Прескочи до съдържание

Колко още нови държави искате да посетите ?

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 13 минути , stanimir каза:

Е , остават само 13 месеца и половина.И наистина нищо не е на всяка цена , нека сме здрави всичко останало не е задължително.

Да не си направил резервация вече?

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 16 часа, master_of_germs каза:

карибските острови, които са ми всичките един дол дренки и там май Сейнт Лусия би ми била достатъчно да си броя целия регион

Ама там има само една дестилерия за ром :grin:, че даже и меласата си внасят от Гвиана, а в Мартиника, например, цели 10 (поне)! :biggrin:

• Харесвам 1
  • Шок 1
  • Смея се 1
Публикувано:
7 minutes ago, Дани Магелани said:

Да не си направил резервация вече?

А , не.

1 minute ago, Фил said:

Ама там има само една дестилерия за ром :grin:, че даже и меласата си внасят от Гвиана, а в Мартиника, например, цели 10! :biggrin:

Е па колко да изпие за седмица - две 😄

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 2 минути , Фил каза:

Ама там има само една дестилерия за ром :grin:, че даже и меласата си внасят от Гвиана, а в Мартиника, например, цели 10! :biggrin:

Не намирам добри цени за май от Орли до Мартиника/Гуадалупе. От порядъка на 550 евро ми се вижда скъпо. Мога ли да се надявам, че ще паднат?

Публикувано:
преди 8 минути , Дани Магелани каза:

Не намирам добри цени за май от Орли до Мартиника/Гуадалупе. От порядъка на 550 евро ми се вижда скъпо. Мога ли да се надявам, че ще паднат?

О, откак ходихме в Мартиника, почти не следя цените за там, а и, както споменавах вече, последно време не съм много сигурен какво точно са добри цени.  Иначе да, 550 ми се вижда скъпо. 

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 23 минути , stanimir каза:

Е па колко да изпие за седмица - две 😄

Чакай да направя справка в архива, за 6 дни, без да броим дегустациите в самите дестилерии :grin:
image.jpeg.0e74279ab4757de6829edec260857164.jpeg

Но си прав, че Мастъра има по-благородни интереси, той там сигурно ще катери питоните. :smile3:

• Харесвам 5
  • Браво 1
Публикувано:
преди 21 минути , Дани Магелани каза:

Ние толкова платихме за полет малко преди Коледа миналата година, за май месец ми се вижда много, но пък за тази Коледа цените бяха повече от х2

• Благодаря 1
Публикувано:
преди 16 минути , Фил каза:

Чакай да направя справка в архива, за 6 дни, без да броим дегустациите в самите дестилерии :grin:
image.jpeg.0e74279ab4757de6829edec260857164.jpeg

Но си прав, че Мастъра има по-благородни интереси, той там сигурно ще катери питоните. :smile3:

Впечатляващо! Кои марки са твоите фаворити? Не пия чист ром, развалям го в коктейли, но все пак е добре да зная.

Публикувано:
преди 37 минути , Дани Магелани каза:

надали някой знае

аз 2г чакам да паднат цените от Ю.Америка към Европа, ама не падат...

• Замислям се 1
Публикувано:
преди 12 минути , Дани Магелани каза:

Кои марки са твоите фаворити? Не пия чист ром, развалям го в коктейли, но все пак е добре да зная.

То е субективно, а и аз не съм някакъв голям експерт (има такива във форума :smile3:)  но Clément и Depaz ми допаднаха.

• Харесвам 1
  • Благодаря 2
Публикувано:
1 hour ago, Дани Магелани said:

Тия проверява ли ги ? 

https://www.fly4free.com/flights/flight-deals/europe/?s=Martinique+

Иначе навремето и Level летяха натам и подбиваха цените на французите  ,но ги спряха.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 9 минути , stanimir каза:

Тия проверява ли ги ? 

https://www.fly4free.com/flights/flight-deals/europe/?s=Martinique+

Иначе навремето и Level летяха натам и подбиваха цените на французите  ,но ги спряха.

Да. За 2-10 май всичко е над 550 евро.

Публикувано:
Преди 1 час, Фил каза:

Ама там има само една дестилерия за ром :grin:, че даже и меласата си внасят от Гвиана, а в Мартиника, например, цели 10 (поне)! :biggrin:

А защо изобщо би излязъл от една дистилерия, за да влизаш в друга. Чиста проба разхищение на време и ресурси 😄

• Смея се 3
Публикувано:

Като знам колко непосетени места има само в Европа, изобщо не мога да мисля за по-далечни дестинации. 

Отделно, имам проблем с всякакви екзотични насекоми и влечуги - та екзотиката е отдавна зачеркната в съзнанието ми 🙂 

Ако има нещо да се случва като пътуване, ще се случи (и добре е дошло)

• Харесвам 4
Публикувано:

Хубава тема, така че - ето и моите две стотинки;)

Пиша това в Андора, която до вчера беше последната независима държава в Европа, която не бях посетил. И преди съм бил близо - и от френската, и от испанската страна, но умишлено се възпирах да не идвам насам само, колкото да си я отбележа като "посетена" - не, изчаквах възможност да й отделя подобаващо време и ето ме най-накрая!

Че си броя държавите - броя ги, и още как, даже си записвам с по няколко реда какво съм правил във всяка, в дадена година, че се трупат (за тази година наближават 50, нов рекорд!). За мен "покоряването" на държави си е вид постижение, а ми допада да добавям в живота си по някое от време на време, били те и толкова незначителни:)

Почти сигурно е, че ако не беше нуждата да отмятам дестинации - никога нямаше да дойда в Андора. И щях да загубя - страната е много повече, от колкото очаквах, и дори бих се върнал някой ден, за да я дообходя (когато е по-топло)! В същото време някои пътувания, като тези в повечето арабски страни (изключвам Мароко и Египет) или централна Америка (на юг от Гватемала), не предлагат същото ниво удовлетворение, което ще намеря в любимите си страни (в това число и България:). Но въпреки, че го очаквах - просто трябваше да се убедя лично, и не съжалявам за времето инвестирано в тях! А и обичам разнообразието - предполагам ако ходя всяка година само в Италия - дори и тя ще ми поомръзне!

С това на ум - все пак осъзнавам, че времето за пътуване е ограничено и никой не може да ти го гарантира, а и начина по който изживяваш едно пътуване е различен когато си на 20 и на 30, вероятно ще е различен и на 40, 60 или 100 години:) Затова се старая да не изпускам възможности и да създавам такива, като имам няколко дестинации, на които особено много държа, започвайки с тези, на които бих отделил около месец, а именно:

- Ел Камино: живот и здраве идната пролет, започвайки със стандартното френско Камино, а някъде в бъдещето защо не и португалското;
- Монголия: степите, пустинята Гоби, конна езда и спане в юрта; това го виждам по-скоро като продължение на
- Транс-сибирската железница: от Москва или Санкт-Петербург, със спиране в големите градове по пътя (веднъж се возих 24 часа на влак в Казахстан и не беше толкова романтично, колкото си го представях!);
-  Виетнам и Лаос: преди време прекарах няколко дни в Хо Ши Мин, но мечтая да обиколя цялата страна, в идеалният случай - с мотор, и да отделя поне десетина дни за съседният Лаос;
- Индонезия: не говоря само за комерсиалното Бали - искам да я изследвам цялата, остров по остров, стигайки и до източен Тимор;
- Япония - също съм минавал от там, но не ми беше достатъчно - искам да усетя живота по-пълно, да пътувам през страната и да си упражнявам началният японски докато не се усетя в "свои води";
- Куба;

Отделно от това държа да видя:
- водопадът Виктория; 
- Килиманджаро и сафари, може и в Кения:)
- Иран;
- Малдивите, Сейшелите, Мавриций, а по възможност: Сао Томе и Принсипи, Коморските о-ви, и островите в Океания;
- Мадагаскар;
- о. Сокотра; 
- Фарьорските о-ви, Уелс, о. Ман, и о. Корсика, тъй като все още ми се изплъзват в Европа.

И още много други, но тези са достатъчни да ме държат зает през следващите 2-3 години. А ако междувременно някой предложи: "Хей, хайде да отскочим до оранжевите дюни на Намибия", или "Излезели са билети до Доминиканската република за 200€ от Брюксел" - аз съм "за" автоматично(:

• Харесвам 20
  • Браво 2
Публикувано:
На 22.11.2024 г. в 13:36, ruwenzogy каза:

Местата, които аз бих искал да посетя, предвид напредналата ми възраст, не са толкова много, колкото би ми се искало.

1.Канада /Роки Маунтинс/    2.Непал /трек Анапурна/   3.Азорски острови     4.Мадейра /трекове/     5.Шотландия /с рентакар/         6.САЩ /нац.паркове/

7.Австралия /с Тасмания/    8.ЮАР /Крюгер,Дракенсберг,Кейптаун/

Другите три са - аха-аха.....   Филипините /Корон/.  Виетнам /СаПа/,    Иран /Кешм/.

И в този мрачен и сив последен ноемврийски ден, ми се иска да оцветя малко любимата ми тема с няколко колажа, които направих....

1.jpg.8bcff867015c037694c08c56118965dc.jpg

2.jpg.053070a7f022a8b915552ca3c9eb605f.jpg

3.jpg.40ff052789875c3b6b2023c85321ba42.jpg

5.jpg.7e7d9e85ccb3979e230d1dbec0635d39.jpg

5.jpg.842c7e6462c6c7dc834be04cc3c97bb5.jpg

6.jpg.fcacb0c5bb5c4c9a51dfd54906382e4b.jpg

7.jpg.5c5e63790944eae2fe76e6478a76a9bd.jpg

8.jpg.26b07650f43a74e3a2de9a11943f1f5c.jpg

9.jpg.5941e15d383c96f6a1afbf0304fff2d7.jpg

10.jpg.092d4ab85c2bda774f55e14b1ba78cbc.jpg

11.jpg.f07e72bcc8c9cff3d4066cc82442ed57.jpg

12.jpg.f998adc1f9df478ea2a3b0e6991f13a2.jpg

13.jpg.1d7099244381c20aef9f7c6ae4ee5930.jpg

14.jpg.9b0ca4a1c3633b435964c967707d177e.jpg

15.jpg.6a1a7ec03b978257b6b54f4f8ec34e0a.jpg

16.jpg.bd04188c5cc1bd2e46f4bd4f2c12b09d.jpg

Който харесва тези места, може да ми се обади да помечтаем заедно, а защо не и да осъществим мечтите си....

Защото Те, Мечтите, винаги се сбъдват !

• Харесвам 19
  • Благодаря 4
  • Браво 9
  • Замислям се 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.