Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

преди 5 часа, DaBo каза:

Слувало ми се е многократно, но само в САЩ. Първо се минава имигрейшън, после багажът се взема от едната лента и буквално се носи на няколко метро до друга лента. Това обаче се случва в транзитна зона и няма повторно редене на имигрейшън. Първия път ми беше много притеснено какво и как, но няма нищо особено. Поне там всичко е много добре организирано и обозначено. Единствено трябва да се има предвид колко е времето между двата полета, защото понякога опашките на имигрейшъна са брутални.

@stanimir, това за КЛ сигурно ли е? Защото на КЛИА няма такава организация и ми е много чудно. А и е добре да го имам предвид за бъдещи планове.

@Blagovesta78, не е от авиокомпанията, а от страната. 😉 Не се ядосвай сега, нищо няма да се промени. Гледай да се свържеш със самата авиокомпания, за да знаеш със сигурност какво е положението. Особено, ако ви трябват и визи, за да имаш време за тях. Ще си знаеш за следващите пътувания.

Според сайта на Tianfu Airport Chengdu не трябва да има проблем,уж процедурата отнемала 30мин,та дано е така!Ще споделя тук за "изживяването"🙂,а за следващия път си знам,че тотално отписвам китайските авиокомпания. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Самият Китай е проблема, защото летиш до част от него, за която не се иска виза, като се прекачваш в друга част, където се изисква.

Ако въобще е така, а не фалшива тревога. Кажи после какво е станало.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
Преди 1 час, neuromancer каза:

Самият Китай е проблема, защото летиш до част от него, за която не се иска виза, като се прекачваш в друга част, където се изисква.

Ако въобще е така, а не фалшива тревога. Кажи после какво е станало.

Дано не се изисква виза,за да си губим времето, че е 3.30ч престоя ни.Ще споделя тук какви са процедурите.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
42 minutes ago, Blagovesta78 said:

Дано не се изисква виза,за да си губим времето, че е 3.30ч престоя ни.Ще споделя тук какви са процедурите.

Трябват ви визи.Ние кацнахме в Урумчи на път за Манила да заредят самолета и да качат пътници и ни свалиха и минахме гранична проверка.Отбелязаха визата като използвана.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
Преди 1 час, swimmer каза:

Трябват ви визи.Ние кацнахме в Урумчи на път за Манила да заредят самолета и да качат пътници и ни свалиха и минахме гранична проверка.Отбелязаха визата като използвана.

Леле луда работа, това с Air China ли е било?Доколкото разбрах в нашия случай няма да е необходима виза,имаш право на 24часа,ако не напускаш летището.Също така ми отговориха,че со Хонг Конг  се води международен полет(по нагоре в темата някой беше писал че е вътрешен, не не е!)Но вече на  място ще разберем кое как е.

Връзка към коментар

Аз също го прочетох това за 24-те часа някъде. Опитайте да се свържете по телефона с авиокоманията, нищо не губете, в най-лошия случай половин час пилене на нервите с някой бездушен чиновник отсреща, на който и английския му не става за нищо. 
Стискам палци да нямате проблеми и да си хванете другия полет, ще чакаме да чуем как е минало.

Не съм съгласна, че е била нападната. Сега, можеше всички дружно да кажем, че проблемът е в АК, но като не го мислим, трябва ли да лъжем:) Според мен всичко е криво в Китай и нищо там не би ме учудило. Нито дори чекиране наново на багаж за международен полет, ако наистина се води такъв. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Не е виза , но е специално разрешително :

https://www.china-briefing.com/news/china-visa-free-travel-policies-complete-guide/#:~:text=24/72/144-hour,transiting to a third country.

https://www.visaforchina.cn/YVR2_EN/generalinformation/faq/266540.shtml#:~:text=24-hour visa-free transit,for a visa-free transit.

Залагам , че летище Ченгду ще е по-модерно от повечето големи западноевропейски летища , то в Китай жп гарите им са като летища. Малко по-позитивна нагласа и нещата ще са наред.Със сигурност няма да сте единствените транзитни пътници от тоя полет.

П.П. Виждам, че Китай отново са разширили списъка с безвизови европейски държави (до 15 дни) и България разбира се отново липсва.

The full list of European countries now includes Austria, Belgium, Cyprus, Denmark, France, Germany, Greece, Hungary, Ireland, Italy, Luxembourg, the Netherlands, Norway, Poland, Portugal, Slovenia, Spain and Switzerland. Tourists from these countries will be allowed to enter China for short stays without a visa until the end of next year.

Сърбия и Босна пък са с 30 дневен безвизов режим.

Малко преди откриването през 2021 г.

成都天府国际机场_Chengdu_Tianfu_International_Airport_1.jpg

• Харесвам 5
  • Шок 1
Връзка към коментар
преди 5 часа, Deja Vu каза:

Аз също го прочетох това за 24-те часа някъде. Опитайте да се свържете по телефона с авиокоманията, нищо не губете, в най-лошия случай половин час пилене на нервите с някой бездушен чиновник отсреща, на който и английския му не става за нищо. 
Стискам палци да нямате проблеми и да си хванете другия полет, ще чакаме да чуем как е минало.

Не съм съгласна, че е била нападната. Сега, можеше всички дружно да кажем, че проблемът е в АК, но като не го мислим, трябва ли да лъжем:) Според мен всичко е криво в Китай и нищо там не би ме учудило. Нито дори чекиране наново на багаж за международен полет, ако наистина се води такъв. 

С авиокомпанията да се свържа е мисията невъзможна....на телефона съм на изчакване и чакам ли чакам никой не се включва. Писах три имейла-отговор няма.Но днес ще опитам да се свържа с trip.com все пак от тях купих билетите.А Китай си е наистина много крива държава, и затова са ми и притесненията.

преди 3 часа, stanimir каза:

Не е виза , но е специално разрешително :

https://www.china-briefing.com/news/china-visa-free-travel-policies-complete-guide/#:~:text=24/72/144-hour,transiting to a third country.

https://www.visaforchina.cn/YVR2_EN/generalinformation/faq/266540.shtml#:~:text=24-hour visa-free transit,for a visa-free transit.

Залагам , че летище Ченгду ще е по-модерно от повечето големи западноевропейски летища , то в Китай жп гарите им са като летища. Малко по-позитивна нагласа и нещата ще са наред.Със сигурност няма да сте единствените транзитни пътници от тоя полет.

П.П. Виждам, че Китай отново са разширили списъка с безвизови европейски държави (до 15 дни) и България разбира се отново липсва.

The full list of European countries now includes Austria, Belgium, Cyprus, Denmark, France, Germany, Greece, Hungary, Ireland, Italy, Luxembourg, the Netherlands, Norway, Poland, Portugal, Slovenia, Spain and Switzerland. Tourists from these countries will be allowed to enter China for short stays without a visa until the end of next year.

Сърбия и Босна пък са с 30 дневен безвизов режим.

Малко преди откриването през 2021 г.

成都天府国际机场_Chengdu_Tianfu_International_Airport_1.jpg

Летището със сигурност ще е много модерно,а България за съжаление почти винаги липсва от такива листи.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...

Да направя update, вече съм в Макао. На летището в Милано, попитах дали може да се чекира багажа до Хонг Конг, и казаха,че няма никакъв проблем. В Ченгду минахме само секюрити контрол, доста досаден контрол,дори доста пътници се разправяха със служителите,че за транзит не е нормално да има такъв контрол,но както и да е...Пътуването мина безпроблемно, останахме доволни от Air China, излитат навреме, самолета до Ченгду беше нов ,обслужване ок.

• Харесвам 7
  • Браво 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.