Прескочи до съдържание

Накъде сте се запътили за Великден 2025?

deian

Препоръчани мнения

Привет, Магеланци!

През 2025 г. съвпадат православния и католическия Великден. Бихте ли споделили за къде имате планове или къде най ви е харесало по тези празници през годините? Традиционно самолетните билети са по-скъпи за такъв период, така че не изключвам по-близка автомобилна екскурзия. Обичайно и някои по-южни/морски дестинации през април все още не фигурират в полетния календар на АК. Предполагам, че много от вас използват именно празничните дни за такива кратки пътувания, защото на повечето от нас отпускът все не стига. Вероятно също така има места, които е добре да избягваме точно в този период.

Ще се радвам на всякакви мнения и коментари.

ПП: Темата я пускам в подфорум "Европа" с идеята за 4-5 дневно пътуване.

• Харесвам 1
  • Смея се 1
Връзка към коментар

Аз за Великден нямам мърдане, професионално съм вързан всяка година. Иначе, взехме билети за Египет, малко след Великден от 29 април до 7 май.

• Харесвам 7
Връзка към коментар
преди 14 часа, TaniaG каза:

Токио 12-20 април 🍣 

Доста интересна дестинация за Великден! Достатъчно ли ще Ви е времето? Аз все си мисля за Япония, че ми трябват поне 2 седмици, да се обиколят и други райони. Не е като да летиш до някъде наблизо.

Връзка към коментар
Преди 1 час, Дани Магелани каза:

В Лион, Гренобъл и Анси.

Отказа ли се да ми идваш на гости? 😉

Аз планувам малко след Великден една екзотична дестинация - София 😂 в началото на май.

• Харесвам 5
Връзка към коментар

Не 

преди 15 минути , Роца каза:

Отказа ли се да ми идваш на гости? 😉

Аз планувам малко след Великден една екзотична дестинация - София 😂 в началото на май.

Не съм. Билетите ми са 1-11 май. Но ще предпочета от Орли да излетя за карибските ви земи. Тази пролет мисля да заложа на прочутата френска елегантност. За нов гардероб говоря (някой да не помисли друго).

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Още нямам планове, само смътни идеи. Понеже в Европа навсякъде ще е лудница и скъпотия, мога:

- да отида на някой гръцки остров, където празнуват Великден подобаващо, но трябва да планирам рано.

- Източна Турция, с полет Истанбул-Диарбекир, после с автобуси Мардин, Шанлъурфа, Газиантеп-самолет Истанбул с малко отпуска преди Великден, за тук още преди две години търсех другарче, но се разсъхна работата.

- другаде

• Харесвам 4
  • Замислям се 1
Връзка към коментар
преди 16 минути , Argentique каза:

Още нямам планове, само смътни идеи. Понеже в Европа навсякъде ще е лудница и скъпотия, мога:

- да отида на някой гръцки остров, където празнуват Великден подобаващо, но трябва да планирам рано.

- Източна Турция, с полет Истанбул-Диарбекир, после с автобуси Мардин, Шанлъурфа, Газиантеп-самолет Истанбул с малко отпуска преди Великден, за тук още преди две години търсех другарче, но се разсъхна работата.

- другаде

Ако ще гласуваме, аз съм за: 

- другаде

• Смея се 9
Връзка към коментар

По големи празници не обичам да пътувам. Обикновено си оставаме в София, надявам се времето да е дружелюбно настроено и да не ни вали много 🙂 

Евентуално, може да отскочим да посетим свекърва ми, или пък да я поканим да ни погостува по празниците (малко вероятно да се случи). 

Пътуванията ми през последните години са основно служебни, защото другото време е посветено на всякакви домашни любимци. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар
Биляна Димитрова

Аз много обичам да съм някъде по Великден. Последните няколко години бях в Йордания, Турция, Румъния, Хърватска. През 2024г. за Великден бях в Сараево. Винаги си прекарвам много хубаво и запомнящо. За 2025г. вече сме планирали да посрещнеме Великден в Португалия.

• Харесвам 7
Връзка към коментар
преди 1 час, Argentique каза:

- другаде

Именно, че ще е лудница, а и шансът за времето е 50/50, особено в по-северните части на Европа.

Идеята с гръцкия остров и на мен ми е в главата. Но като следях полетите тази година преди Великден, нямаше до никой гръцки остров. Имаше Кипър, Малта, Сицилия...

Как я виждаш схемата с гръцкия о-в? С фери? Аз много се колебая за Лефкада - хем е остров, хем е достъпен с автомобил (без фери), хем не сме ходили. Не знам през април дали е подходящо, ясно, че не за плаж и къпане в морето, но поне за разглеждане.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 3 минути , deian каза:

Именно, че ще е лудница, а и шансът за времето е 50/50, особено в по-северните части на Европа.

Идеята с гръцкия остров и на мен ми е в главата. Но като следях полетите тази година преди Великден, нямаше до никой гръцки остров. Имаше Кипър, Малта, Сицилия...

Как я виждаш схемата с гръцкия о-в? С фери? Аз много се колебая за Лефкада - хем е остров, хем е достъпен с автомобил (без фери), хем не сме ходили. Не знам през април дали е подходящо, ясно, че не за плаж и къпане в морето, но поне за разглеждане.

На Корфу е хубаво по Великден.

• Харесвам 5
Връзка към коментар
преди 3 минути , Биляна Димитрова каза:

Аз много обичам да съм някъде по Великден. Последните няколко години бях в Йордания, Турция, Румъния, Хърватска. През 2024г. за Великден бях в Сараево. Винаги си прекарвам много хубаво и запомнящо. За 2025г. вече сме планирали да посрещнеме Великден в Португалия.

Бихте ли споделили за Сараево? Интересно ми е, нетипична дестинация за Великден. С какво пътувахте?

Връзка към коментар
Биляна Димитрова
преди 1 минута , deian каза:

Бихте ли споделили за Сараево? Интересно ми е, нетипична дестинация за Великден. С какво пътувахте?

Пътувахме с кола. Спахме в Сараево. Посетихме още Мостар и Междугорие. На отиване разгледахме Дървенград, а на връщане се отбихме в Каменград. 

• Харесвам 3
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 15 минути , Биляна Димитрова каза:

Пътувахме с кола. Спахме в Сараево. Посетихме още Мостар и Междугорие. На отиване разгледахме Дървенград, а на връщане се отбихме в Каменград. 

Много благодаря. Това е доста добра идея, която ще обмисля.

преди 24 минути , Дани Магелани каза:

На Корфу е хубаво по Великден.

Има ли директни полети през април от София/Букурещ, или трябва с фери?

• Замислям се 1
Връзка към коментар

Корфу е удобно с кола. Дните на полетите може да не съвпадат с празниците, плюс това цените по празниците хич няма да са хубави.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Поне от София директни полети до острови няма по Великден 😉 

Така че до Атина и после море широко, ферита много...

Винаги има опция и с пречакване де, но трябва да се следят промотата на Егейците.

• Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 8 часа, deian каза:

Доста интересна дестинация за Великден! Достатъчно ли ще Ви е времето? Аз все си мисля за Япония, че ми трябват поне 2 седмици, да се обиколят и други райони. Не е като да летиш до някъде наблизо.

Датите избраха нас - тогава е пролетната ваканция, та да не изпускаме училище. Не искам лятото, щото е много жега. Ще сме само в Токио. С малко късмет ще хванем края на сакурата. 

• Харесвам 3
Връзка към коментар
На 30.10.2024 г. в 16:50, deian каза:

През 2025 г. съвпадат православния и католическия Великден.

Точно защото съвпадат се колебая дали да си го причиняваме :girl_sigh: Иначе идеи и дестинации никога не липсват. :girl_haha:

• Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 4 минути , chandni каза:

Точно защото съвпадат се колебая дали да си го причиняваме :girl_sigh: Иначе идеи и дестинации никога не липсват. :girl_haha:

Има и плюсове. Извратените цени ще са само една, а не две различни седмици.

• Харесвам 2
  • Смея се 5
Връзка към коментар
преди 16 часа, TaniaG каза:

Датите избраха нас - тогава е пролетната ваканция, та да не изпускаме училище. Не искам лятото, щото е много жега. Ще сме само в Токио. С малко късмет ще хванем края на сакурата. 

Видях, че периодът Ви е 12-20 април. Дано греша, или може би децата Ви учат в чужбина някъде. Първоначално тук, в България, бяха обявили, че пролетната ваканция ще е 12.04.2025 г. – 21.04.2025 г /което повече ми допадаше и на мен/. Впоследствие го промениха на 29.03.2025 - 06.04.2025 г. Казвам го само, за да не останете неприятно изненадани. Разбира се, винаги може да пуснете на детето 4 дни по семейни причини, ако случаят е такъв. МОН... нямам желание да ги коментирам.

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.