zhivkataneva Публикувано: 12 ноември Публикувано: 12 ноември Здравейте, предстои ми посещение на Франкфурт за 3 дни преди Коледа и бих искала да получа съвет за коледни базари които да посетя във Франкфурт или близки градчета. Благодаря предварително!
Дани Магелани Публикувано: 12 ноември Публикувано: 12 ноември преди 1 час, zhivkataneva каза: Здравейте, предстои ми посещение на Франкфурт за 3 дни преди Коледа и бих искала да получа съвет за коледни базари които да посетя във Франкфурт или близки градчета. Благодаря предварително! Много беше хубав базарът във Франкфурт. След това посетихме Дюселдорф. И там беше хубав. Където и да отидете, няма да сбъркате.
iaia_mama Публикувано: 12 ноември Публикувано: 12 ноември преди 2 часа, zhivkataneva каза: Здравейте, предстои ми посещение на Франкфурт за 3 дни преди Коледа и бих искала да получа съвет за коледни базари които да посетя във Франкфурт или близки градчета. Благодаря предварително! Eто тук има подробно описание за коледните базари във Франкфурт за тази година. Бих ви предложила един следобед и привечер да се разходите и до едно градче, чиято стара част е буквално на брега на река Майн (на границата с Бавария) и е много живописна, а по коледно време с украсите и базара си, с ухания, светлини, настроение - е още по-приятно изживяване. Казва се Зелигенщат (Seligenstadt) и е на 40мин път с влак от Франкфурт. Коледният базар в Зелигенщат е от 28 ноември до 24 декември. п.п. Ще добавя и че Зелигенщат е един от най-древните немски градове, началото си води още от времето на император Траян (около 100-та година от н.е.) и е на почти две хиляди години. Интересно е за разглеждане и Абатството Зелигенщат, ако се интересувате от такива забележителности 🙂 2
Fiordaliso Публикувано: 12 ноември Публикувано: 12 ноември Немските базари са кичозни украси ,глювяйн,врява,ароматни свещи,лампи,дървени изделия,шапки и шалове,това е -друго няма. Аз живея в Байерн и нито в Мюнхен,нито в Регенсбург нито в Нюрнберг видях нещо забележително,a поредната туристическа клопка . Тия дни се върнах от Виена,там е друго - не заради базарите а заради умението на австрийците да създадат хармония и красота,докато германците не притежават тези качества и става един кич без смисъл.
chandni Публикувано: 12 ноември Публикувано: 12 ноември преди 2 часа, Fiordaliso каза: докато германците не притежават тези качества и става един кич без смисъл. Не съм съгласна с това, че немските базари около Коледа са кичозни. Била съм в различни градове и навсякъде базарите са имали своето очарование и приятна атмосфера. 1
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега