Прескочи до съдържание

Цигарите в Сингапур и Виетнам

Препоръчани мнения

Публикувано:

Привет, Магеланци! През януари ще пътувам самоорганизирано за Виетнам, през Сингапур, с обща продължителност 16 дни. Не намирам актуална информация как стоят нещата с внасянето на нормални или бездимни цигари. Попадала съм на коментари, че някъде конфискуват и налагат солени глоби. Ще съм благодарна, ако някой сподели как е и в двете държави.

Публикувано:

По принцип вноса на алкохол и цигари се регулира от митницата на съответната държава. Т.е. търсиш в Гугъл "Singapore customs cigarettes" и четеш в официалния източник. Там пише

Цитат

There is no duty-free concession and Goods and Services Tax (GST) relief for cigarettes and tobacco products in Singapore.

All cigarettes and tobacco products, including those purchased in Singapore with the ‘SDPC’ mark, are subject to duty and GST when brought into Singapore.

Тоест, ако внасяш колкото и малко да е ще платиш акциз, който е написан пак на сайта.

• Харесвам 1
Публикувано:

В Сингапур не може да внесеш дори една единствена кутия цигари , дори да е отворена ,без да я декларираш и платиш мито. 

Електронните са напълно забранени.После като ми ги захвалят тия талибански държави ...

Screenshot_2024-12-08-20-37-48-740_com.android.chrome.jpg

• Харесвам 3
Публикувано:

Електронните цигари и нагряващите тютюн устройства са нелегални в Сингапур и не може да ги внесеш, освен на свой собствен риск. 

Аз бях пропуснала това и пуших електронна цигара 1 ден из града докато разбера. За късмет минах без последствия, но не измислих как да изляза от страната с принадлежностите си, така че изхвърлих всичко там и за пръв път спрях пушенето. 

Жалко, че до окончателния отказ минаха години, но там реших какво искам от себе си и засега ми е единственият любим голям град 😄

• Харесвам 2
  • Браво 4
Публикувано:
преди 1 час, stanimir каза:

като ми ги захвалят тия талибански държави ...

Fine city! Ама и аз си ги мислех тия работи когато пушех. 

Като се замисля обаче в little India май никой няма да ти обърне внимание дали пушиш и какво пушиш. 

• Харесвам 2
Публикувано:

В момента в Сингапур трудно ще намерите и заведение, където да е разрешено пушенето. Да не кажа, че май няма. Навън се пуши само в очертани в жълто правоъгълници. Не си и помисляйте минете със запалена цигара по тротоара през автобусна спирка. Глобата последно беше 500 долара. Не случайно е един от най-безопасните градове - има камери на всеки ъгъл. 😉 Засичат нарушение, следва лицево разпознаване и на летището те сгащват. Местните ги привикват в полицията. Последната година са още по-стриктни.

Във Виетнам няма проблем с цигарите.

• Харесвам 2
Публикувано:

За Сингапур достатъчно е описано в темата.

Аз за Виетнам да кажа. Там на всяка крачка продават цигари, включително и на импровизирани маси или колички като в България в началото на 90-те. Цените са им 2-3 пъти по-евтини от тук, особено на местните марки. За качеството нищо не мога да кажа, защото не съм пушач. Но продават и марки като Марлборо, Камел и т.н., така че все ще има нещо сносно.

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.