ППН Публикувано: 20 октомври Сподели Публикувано: 20 октомври Здравейте! Моля, бихте ли ми препоръчали спокойно място в България/ света, където човек би могъл да поживее и дори да се установи за постоянно? Аз съм педагог - психолог по професия и стаж. Урбанизираното гето, в което превърнаха красивия ми, морски, южен град ми идва, вече твърде много! Благодаря предварително на отзовалите се!🍀 6 Връзка към коментар
krasen_denev Публикувано: 20 октомври Сподели Публикувано: 20 октомври Ако дадете малко повече информация относно предпочитанията ви,може и да се заформи дискусия,а и съм сигурен,че ще има отзовали се. 4 Връзка към коментар
ППН Публикувано: 20 октомври Автор Сподели Публикувано: 20 октомври Здравейте! Конкретно търся спокойно и уютно място с повече Природа. Вече съм кандидатствала през МОН- "Кариерно развитие" за преместване по специалността и то още през месец май. Никакъв отговор до момента. Свързах се и с Диана Петрова от letters therapy и по нейна препоръка- писах на Вал Стоева: "Бисерче вълшебно". Тя контактува с много учители из цяла България и евентуално биха ме упътили: Къде? Как?... Мога и да работя на home office. От години работя за чужда компания. Уточнение: От мен институциална учителка не става! Опитала съм и не ми се получава това със съгласуването/ сътрудничеството по доноси, безобразно, учебно съдържание, неглижиране на тормоза в група/ клас, заради "наши деца", делегирани бюджети и статистиката просто да водиш едни бройки за храна и в Ел. дневник, и да вписваш шаблонни съчинения.... Не се вписвам и сред "колегите"- чалгари и алкохолици. Да, много са! Чишит съм, общо взето! От онези, които са деца на поколения назад даскали и това но е в гените. Маниак съм на тема: Истинската ни история и никак не съм склонна, дори на тест да пусна "невинното": и Луи 14. е носил розови обувки с токче... в масов клас. Изтрила съм си акаунта във ФБ, защото не желая да съм длъжна да харесвам всяка простотия, която качат "колеги" и ръководството. Работила съм индивидуално години наред с деца от аутистичния спектър. И имаме прекрасни резултати в екип с родители, дете, логопед. Ако съм успяла да се изразя разбираемо: Даскал- човек, който е като подпорната пръчка за младото растение. Учител, който обяснява, че грешките в тетрадката са полезни, за да може в ума/ живота да има верни отговори. Използвам зелената химикалка, за сметка на червената ( има материали по този метод в търсачката). Стремя се, чрез света на приказките (малки ученици, деца с Аспергер) да провокирам интерес и потребност от нови знания, и умения. Да започнем да водим диалог по новата тема и да обогатявам знания в приятелска среда. Да го провокирам младия човек да се осмели да се справя сам и все по - малко да има нужда от помощ. Да повярва в себе си и възможностите си. Да се разширява и развива. Това няма как да се случи в масовата група/ клас. Има си разписани ДОИ и даскал, който не слуша, го наказват и унижават. Стана много дълго... Ами, това е! Търся си нов живот на спокойно място. Разглеждам и варианти за Исландия.. 🙂 6 7 Връзка към коментар
krasen_denev Публикувано: 20 октомври Сподели Публикувано: 20 октомври преди 16 минути , ППН каза: Ами, това е! Търся си нов живот на спокойно място. Разглеждам и варианти за Исландия Щом разглеждате Исландия като вариант,то трябва да прибавим и Норвегия, Швеция и Финландия. Мисля,че човек с вашия опит би си намерил лесно работа в скандинавските държави. Там се обръща голямо внимание на индивидуалните занимания и работата с деца в малки групи. Не знам дали, би ви пречило наличието на туристи, защото Исландия и Норвегия са силно туристически?!? Голям потенциал за спокоен живот имат според мен и Киргизстан, Казахстан и Узбекистан. Животът е все още евтин и спокоен в тази част на света,макар в последно време Узбекистан да полагат големи усилия за увеличаване на туристическите потоци. Хората са много приятни и мили ,бих казал и доста чисти /душевно/ , а и са силно вярващи! Други места за които се сещам са португалските и испански острови в Атлантическия океан. 8 Връзка към коментар
Дани Магелани Публикувано: 20 октомври Сподели Публикувано: 20 октомври Защо непременно да търси спокойствието, като живее в чужбина? Хоум офис, работейки за чужда фирма от тук, е възможно. Ако търси реализация, кариера в чужбина - да. 1 Връзка към коментар
kakadu Публикувано: 20 октомври Сподели Публикувано: 20 октомври Аз ще питам къде да живея, с децата, с мъжа?! С моите деца!!! Дали ще има езеро, река или поточе?! Питате тук?! Да се трие! Връзка към коментар
Duke Публикувано: 20 октомври Сподели Публикувано: 20 октомври Добре, че съпругата ми от години не чете тук... 😞 6 Връзка към коментар
Травеолани Публикувано: 20 октомври Сподели Публикувано: 20 октомври преди 7 часа, ППН каза: Здравейте! Моля, бихте ли ми препоръчали спокойно място в България/ света, където човек би могъл да поживее и дори да се установи за постоянно? Аз съм педагог - психолог по професия и стаж. Урбанизираното гето, в което превърнаха красивия ми, морски, южен град ми идва, вече твърде много! Благодаря предварително на отзовалите се!🍀 Вариант ли е село до родния ви град - къщичка с много земя и зеленина наоколо, но спокойно и с по-малко хора? Адаптацията ще е по-лесна, няма да се налага да сменяте дистанционната работа. 4 Връзка към коментар
ППН Публикувано: 20 октомври Автор Сподели Публикувано: 20 октомври Здравейте! Би било хубаво... Оглеждала съм, но проблемът с водата си е актуален. ЦелЯ чиста, изворна вода, гора.... Харесвам идеята за Исландия.🙂 Много е чисто там. Имат вода в изобилие, чиста храна и не е бетонирано повсеместно. Гледам и видеа, че хората там са доста интелигентни и работливи. Възпитано общество! Иначе около Бургас, по ивицата, си е бетонирано от.... до. "Мерси!" 😉 Навътре са се цiг@низирали доста, уви! В Норвегия имам колеги от университета, които живеят там от години. Също бургазлии и няма да се върнат тук. Снимките и видеата, които качват са вълшебни. Мен, упорито ме влече към Исландия.🙂 Моля, някой, който е там или е бил, би ли пояснил подробности, относно: цени на квартира, ... всичко..? Вземам с мен и домашния любимец. Имам роднини, които живеят в Япония и се чувстват прекрасно там. Не е моето, обаче.. За държави на юг - не съм много склонна, защото тези жеги, изобщо не ми понасят. 3 Връзка към коментар
veselush Публикувано: 20 октомври Сподели Публикувано: 20 октомври Погледнете сайта на MAST щом мислите да се местите с домашен любимец. Може да ви отнеме около 2 месеца да съберете необходимите документи и ваксини. Също така има задължителна карантина на територията на Исландия в рамките на 14 дена за кучета и котки. В сайта има контакти и могат да ви дадат допълнителна информация. 1 Връзка към коментар
ППН Публикувано: 20 октомври Автор Сподели Публикувано: 20 октомври О, сърдечно Ви благодаря за информацията!💓 Връзка към коментар
Травеолани Публикувано: 20 октомври Сподели Публикувано: 20 октомври преди 1 час, ППН каза: Здравейте! Би било хубаво... Оглеждала съм, но проблемът с водата си е актуален. ЦелЯ чиста, изворна вода, гора.... Харесвам идеята за Исландия.🙂 Много е чисто там. Имат вода в изобилие, чиста храна и не е бетонирано повсеместно. Гледам и видеа, че хората там са доста интелигентни и работливи. Възпитано общество! Иначе около Бургас, по ивицата, си е бетонирано от.... до. "Мерси!" 😉 Навътре са се цiг@низирали доста, уви! В Норвегия имам колеги от университета, които живеят там от години. Също бургазлии и няма да се върнат тук. Снимките и видеата, които качват са вълшебни. Мен, упорито ме влече към Исландия.🙂 Моля, някой, който е там или е бил, би ли пояснил подробности, относно: цени на квартира, ... всичко..? Вземам с мен и домашния любимец. Имам роднини, които живеят в Япония и се чувстват прекрасно там. Не е моето, обаче.. За държави на юг - не съм много склонна, защото тези жеги, изобщо не ми понасят. В Исландия не съм била и не мога да помогна с информация, но ви пожелавам успех! Личи си, че е обмислено решение и ви влече натам. Много хора от форума са били в Исландия (като туристи, но все пак са били там), дано някой се включи с полезна информация. 1 1 Връзка към коментар
ППН Публикувано: 20 октомври Автор Сподели Публикувано: 20 октомври Благодаря Ви!❤️ 1 Връзка към коментар
lesy Публикувано: 20 октомври Сподели Публикувано: 20 октомври Като турист мога да кажа, че това е единствената държава, където съм била и не съм си купила нищо друго освен храна от супермаркет. Дори чай. Само турове и атракции посетихме. Много висок стандарт, много вятър и студ, къс ден през зимата. Иначе Исландия е страхотна туристическа дестинация. И китайците вече са навсякъде. Това е от февруари тази година. 2 Връзка към коментар
ППН Публикувано: 20 октомври Автор Сподели Публикувано: 20 октомври Благодаря за информацията!🙂 Вятър и студ- супер!💖 Жега и влага- не! Четох, че нямат и комари!😍 Връзка към коментар
denis_a Публикувано: 26 октомври Сподели Публикувано: 26 октомври Добро утро, авторке и на всички останали. Интересна тема, наистина, радвам се че все пак се намират учители като теб. Щом си решила твърдо да емигрираш, успех ти желая. Колкото и хубаво да изглежда всичко, от мен да знаеш, няма да е така лесен имигрантския живот. Един съвет, отново да помислиш за някое селце из Бг. Явно Бургаско стана много комерс, хем заради добрата свързаност по магистрала, хем заради южното черноморие и т.н. Аз лично от скоро стопанисвам селски имот, който отговаря на всичките ти критерии, едва на 40 мин. с кола от София. Колкото и да се препълват , застрояват и циганизират 3-те ни най-големи града, има и друг тренд - да се местим на село. Така че отново помисли, пълно е с хубави, удобни и що-годе уредени селца в Бг, но за да откриеш нещо добро си трябва много внимаване и предварително проучване. Ако имаш интерес към района софийски, пиши и ще ти кажа кои са най-добрите селца. 🙂 Вятър и студ да искаш тук, в цели 3 сезона. 😄 6 Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 26 октомври Сподели Публикувано: 26 октомври Не вярвам да не сте съобразили, но ми се струва, че работа с проблемни деца е добре да е с личен контакт, а не онлайн. Съответно за да работите с местните деца трябва да говорите местния език, защото не винаги ще знаят достатъчно английски. Та или ще трябва бързо да научите местния език, или да работите друго. 2 Връзка към коментар
Фил Публикувано: 26 октомври Сподели Публикувано: 26 октомври На 20.10.2024 г. в 13:07, ППН каза: Търся си нов живот на спокойно място. В Европа - Дания. Иначе Канада, Австралия. 3 Връзка към коментар
Boo Публикувано: 26 октомври Сподели Публикувано: 26 октомври На 20.10.2024 г. в 23:11, ППН каза: Благодаря за информацията!🙂 Вятър и студ- супер!💖 Жега и влага- не! Четох, че нямат и комари!😍 Това не е вярно - комари има и то много, предполагам основно лятото Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега