Прескочи до съдържание

Накъде сте се запътили за Великден 2025?

deian

Препоръчани мнения

преди 1 час, deian каза:

Видях, че периодът Ви е 12-20 април. Дано греша, или може би децата Ви учат в чужбина някъде. Първоначално тук, в България, бяха обявили, че пролетната ваканция ще е 12.04.2025 г. – 21.04.2025 г /което повече ми допадаше и на мен/. Впоследствие го промениха на 29.03.2025 - 06.04.2025 г. Казвам го само, за да не останете неприятно изненадани. Разбира се, винаги може да пуснете на детето 4 дни по семейни причини, ако случаят е такъв. МОН... нямам желание да ги коментирам.

Магеланката е с местоположение Мериленд, САЩ🙂 Не си мисли за МОН😄

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Тази година бяхме в Лисабон за Великден, защото предпочитам християнски дестинации за празника, но за следващата година не съм решил. Може би едно семейно Камино де Сантяго?

• Харесвам 10
Връзка към коментар
преди 6 часа, deian каза:

Видях, че периодът Ви е 12-20 април. Дано греша, или може би децата Ви учат в чужбина някъде. Първоначално тук, в България, бяха обявили, че пролетната ваканция ще е 12.04.2025 г. – 21.04.2025 г /което повече ми допадаше и на мен/. Впоследствие го промениха на 29.03.2025 - 06.04.2025 г. Казвам го само, за да не останете неприятно изненадани. Разбира се, винаги може да пуснете на детето 4 дни по семейни причини, ако случаят е такъв. МОН... нямам желание да ги коментирам.

В Мериленд сме - тук всяка община си измисля пролетната ваканция. Летим директно Вашингтон - Токио. 

Връзка към коментар
преди 49 минути , vl_stamboliev каза:

Сантяго де Чиле...17-25/04/2025. Някой друг ориентирал ли се е натам?

Запазвай си места, и купувай билети отсега, защото в южноамериканския католически свят, Коледа и Великден се празнуват освен всичко друго, и като не работи нищо (буквално) от четвъртък до понеделник включително, а транспортните средства от всякакъв вид са препълнени, въпреки че по по-натоварените отсечки пускат и извънредни автобуси. Бил съм в района (Южно Чили) по Коледа, и съм променял програма в движение заради липсващ транспорт, или билети за наличния, доколкото го има. Предупреждението ми е добронамерено, но напълно сериозно, да избегнеш неприятни изненади на място. За цените няма нужда да споменавам - вдигат се двойно минимум, на всичко и най-вече на настаняванията.
Тази "традиция" по принцип е валидна за целия християнски свят и от двете деноминации - източна (православна), и западна (католическа), но по мои наблюдения, е най-силно изразена в Централна и Южна Америка.

• Харесвам 4
  • Благодаря 1
Връзка към коментар

Сега се сетих, че преди 5 години беше пусната подобна тема от една липсваща, включително на мен, магеланка и аз се зарекох, че по Великден няма да ям козунаци, а ще правя крачки😛. С риск да ви изглеждам черногледа, ще кажа, че последва април 2020 г. и всички знаем какво се случи… Който, където си иска, там да си ходи. Ако е със самолет, още при излизане на новото разписание се хващат евентуално цени за тези дати, иначе трябва да се прилагат схеми с промяна в разписанието 30 дни напред и 15 назад, пък каквото се случи накрая. Със сухопътен транспорт е друго планирането и ако се жертват поне 24 часа и до Прага може да се стигне. 
п.п. От тази година се включвам в непътуващите по празници магеланци, ако не е станало ясно😉. Другите от семейството да се оправят с отпуски и ваканции😂

• Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 17 часа, Crazy Horse каза:

Тази година бяхме в Лисабон за Великден, защото предпочитам християнски дестинации за празника, но за следващата година не съм решил. Може би едно семейно Камино де Сантяго?

@Crazy Horse по време на празниците не бяха ли затворени повечето музеи или бяхте на морска почивка? 

Връзка към коментар
На 2.11.2024 г. в 8:14, darinamarinova каза:

@Crazy Horse по време на празниците не бяха ли затворени повечето музеи или бяхте на морска почивка? 

Ами, не, музеите си работеха, както и Аквариумът за радост на дъшеря ми. Но, трябва да се иде няколко дни по-рано, защото на разпети петък вече музеите затварят.

• Харесвам 4
Връзка към коментар
преди 5 часа, ivailo_radev каза:

Аз ще се запътя най-вероятно за ... агнешко 😄

Само да не са агнешки котлети в мола на кулите в Куала Лумпур, които ядох на един Великден. Надявах се при потока от хора всичко да е прясно, но стомахът ми каза друго. Не стигнах до изхода с часове. 

Явно разгневих боговете - наши или чужди.

От тогава на Великден ходя само в християнска държава.

• Харесвам 3
  • Шок 2
Връзка към коментар
На 31.10.2024 г. в 11:40, Дани Магелани каза:

На Корфу е хубаво по Великден.

И на Сими е супер! На Санторини и Родос също. Това от лични наблюдения.

Аз ще съм във Венеция. Купени билети и запазен хотел. Още не съм ходила там. Иначе от години всеки Великден ходя някъде без отпуска и си изкарвам супер: Санторини, Родос, Париж, Истанбул - там бях точно по локдауна, Дубровник, Пелопонес, Соренто.

• Харесвам 7
  • Замислям се 1
Връзка към коментар
На 2.11.2024 г. в 15:57, bad kid каза:

Да се има предвид че Италия ще празнува някакъв Юбилей и то повече от година и се очаква голям наплив туристи + завишаване на цени вероятно.

Миналия Великден се бях насочил към Рим точно за Великден, но ме разубедиха. Иначе, учудващо, билетите бяха евтини. Като гледам, 2025 г. цялата няма да е много подходяща за Рим. Но мисля, че това, което си писал, не важи за останалата част от Италия. Като гледам, основно засяга Рим и Ватикана.

Връзка към коментар
преди 4 часа, deian каза:

Миналия Великден се бях насочил към Рим точно за Великден, но ме разубедиха. Иначе, учудващо, билетите бяха евтини. Като гледам, 2025 г. цялата няма да е много подходяща за Рим. Но мисля, че това, което си писал, не важи за останалата част от Италия. Като гледам, основно засяга Рим и Ватикана.

Освен Юбилея и Великден, на 21 април е рожден ден на Рим, та който иска най-невъобразимите навалици, да действа. 😃

• Харесвам 2
  • Смея се 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.