Прескочи до съдържание

Коледната магеланска сБирка или сБирката на магеланци по Коледа, епизод 11.

Препоръчани мнения

Публикувано:
Преди 1 час, Polina каза:

Записвам, Вирусчо, записвам...

Още някой не записал се, ако има и него да запиша,м? 🙂

Ехо,Поли! Гости от Казанлък приемате ли?  Искам да се запишем аз+ Мимето.

Запиши с нас и @Гергана Пенина.

Общо трима.... възрастни!😆😆😆

• Харесвам 4
  • Браво 8
Публикувано:
На 8.11.2024 г. в 9:48, Polina каза:

Неусетно се изтъркули цяла-целеничка и тази година и дойде онова време от годината, в което задължително навсякъде около нас се подготвят празненства, ухае на сладки и се мислят коледни менюта за цялата рода (е, или за тези, които сте поканили на гости), е щастливци сте ако вие сте поканеният и си спестите цялата тая неизбежна суетня. 

За да вляза и аз в коледният дух и настроение традициооооно (вече смея да го нарека така) и за 11-та поредна година бих искала Ви поканя и приветствам на Коледното ни тържество. Дали ще сте Снежанка, дядо Коледа или Рудолф, вие си решете, елате с доброто настроение и към нас се присъединете. 

Избран е ден - събота, дата 14.12.2024. Мястото е обичайното - ОШипка на ул. Будапеща. Началният час е 18:00ч.

И така, ако случайно искате да присъствате можете да се запишете в коледният списък на присъстващите, а ако искате да се отпишете бихте могли да го направите до 10.12.2024 година. Наясно съм , че плановете се променят, а и вие дотогава бихте имали яснота, ще пътувате ли към някой коледен базар някъде или ще присъствате на тържеството.  Знаете, че този период е от доста натоварените, затова бих искала да не се чудите дълго "дали" или "дали да не присъствате". Местата са ограничени. Бих искала всеки да има място и да се чувства добре, а не да се напрягаме излишно с това кой къде да седне, защото бройката ни рязко е набъбнала... 

И за да не губим коледният дух и настроение не забравяйте, че с удоволствие бихме:

- чули разказите ви от близки и далечни страни;

- изпили питие с усмивки и много наздравици заедно;

- дори може би бихме се изненадали с подаръци, защото все пак е Коледа, а на Коледа се случват чудеса навсякъде около нас; 

- чули плановете ви (ако искате да ги споделите) за следващата година, две или пет напред;

или с малко думи бихме желали да се забавляваме заедно. Ако и вие искате - това е събитието 🙂

Надявам се, тези от вас, които са следили лятно-есенните промоции (като тия от експедия напр.), да са си резервирали хотел точно за тоя уикенд в София и да се присъединят към нас, ако ли не, съм сигурна, че ще има услужливи магеланци, които биха ви дали някой букинг код за намаление... 

Бъдете здрави, ще се радвам да Ви видя!

Нека записването да започне сега... 

Спск:

1. Брани

2. Lindt

3. Gentleman basta

13. Argentique

5. Monika_Koko

6. venceremos 

7. desislavna 

8. Дани магелани

9. Вируса

10. Tedy

11. домосед

12. MayaS

4. IvoS

14. Otnesen

15. Azia

16. Йосиф Милчов

17. mary_shery

18. MVryashkova

19. liliya

20. Biser Hong

21. patilana

22. makler

23. Цвете

24. Bozhidar1978

25. antony2001

26. Lirea 

27. feel_the_rush

28. temporary 

29. Sun4o +1

30. Capitan Morgan

31. Mistress of Germs

32. Eva Eva

33. mililia

34. Елчо

35. bay_kolio

36. lyusi +1

37. marycap

38. Vanille

39. jungfraujoch

40. Фил 

41. era123 ?

42. Linniko

43. kopche

44. vladko73

45. Captain45

46. wiliko

47. Миланка

48. peterpup 

49. Мимето

50. krasen_denev

51. ruwenzogy

52. stebal

53. Гергана Пенина

54. Dian

55. cck

56. violeta

57.

И аз се записвам. Благодаря! 

Публикувано:

Поли, хубаво е от сега да се напомни, че сметките се водят и плащат наведнъж на масата, а не на бара, сервитьора и т.н. 
Моля, който си тръгва да си оставя парите за консумацията и бакшиш на някого от масата си! 
Брагодаря!

• Харесвам 8
Публикувано:

Едва вчера научих за сбирката и случайно или не в събота съм в София, та ще направя всичко възможно да дойда. Някои от вас не съм виждал поне от година и ми е домъчняло. А ако няма останало място за мен съм сигурен, че все някое коляно ще приюти финото ми тяло 🙂

• Харесвам 12
  • Браво 3
  • Смея се 7
Публикувано:
преди 34 минути , Георги Матеев каза:

А ако няма останало място за мен съм сигурен, че все някое коляно ще приюти финото ми тяло 🙂

И няколко ще се намерят. 😊

• Благодаря 1
Публикувано:
преди 1 час, Tedy каза:

И няколко ще се намерят. 😊

Теб специално как ще те нащипя... 🤩

Ако ми дойде коледната муза ще нося и подаръчета-сувенири, домъкнати откъде ли не през последната година. Хо хо хооооо 🎅

• Харесвам 11
  • Благодаря 1
  • Браво 3
Публикувано:
На 9.12.2024 г. в 11:29, Polina каза:

Записвам, Вирусчо, записвам...

Още някой не записал се, ако има и него да запиша,м? 🙂

Поли, моля запиши и мен, благодаря 🤠 Да, знам, че вече е 12.12., но случайно или не влязох в сайта вчера за първи път след месеци и... Поръсвам си главата с пепел..

• Харесвам 2
Публикувано:

Последните дни бях малко повече заета от обикновено и не ми остана време да напиша по-подробно, но благодаря на Цвети, че напомни нещо, което е от значение ако искаме всички да останем доволни от вечерта и тя да протече без излишно напрежение. 

Може да погледнете с насмешка на написаното по-долу, да махнете с ръка и да си кажете "Кви са тия тъпотии, аз съм обиколил света...",  но след миналогодишната среща сме длъжни да го напомним. А именно: 

- сметките се водят на маса;

- моля, НЕ правете отделна сметка "само за вас", за да се избегнат дублирания на сумите в общата сметка. Случват се грешки.

- моля, оставяйте парите на масата си и съответно кажете на някой от стоящите до вас каква е сумата, която оставяте. 

- моля, не заплащайте само "вашата сметка" на сервитьора. Сметката е обща и се плаща заедно с цялата маса. Не е приятно да не излизат парите на масата и някой да каже след ден-два, ама аз оставих на сервитьора, но не казах на никой... Ако желаете да си тръгнете и другите са склонни - поискайте и платете сметката, а после оставащите могат да си продължат с поръчката.

- проверявайте си сметките, които ви носи персонала, за да няма надписани или невписани поръчки. Ако има нещо, в което се съмнявате - попитайте сервитьора след като сте уточнили поръчката със седящите около вас магеланци. 

Дали сметката на масата излиза зависи само и единствено от вас. Не прибързвайте да обвинявате друг и не забравяйте, че сбирката е голяма и не сте само 2 или 4 човека на масата, а над 70, които вероятно ще се обслужват от 1, а в най-добрия случай може би 2-ма сервитьора.

Вярвам, че никой от нас не би злоупотребил с доверието на оставащите след него на масата, а още повече искам да вярвам, че Аз бих могла да загубя доверието в Хората, в магеланците, които идват на тези сБирки и то от години. 

С доброто настроение, с което идваме на тази среща искам и да си тръгнем от нея, че даже и да ни държи до след новогодишните празници.

За да има още такива срещи. 

До скоро! 🙂

• Харесвам 19
  • Благодаря 1
  • Браво 3
Публикувано:
На 12.12.2024 г. в 23:15, Anna Kalinovska каза:

Поли, моля запиши и мен, благодаря 🤠 Да, знам, че вече е 12.12., но случайно или не влязох в сайта вчера за първи път след месеци и... Поръсвам си главата с пепел..

Поли, разбирам, че така съм го написала, че е възможно да си пропуснала текста ми.

Та ако не е фатално късно, кажи моля да знам дали да предприема градска разходка в късния следобед на днешния ден 😉

Публикувано:
On 12/12/2024 at 10:26 PM, Polina said:

над 70, които вероятно ще се обслужват от 1,

Това ако заведението го допусне, може би трябва да се поръча от сега с имейл, или ще ядем за коледа. 🙂

• Смея се 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.