Прескочи до съдържание

Забележителности между Солун и Метеора

Препоръчани мнения

Здравейте,

В последния момент решихме да се разходим до Солун и Метеора в края на седмицата. Идеята ни е да тръгнем в четвъртък сутринта от София, да спим някъде след Солун, за да си съкратим пътя до Метеора, в петък разглеждаме манастирите и се връщаме пак към Солун,  който ще го разглеждаме събота и неделя. Молбата ми е да препоръчате някакви интересни места за разглеждане след Солун, около които да си организираме нощувката. Ще бъда много благодарна, ако предложите и разни места за хапване по цялото трасе на пътуването ни. Благодаря предварително! 

Връзка към коментар

Ние имахме 1 нощувка във Викос и 2 до Метеора миналата година. На връщане минахме покрай морето и спряхме за късен обяд май на Плака, гледахме за някакви кръчми, известни с миди. 

Ама май пак не си довърших разказа и съм забравила.

https://magelanci.com/forums/topic/17913-есенна-разходка-до-каньона-викос-и-метеора/#comment-615671

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Можете да отидете до Вергина. Там са всеизвестнита царска гробница на Филип II. Мисля,че ще останете доволни, особено ако харесвате история и исторически обекти! Малко по-далече,но много по-близо до Метеора е Мецово.Мецово е типично планинско градче с много запазени възрожденски къщи. За Викос вече са ви казали.Там е територията на Загорските села.Всичките са страхотни с много места за хранене. Йоанина/Янина/ също не е за изпускане.Там можете да откарате повече от ден.Има много за гледане.

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Ако идеята ви не е предимно градски туризъм в Солун, бих разменила. Четвъртък нощувка в Солун, така ще имате почти целия ден и вечерта. Сутринта решавате дали тръгвате рано. От там Вергина и после Йоанина. Не мисля, че ще имате време за Загори. Последна нощувка около манастирите с разглеждане. Проверете кой от тях кога работи. Там вече според интересите ви може да отделите две половинки дни, а може и двете нощувки да са в района.

Мецово е чудесно за хапване, но и навсякъде в района ще ви нахранят добре с мръвка и червено винце 🍷

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Благодаря на всички за отговорите! След като разгледахме работното време на манастирите, май ще тръгнем още днес, тъй като от петък започват да работят по зимно работно време, което ни съкращава времето за разглеждане, а и в петък манастирът на Варлаам не работи (а четох, че бил един от най-красивите). Ще се опитаме днес да стигнем до Сандански и утре сутринта продължаваме директно към Метеора, разглеждаме четвъртък и петък каквото можем от манастирите и в петък тръгваме към Солун. От Солун ще се опитаме да отидем и до Вергина, че музея с гробницата ми се струва интересен. Викос и Йоанина ни харесаха, но за тях ще ходим отделно, че много път се събира! 

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.