Eva eva Публикувано: преди 8 часа Сподели Публикувано: преди 8 часа Аз съм от бройкаджийте 🙂 Искам да посетя всички държави в света 🙂 Разбира се, някои искам да ги посетя по-скоро, други са отложени за след 20-30 г. 🙂 В първата група са - още държави от Карибието /например с някой круиз/, Мексико, Куба, Колумбия, от Черна Африка като за начало - Кения, Танзания, още от Азия - Филипини, Малайзия, Камбоджа, Южна Корея, Китай.... 3 Връзка към коментар
Kosta Grudov Публикувано: преди 7 часа Сподели Публикувано: преди 7 часа Много хубава тема. 🙂 Моят списък с държави, които задължително искам да посетя и ще се стремя към тях са: САЩ(вече имам билети и живот и здраве пролетта ще се осъществи), Мексико, Аржентина, Виетнам, Китай(който и преди беше в списъка, но след темата на @Mary рязко се изкачи в класацията 😄 ), Португалия, Индонезия, Сингапур, Австралия. Точно 9 така като ги броя. 😄 Разбира се, не бих отказал нови държави, но определено и аз не съм от хората, които биха отишли някъде просто за отмятам бройка, или защото има изгодна промоция на билети. Това се отнася за по-голямата част от Африка, Индия, Беларус примерно.. Бих се връщал всяка година в Гърция и Италия, това са ми любимите държави в Европа за посещение, както и абсолютно задължително поне още веднъж(ако не и няколко пъти) искам да се върна в Япония, която до момента от абсолютно всички(макар и малко на брой) държави, които съм посетил, бих казал с ръка на сърцето, че е феноменална по всички възможни параграфи. Като места/събития/явления - Северното Сияние, което е планирано да се случи във Финландия и по-точно Лапландия. 🙂 Иначе самата държава не представлява интерес. Поради спортни събития(главно футбол) - не се знае къде може да ме отвее вятъра също. 🙂 6 Връзка към коментар
ruwenzogy Публикувано: преди 7 часа Сподели Публикувано: преди 7 часа Чудесна тема. Както на повечето тук е известно, аз съм си по дългосрочното планиране. Пък, че нещо може да се обърка, голяма работа. Така е трябвало да стане, и това не пречи на мечтите ни.... Исках да доразвия идеята на Стан и ако може да се напише не само бройката, която искаме да посетим, а и поименно държавите и местата , които ни теглят натам. Така може да имаме пресечни точки за в бъдеще и можем да си помагаме с идеи, програми, самолетни билети и други полезни неща. Местата, които аз бих искал да посетя, предвид напредналата ми възраст, не са толкова много, колкото би ми се искало. 1.Канада /Роки Маунтинс/ 2.Непал /трек Анапурна/ 3.Азорски острови 4.Мадейра /трекове/ 5.Шотландия /с рентакар/ 6.САЩ /нац.паркове/ 7.Австралия /с Тасмания/ 8.ЮАР /Крюгер,Дракенсберг,Кейптаун/ Другите три са - аха-аха..... Филипините /Корон/. Виетнам /СаПа/, Иран /Кешм/. От тези 11 места, нови държави са ми само 3 - САЩ, ЮАР и Австралия, с което искам да кажа, че не съм 'бройкаджия', а то няма и за кога...... Поздрави на всички и много нови приключения през новата година! 14 Връзка към коментар
muchachote Публикувано: преди 7 часа Сподели Публикувано: преди 7 часа Чудесна тема за.....чешане на езиците и фантазиране, преди всичко😉. Ясно е, че пътешествията са в кръвта и душите н а всички ни, помните как изживяхме застоя през Ковида, гадно беше, нали? За тези, които имаме броени дни отпуска и трябва да ги съгласуваме с колеги, с планирани служебни ангажименти, да ги нагласим според празници, си е предизвикателство да пътуваме Non stop. За това, аз, лично, не си и мечтая дори да обиколя целия свят. Не ми и трябва, не виждам смисъл да колекционирам страни. Които са ми безинтересни и твърде далечни, с два дни път натам и два насам, или пък тези които са "актуални",съм ги зачеркнал отдавна. Моите приоритети си остават Латинска Америка, Арабския свят и Европа. Никога няма да се уморя да отскачам до любимите ми Италия и Испания❤️ Те винаги ще са ми като Нови. 6 Връзка към коментар
Antigona Публикувано: преди 7 часа Сподели Публикувано: преди 7 часа 2 hours ago, Argentique said: Това пък с отчитането е такава субективност... Принципно е така, но едва ли има някой във форума, който да е обиколил надлъж и нашир посетена държава 😃. То и аз като други не съм и България обиколила. Отделно когато отбелязвах в профила посетени държави доста се размислих Румъния дали съм посетила, като в 4 ти клас минах през не помня къде на връщане от Унгария, и преди няколко години за няколко часа се разходих в Турну Северин, и за няколко часа в Букурещ 😀 1 Връзка към коментар
jungfraujoch Публикувано: преди 6 часа Сподели Публикувано: преди 6 часа преди 37 минути , ruwenzogy каза: Така е трябвало да стане, и това не пречи на мечтите ни.... Ето това е разковничето.Дали броим държави и кои искаме/не искаме да посетим,на колко години сме,какво ще правим за N-ти път в Гърция и Италия и още куп неща....Важното е,да не спираме да мечтаем!Точно както винаги ни съветваше очарователната и запомнена от всички с добро,милата @AlexandraKo. 3 Връзка към коментар
Lirea Публикувано: преди 6 часа Сподели Публикувано: преди 6 часа Много малко са държавите, в които не ми се ходи. Ако си бил в 70-100-150 държави, нормално е да са малко останалите наистина интересни, но аз съм далеч още от тези пътешественически висини. Както каза Eva Eva по-горе - в някои ми се ходи повече и по-скоро, в други - след 10-20 години и 20-30 други държави преди това. Мен ме интересува не толкова бройката колкото конкретни места, които съм си набелязала. Затова си имам и карта с отбелязани не толкова популярни места, които са ми привлекли вниманието и ще имам предвид, когато организирам пътуване към някоя точка на планетата. Най-известните, които искам да видя, не съм ги отбелязала тук - тях така или иначе си ги помня и винаги са ми в главата. преди 16 минути , Antigona каза: когато отбелязвах във профила посетени държави доста се размислих Румъния дали съм посетила, като в 4 ти клас минах през не помня къде Аз съм така с Русия и се чудя дали да я броя (броя я), защото нищичко не помня от там, но съм живяла цели 2 години там в бебешките си времена. А 2 години не е малко време. 8 1 2 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега