Прескочи до съдържание

Генуа "за" и "против"

Madelin

Препоръчани мнения

В програмата ми за Тоскана се очертва един ден, който бях предвидила за Генуа. Искам да се разходя покрай роли-тата, да видим залива и Ренцо Пиано, и разни други работи. Обаче срешнах много противоречиви, но лаконични изказвания за града във форума, малко хвален, повече оплюван.

Затова може ли да помоля за малко по-обстойни мнения и препоръки за Генуа?

Уточнявам, че ще сме в райнона в началото на януари, с кола, база Лука. Отдели ли сме си време за Пиза, за Флоренция 3 дни, 1 ден за Чинкуе тере (ако е много кофти времето, имаме резервен план). Останалата част от Тоскана е добре разгледана, не че не бих отишла в Сиена например поне още 20 пъти:) 

Приемам и всякакви алтернативни предложения. Знам, че сезонът е изключително подходящ за района, нооо такъв ни е мат'реала за отпуски повече от 2-3 дни: 🥲

Връзка към коментар

Аз не бих я пропуснала, като пътьом бих минала И през Порто Венере, Рапало, Санта Маргерита, Портофино, Камоли и генуезския квартал Boccadasse (или през по-голямата част от изброеното).
На мен ми хареса и старият им град с тесните улички, и крайбрежната, и виа Гарибалди с палацо-тата (или както се образува мн. ч. там). Въпреки че бях оставила Генуа накрая след всички чинкуе- и други селца и не се получи кулминационно натрупване, а по-скоро лек спад. Но това са лични предпочитания.
Стискам палци да не ви вали. Много е красиво онова крайбрежие!

• Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 4 минути , Argentique каза:

Порто Венере, Рапало, Санта Маргерита, Портофино, Камоли и генуезския квартал Boccadasse

Специално за Портофино и Boccadasse, и аз се бях загледала. Обаче паркирането се оказва много сериозен проблем.

Благодаря и дано не вали дъжд, сняг или каквото и да било.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Пристанището Porto Antico с аквариума ди генуа. Това си заслужава според мен, в генуа . На самото пристанище има платен паркинг и винаги има свободни места като съм ходил . 

• Благодаря 1
Връзка към коментар

Ако говорим специално за Генуа и кварталите, то старият град и пристанището са ясни.

Бих добавил Belvedere Castelletto, където може и да може да се паркира по-лесно и да се слеже пеш надолу.

Boccadasse е споменато, може да видите и Porticciolo di Nervi.

Но все пак са 2ч на посока от Пиза. Може както е казала кака да се насочите около La Spezia - Porto Venere и Lerici.

Вие си преценЯте де...

• Благодаря 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.