Lindt Публикувано: 15 декември, 2024 Автор Публикувано: 15 декември, 2024 преди 16 часа, ДиянаВ каза: Аз пък като ползвам тези две спираловидни бъркалки, тестото/по-гъстата смес започва да се качва нагоре към тялото на миксера. Затова ги зарязах и се мъча на ръка. Моите също са по-скоро мекички от пърхави😄 Нямам особен опит, но не вярвам да се качи наистина 😄 Ама пък и твоето тесто е поне малко по-различно, не знам кога тези бъркалки спират да са от полза. Току виж ме послушаш и сместа ти погълне миксера 🙃 5
ДиянаВ Публикувано: 15 декември, 2024 Публикувано: 15 декември, 2024 преди 1 час, Lindt каза: Нямам особен опит, но не вярвам да се качи наистина 😄 Ама пък и твоето тесто е поне малко по-различно, не знам кога тези бъркалки спират да са от полза. Току виж ме послушаш и сместа ти погълне миксера 🙃 Може миксерът ми да е смотан и да няма нужната мощност. Преди години го взех какъв да е, за да правя палачинки, след като сестра ми ми подари тиган😄 3
ДиянаВ Публикувано: 15 декември, 2024 Публикувано: 15 декември, 2024 Днес на трима не магеланци препратих рецептата за бисквитките😋, след като вчера почерпих. Така че продължава да бере привърженици на вкуса им🙂 Вече малко повече от половината 🍪 заминаха за успокоение на моите магелански приятели🙃 5 3
ДиянаВ Публикувано: 15 декември, 2024 Публикувано: 15 декември, 2024 преди 15 часа, Тони каза: Втората партида от днес, оставих меденките за утре. Арменските снежни топки, маслени бисквити и овесени с шоколад и рикота. Представям си, ако имаше време😃 Браво, и от миналогодишните теми съм разбрала, че си от чудодейните магеланки🤗 1 1
DGTG Публикувано: 15 декември, 2024 Публикувано: 15 декември, 2024 И по моите бъркалки се "катери" тестото, но това става, когато е по-твърдо, напр. като за погача. А може би, защото и моите са от "смотаните" 😂😂😂 1
Eva eva Публикувано: 15 декември, 2024 Публикувано: 15 декември, 2024 Чудни са ви сладките, дами 🙂 @Lindt, сладките ти вчера изглеждаха супер. Другите сладкиши - също 🙂 Аз започвам бавно-славно със сладките. Май тази година ще направя по-малко бройки и видове, че вече семействието ни е в намален състав 🙂 Ще наблегна на най-харесваните 🙂 Задължително мини-щоленчетата, може би едни подкови, канелени сладки, ореховки....нещо такова 🙂 И качвам няколко снимки от миналата година - за стимул 🙂 15 7
Lindt Публикувано: 15 декември, 2024 Автор Публикувано: 15 декември, 2024 преди 15 минути , Eva eva каза: Чудни са ви сладките, дами 🙂 @Lindt, сладките ти вчера изглеждаха супер. Другите сладкиши - също 🙂 Аз започвам бавно-славно със сладките. Май тази година ще направя по-малко бройки и видове, че вече семействието ни е в намален състав 🙂 Ще наблегна на най-харесваните 🙂 Задължително мини-щоленчетата, може би едни подкови, канелени сладки, ореховки....нещо такова 🙂 И качвам няколко снимки от миналата година - за стимул 🙂 Мерси 🙂 Канелените рулца твърди ли са? Сестра ми е яла в Исландия и иска да й направя, та бих попитала за рецепта. Също, ако някой види марципан в магазин, да свирне. 3
Anna Kalinovska Публикувано: 15 декември, 2024 Публикувано: 15 декември, 2024 преди 52 минути , Lindt каза: Мерси 🙂 Канелените рулца твърди ли са? Сестра ми е яла в Исландия и иска да й направя, та бих попитала за рецепта. Също, ако някой види марципан в магазин, да свирне. Хубав оригинален, на Zentis, имаше в Куфланд в Халите преди седмица, 100 г. за около 3,80 лв. Дано не е свършил. Купих за добавка към коледни подаръци, плюс един за опитване, да не си правя скомина.. Инак имаше и още 2 вида, но с марката на Кауфланд, което ги прави по-малко интересни за мен. Твоите сладки бяха върховни, небцето ми се зарадва, и трошици не останаха снощи в ранно-късна доба пред лаптопа.. Още се надявам на рецепти, имам муза напоследък. Щях да донеса мъфинчета с моркови, но нямах разтребено пространство, да се развихря. 4
Роца Публикувано: 15 декември, 2024 Публикувано: 15 декември, 2024 И при мен тестото лази по бъркалките 😂. Затова и в повечето случаи меся на ръка. Тъкмо го ползвам и като терапия - ръцете заети, мозъкът - празен. Зен отвсякъде 😉 Аз днес се оказах с един пакет крем-сирене Филаделфия, който беше с изтичащ срок на годност, та на бърза ръка спретнах едни сладки от старите тефтери, които бяха много популярни по едно време под различни имена - корекомки / балеринки / захаринки. Вкъщи много ги одобриха, пак ще трябва да ги правя. И едни провансалски бисквити, наречени "совалки", заради формата им, наподобяваща совалките на тъкачните станове. Със зехтин и портокал. 21
Eva eva Публикувано: 15 декември, 2024 Публикувано: 15 декември, 2024 @Lindt, тези бяха орехови рулца, с маслено тесто. Не бяха нещо кой знае какво. Канелени рулца съм правила с тесто с мая и бяха доста различни и мекички. Не пазя рецепта, обаче 🙂 2 1
Anna Kalinovska Публикувано: 15 декември, 2024 Публикувано: 15 декември, 2024 На моя хоризонт се мъдри идея за кокосови топчета, по неволя. Вчера в калпавото време приятел с 300-годишна цигулка на гърба, неуспешно балансира голяма торта, в кутия хем, в мърлявото време и тортата е пострадала от гравитацията повече от един път.. Звъня много каждисан, не успяваше да ме намери в Confetti до СБЖ. Да го утеша му казах, че ще я изям независимо от вида й, но съм се надценила видимо.. Данесе я в голяма торба, примесена с останки от кутията, и в друга по-малка, насипна. Голямата торба беше с мен цялата вечер в О! Шипка, а малката в раницата, както и после по време на фотосесията на Немския коеден базар. Видях и дегустирах късно вечерта вкъщи и никак не се възхитих. На всичкото отгоре никак не харесах крема, някакъв гадно маслен. Но определено може да се импровизира нещо прилично с добавка на орехи примерно, защо не и банани, за да не отиде зян... Още не съм измеслила какво още да сложа, за да подхожда предколедно. Нали от остатъци правят т.н. скалички. Може да отнеса материала на майка ми - тя обича да прави от нищо нещо 🙂 Когато станат, ще покажа и топчетата. 4
Тони Публикувано: 15 декември, 2024 Публикувано: 15 декември, 2024 преди 3 часа, ДиянаВ каза: Представям си, ако имаше време😃 Браво, и от миналогодишните теми съм разбрала, че си от чудодейните магеланки🤗 Опитах снощи и на прибиране от базар и срещи с приятели да обиколя махалата да наснимам и огледам украсите. Днес е 42 градуса и даже няма се покажа навън от къщи, но пък поне ще си довърша сладките. Все пак за нас най-любими си остават маслените с много шоколад и ядки, може би някои от магеланците ги помнят от старите коледни сбирки, винаги носех в промишлени количества. Но рецептите тук доста вдъхновяват, благодаря за което! 17 3
DaBo Публикувано: 16 декември, 2024 Публикувано: 16 декември, 2024 Как го бяха казали хората: Ако искаш да размееш Господ, направи си планове и Никога не казвай никога... Тъкмо в началото на темата обяснявах как повече не бих се занимавала с коледна елха без вградени лампички и Господ набързо ме качи на самолета за България... И все пак идват празниците, изкарах старата елха и 500-те лампички и извиках неволята. Без много да се задълбочавам в правилното разпределение на лампичките, двете с нея ги сложихме набързо. И защото всички играчки са в КЛ, купих някакви евтинки, колкото да не е без нищо. Ама на живо е доста по-хубава, заклевам се. Този път няма да свалям лампичките. Директно я събирам така, само трябва да купя през амазон един дълъг калъф. Видях, че хората са помислили и за такива неща. 13 6
neuromancer Публикувано: 16 декември, 2024 Публикувано: 16 декември, 2024 Аз пък не мога да си намеря лампичките... Уж всичко на едно място, а лампички няма, и естествено отпреди една година нямам спомен нещо да съм правил с тях... 8
ДиянаВ Публикувано: 16 декември, 2024 Публикувано: 16 декември, 2024 преди 14 минути , neuromancer каза: Аз пък не мога да си намеря лампичките... Уж всичко на едно място, а лампички няма, и естествено отпреди една година нямам спомен нещо да съм правил с тях... Имаше някакво заклинание за откриване на забравени неща, ама не го знам точно, щото не съм го пробвала😄 Завързваш кърпа на вратичката на фурната 🙃 Скоро откачих да търся един спрей за нос, който бях пъхнала в шкафа с покривките и дъските за рязане. А протекторите за телефон - 5 броя, открих, след като си поръчах нови😜 8
Роца Публикувано: 16 декември, 2024 Публикувано: 16 декември, 2024 преди 23 минути , neuromancer каза: Аз пък не мога да си намеря лампичките... Уж всичко на едно място, а лампички няма, и естествено отпреди една година нямам спомен нещо да съм правил с тях... Ти може нищо да не си направил с тях, ама друг от фамилията да е, при това без любезно да те уведоми 🤣 (наскоро след като се убих да търся едни реквизити за снимки на манджи, Благоверния ми призна, че ги е смъкнал в мазето) 9
ДиянаВ Публикувано: 16 декември, 2024 Публикувано: 16 декември, 2024 Т.е. нещата не се губят, само си сменят местата😂 2 7
neuromancer Публикувано: 16 декември, 2024 Публикувано: 16 декември, 2024 Никой не си признава... А аз уж се гордея с памет и т.н. и това зле ми действа. 8
DaBo Публикувано: 16 декември, 2024 Публикувано: 16 декември, 2024 Преди 1 час, ДиянаВ каза: Имаше някакво заклинание за откриване на забравени неща, ама не го знам точно, щото не съм го пробвала😄 Завързваш кърпа на вратичката на фурната 🙃 Скоро откачих да търся един спрей за нос, който бях пъхнала в шкафа с покривките и дъските за рязане. А протекторите за телефон - 5 броя, открих, след като си поръчах нови😜 Отваряш ножица и оставяш така, докато намериш, това което си загубил. 😉 7
Anna Kalinovska Публикувано: 16 декември, 2024 Публикувано: 16 декември, 2024 На 15.12.2024 г. в 21:55, Anna Kalinovska каза: На моя хоризонт се мъдри идея за кокосови топчета, по неволя. Вчера в калпавото време приятел с 300-годишна цигулка на гърба, неуспешно балансира голяма торта, в кутия хем, в мърлявото време и тортата е пострадала от гравитацията повече от един път.. Звъня много каждисан, не успяваше да ме намери в Confetti до СБЖ. Да го утеша му казах, че ще я изям независимо от вида й, но съм се надценила видимо.. Данесе я в голяма торба, примесена с останки от кутията, и в друга по-малка, насипна. Голямата торба беше с мен цялата вечер в О! Шипка, а малката в раницата, както и после по време на фотосесията на Немския коеден базар. Видях и дегустирах късно вечерта вкъщи и никак не се възхитих. На всичкото отгоре никак не харесах крема, някакъв гадно маслен. Но определено може да се импровизира нещо прилично с добавка на орехи примерно, защо не и банани, за да не отиде зян... Още не съм измеслила какво още да сложа, за да подхожда предколедно. Нали от остатъци правят т.н. скалички. Може да отнеса материала на майка ми - тя обича да прави от нищо нещо 🙂 Когато станат, ще покажа и топчетата. Кокосови топчета или от Нищо Нещо Не ми мина номерът да оставя майка ми да ги направи, отряза ме, че имала други заетости, и върнах неугледния материал в раницата. Преди малко запретнах ръкави, сложих ръкавици и ги почнах. Добавих ситно натрошени шоколад, орехи и бисквитки. В Кауфланд в ЦХ бяха изяли бананите, по парченце на всяко топче щеше да се отрази добре. На снимката е първата порция, която ще ми стигне за тази вечер, докато се вихря на лаптопа. Злополучната торта сякаш е била двуетажна - огромното количество от мазалото ще изпълни поне две големи тави. Но и утре е ден! Вкусни са. Raffaelo пуканки да яде! Добре, че приятелят с цигулката е по-стиснат от мен. Ако на мен се бяха случили злополучните приземявания на тортата, щях да я изхвърля в първия боклукчийски контейнер. И нямаше да има топчета с емоции. Утре ще има разносна търговия в натура - за стоматолога ми и за майка ми в Лозенец, и за цигуларя и приятели в центъра. 12
jul Публикувано: 17 декември, 2024 Публикувано: 17 декември, 2024 преди 12 часа, neuromancer каза: Никой не си признава... А аз уж се гордея с памет и т.н. и това зле ми действа. При нас обикновено никога никой не е. Така че е виновна котката 😉 @DaBo, да нямаш наръчник със суеверия 😜 1 9
DaBo Публикувано: 17 декември, 2024 Публикувано: 17 декември, 2024 преди 31 минути , jul каза: При нас обикновено никога никой не е. Така че е виновна котката 😉 @DaBo, да нямаш наръчник със суеверия 😜 Хаха, нямам, ама все се налага да се използват разни суеверия да не си загуби човек главата. 😂 Но знам още едно за загубени вещи - вратовръзка/въже се връзва на три възела и се оставя в къщата, докато се намери загубената вещ. Да ти кажа честно, ако нещо си го загубил, няма да го намериш. 😉 Ако си го наврял някъде из къщата, все в един момент ще изкочи и без ножици и възли. 😜 😂😂😂 9
Lindt Публикувано: 17 декември, 2024 Автор Публикувано: 17 декември, 2024 Преди 1 час, jul каза: При нас обикновено никога никой не е. Така че е виновна котката 😉 @DaBo, да нямаш наръчник със суеверия 😜 Точно така е. Даже мислехме да подарим на мама котка вече, че ни омръзна все да се оправдава с нашата 🙃 8
Lindt Публикувано: 20 декември, 2024 Автор Публикувано: 20 декември, 2024 Пак съм аз за сладките. Сестра ми иска утре да правим сладки, които да подарява, но да са с новите формички, които си е купила. Някой може ли да ми препоръча нещо, освен джинджифилови бисквити, което да става за изрязване? Шоколадово, маслено, бадемово...?
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега