интересно. Последва кратко обсъждане кой ще се изкачи до горе и кой ще остане долу. Мача завърши 4:2 в полза на дракона. Аз за съжаление бях в губещия отбор поради скорошните интервенции върху ръце и крака. Печелившия отбор даде сводка, че изкачването е тегаво, много стъпала и освен това високи, но пък си е заслужавало. Гепих снимки на @IvoS за да покажа какво е горе и гледката отгоре. През това време аз реших да компенсирам отдолу като вдигна дрона. Получи се ама не съвсем, дрона навлезе в зоната на мъглата и край с гледките. Свалих го по надолу, та поне нещо да снимам. Разходих се по дървените пътечки Накрая двата отбора се събраха да хапнат дружно сладолед и да се запътят за обяд. Готови за нови подвизи с поредния Grab отидохме да се насладим на Bai Dinh Pagoda За Chùa Bái Đính Билети взехме на място. Качвате се на малки електро влакчета които ви закарват до началото на комплекса. Разглеждаш първия храм, качваш се на следващо влакче до следващия, ако искаш да пропуснеш някой храм пак слизаш от влакчето и се местиш на другото към следващия. Последна е кулата Bao Thap, има асансьор и гледка отвисоко, която си заслужава. Накрая последното влакче те оставя на първия храм и трябва да се слезе пеша малко, за да се разгледат още неща и накрая пак с влакче те връщат до билетния център. Там същото такси ни чакаше по предварителна уговорка за да ни върне в хотела. Вече пред и в кулата И гледките от високо И гора с дуриан Следва... 11
MayaS Публикувано: 28 май Автор Публикувано: 28 май Ден 10 11.03.2025 трансфер до Ha Noi със спирка в Incense Village Quang Phu Cau – изключително дълго пътуване и не си заслужава, защото в Hue по пътя за гробниците има такова село и може да се спре там и да се снимат тамяновите букети. Тук изработваха самите пръчки: От Ханой имахме полет до Da Nang и трансфер до Hoi An. След настаняването в хотела излязохме на разходка из Хой Ан и разбира се да намерим храна. Когато се стъмни се потопихме между сергиите на нощния пазар Следва... 11
MayaS Публикувано: 28 май Автор Публикувано: 28 май Ден 11 12.03.2025 Хой Ан Закуска Сутринта с Grab отидохме до Thanh Ha Pottery Village и обратно. Приятно място с малки занаятчийски работилнички за керамика. Може да се седне при някого и да се опита да се направи нещо от глина. Тук едната жена правеше 2 неща едновременно - върти с крак колелото и мачка глина с ръцете А това са направо шедьоври За да не си помислите, че има само глина: Искахме да се повозим на Coconut Basket boat и Grab ни закара до мястото от където можем да се качим на такава лодка. Стигайки обаче там нещо изведнъж решихме, че няма да се возим. Поснимахме, заобиколихме и отидохме на един мост да снимаме отвисоко. Пеша се запътихме да търсим обяд А след обяда не може без кафе, но пък какво кафе Копи Лувак разбира се Следва лежерна разходка из Хой Ан тип да се загубиш из уличките, за да си намериш ценни неща. И накъде без местния пазар За вечерта бях купила предварително билети за едно цирково представление (не ми е останала и следа за това как се казва) Иначе е нещо тяхно си и е чудно. Не се снима вътре. Трупата след представлението излиза навън и може да бъдат снимани Предния ден от хотела ни бяха предложили едно представление на открито. Интересно беше, но бяхме в зоната за местно и текста беше на Виетнамски. Другата зона беше на английски имаше май аудио, ама доста неразбрано. Та в един и същи ден се озовахме на 2 представления. Часовете се разминаваха доста и така присъствахме и на двете представления. На второто се разказва част от историята на Виетнам. Следва... 11
MayaS Публикувано: 28 май Автор Публикувано: 28 май Ден 12 13.03.2026 My Son за изгрев Имахме уреден транспорт от Хой Ан до My Son Sanctuary - Наричат го Виетнамския Анкгор Ват. Е доста по-малко е, но също така интересно. И в момента има течащи разкопки и откриват нови неща. Билети купихме на място. Връщане в Хой Ан и отново безцелна разходка из града и пазара Следва... 15 2
Argentique Публикувано: 28 май Публикувано: 28 май Е, най-сетне пекна слънце по снимките! 😃 Благодаря, Мая. Поразгледах доста снимки и теми тези дни, ами то е все мръчкаво из Северен Виетнам, може би защото повечето хора ходят зимата, знам ли. (А защо ходят зимата ) В момента имало някаква адска гореща вълна, да видим за мен какво ще има и ще има ли изобщо. То тук в Горна Тракия сме свикнали уж, ама ни е сухо лятото. 😃 2
MayaS Публикувано: 28 май Автор Публикувано: 28 май преди 4 минути , Argentique каза: Е, най-сетне пекна слънце по снимките! 😃 Благодаря, Мая. Поразгледах доста снимки и теми тези дни, ами то е все мръчкаво из Северен Виетнам, може би защото повечето хора ходят зимата, знам ли. (А защо ходят зимата ) В момента имало някаква адска гореща вълна, да видим за мен какво ще има и ще има ли изобщо. То тук в Горна Тракия сме свикнали уж, ама ни е сухо лятото. 😃 Ами Виетнам си е за 2 пътувания. Да речем февруари или март за среден и южен Виетнам и лятото за северен. Ама отде толкоз време за 2 пътувания. Иначе По твоето време север ще е добре среден горещичко ма ти си калена. 4
jungfraujoch Публикувано: 28 май Публикувано: 28 май Много е готино.Снимала си храната,пазарите,хората и тяхното ежедневие,както и атмосферата по улиците,културните мероприятия но които сте били.Точно местата,на които се усеща пулса на живота във Виетнам. Чудно!Следя с интерес темата. 1 1
MayaS Публикувано: 29 май Автор Публикувано: 29 май Ден 13 14.03.2025 Hue На този ден сутринта имахме резервиран трансфер с ван от Хой Ан до Hue. Решихме да минем по по-бързия маршрут, а не по крайбрежието. Имахме спирка на езерото Đầm Lăng Cô за да видим ловците на скариди. Настанихме се в хотела в Hue и отидохме на обяд. Следваше черешката в това пътуване Hue Citadel with Forbidden Purple city, Kinh thành, Imperial city. Бяхме си отделили целия следобед за там и наистина за да обиколиш навсякъде си трябва половин ден, който не забелязваш как е отлетял докато се наслаждаваш на красотите. А за двореца нямам думи Следва... 10 1
MayaS Публикувано: 29 май Автор Публикувано: 29 май Ден 14 15.03.2025 Hue Отметнали, дузина храмове, Невероятен дворец сега беше време да видим и гробници. Ето го и списъка за деня. Thuy Xuan Incense-making Village (Làng Hương Thuỷ Xuân), гробница на Tự Đức, Mausoleum of Emperor Dong Khanh (Lăng Đồng Khánh), гробницата на Khải Định, Minh Mang Tomb, Standing Buddha Temple. Thuy Xuan Incense-making Village (Làng Hương Thuỷ Xuân) - споменах че другото село с тамяновите букети няма смисъл да се посещава, защото ако в плана ви влизат гробниците, то пътя минава покрай това село и там може да се позабавлявате. Ето ми учителката И ученичката се справя отлично гробница на Tự Đức Mausoleum of Emperor Dong Khanh (Lăng Đồng Khánh) гробницата на Khải Định Mausoleum of Emperor Minh Mang Standing Buddha Temple Остана ни време преди полета за Ханой и шофьора ни предложи да ни заведе до океана да се помотаме и след това да ни закара на летището. С радост приехме. Следва... 10
MayaS Публикувано: 29 май Автор Публикувано: 29 май Ден 15 последен 6.03.2025 Ханой Ето го и края на това пътешествие. Много видяхме и много не видяхме. Така е винаги, но беше достатъчно. Е остават си някои места, които, ако съм в района може да опитам да посетя, но бъдещето ще покаже. Денят беше посветен на мотане из Ханой, без конкретни цели без бързане. Не че през останалото време сме бързали, напротив, по-малко неща, но по спокойно. Е без храна и бира, няма сила Край. 9 1 3
bonboneva Публикувано: 11 август Публикувано: 11 август Здравейте! Дали имате запазен контакт на шофьор за трансфери в Северен Виетнам. Ние сме група от 7 човека. Планирам посещение през март 2027 година. Благодаря предварително!
MayaS Публикувано: 11 август Автор Публикувано: 11 август преди 33 минути , bonboneva каза: Здравейте! Дали имате запазен контакт на шофьор за трансфери в Северен Виетнам. Ние сме група от 7 човека. Планирам посещение през март 2027 година. Благодаря предварително! Преди малко се опитвах да намеря. Видях и твоята тема-въпрос. Имам един, който е от една страна Grab такси, но и шофьор за маршрути. Опитвам се да го намеря, ще ми трябва време, защото не е там където очаквах. Ползвахме го от и до летището в Ханой. Взе по-малко пари от останалите оферти и е много готин. Надявам се да имаш ден два да го намеря.
MayaS Публикувано: 11 август Автор Публикувано: 11 август преди 41 минути , bonboneva каза: Здравейте! Дали имате запазен контакт на шофьор за трансфери в Северен Виетнам. Ние сме група от 7 човека. Планирам посещение през март 2027 година. Благодаря предварително! Това е мнението на @stotan за 2 фирми, които ползвахме и ние (бяхме 6 човека). Вътрешен транспорт Danny Phan- много точни, колите идват навреме, шофьорите карат безопасно, малко или много знаят английски, предварителна комуникация по Whatsapp: +84918388991, не искат бакшиш, предния ден се уточнява номера на колата и Whatsapp на шофьора, плаща се след края на курса Danny Phan Travel - All You Need to Know BEFORE You Go (2024) (tripadvisor.com) Hue Friendly Cars- също много точни, всичко е, като при горната фирма, много любезни- спират на спирки по желание по маршрута. Hue Friendly Cars - We Are A Group Of Experienced And Friendly Drivers Ние обаче имахме малки недоразумения и с двете. Описала съм го в тази тема, но все пак си мисля, че може да им се доверите, ако нямате специални изисквания или особени места за посещение. Иначе ще търся другия контакт.
MayaS Публикувано: 11 август Автор Публикувано: 11 август преди 6 часа, bonboneva каза: Здравейте! Дали имате запазен контакт на шофьор за трансфери в Северен Виетнам. Ние сме група от 7 човека. Планирам посещение през март 2027 година. Благодаря предварително! Намерих визитката. 1
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега