Jioia Публикувано: 8 декември, 2024 Публикувано: 8 декември, 2024 Привет, Магеланци! През януари ще пътувам самоорганизирано за Виетнам, през Сингапур, с обща продължителност 16 дни. Не намирам актуална информация как стоят нещата с внасянето на нормални или бездимни цигари. Попадала съм на коментари, че някъде конфискуват и налагат солени глоби. Ще съм благодарна, ако някой сподели как е и в двете държави.
neuromancer Публикувано: 8 декември, 2024 Публикувано: 8 декември, 2024 По принцип вноса на алкохол и цигари се регулира от митницата на съответната държава. Т.е. търсиш в Гугъл "Singapore customs cigarettes" и четеш в официалния източник. Там пише Цитат There is no duty-free concession and Goods and Services Tax (GST) relief for cigarettes and tobacco products in Singapore. All cigarettes and tobacco products, including those purchased in Singapore with the ‘SDPC’ mark, are subject to duty and GST when brought into Singapore. Тоест, ако внасяш колкото и малко да е ще платиш акциз, който е написан пак на сайта. 1
Аzia Публикувано: 8 декември, 2024 Публикувано: 8 декември, 2024 Мисля, бях чела, че електронните цигари, както и пушенето на открито в Сингапур са забранени. 3
stanimir Публикувано: 8 декември, 2024 Публикувано: 8 декември, 2024 В Сингапур не може да внесеш дори една единствена кутия цигари , дори да е отворена ,без да я декларираш и платиш мито. Електронните са напълно забранени.После като ми ги захвалят тия талибански държави ... 3
Lindt Публикувано: 8 декември, 2024 Публикувано: 8 декември, 2024 Електронните цигари и нагряващите тютюн устройства са нелегални в Сингапур и не може да ги внесеш, освен на свой собствен риск. Аз бях пропуснала това и пуших електронна цигара 1 ден из града докато разбера. За късмет минах без последствия, но не измислих как да изляза от страната с принадлежностите си, така че изхвърлих всичко там и за пръв път спрях пушенето. Жалко, че до окончателния отказ минаха години, но там реших какво искам от себе си и засега ми е единственият любим голям град 😄 3 4
EmoKrastev Публикувано: 8 декември, 2024 Публикувано: 8 декември, 2024 преди 1 час, stanimir каза: като ми ги захвалят тия талибански държави ... Fine city! Ама и аз си ги мислех тия работи когато пушех. Като се замисля обаче в little India май никой няма да ти обърне внимание дали пушиш и какво пушиш. 3
DaBo Публикувано: 8 декември, 2024 Публикувано: 8 декември, 2024 В момента в Сингапур трудно ще намерите и заведение, където да е разрешено пушенето. Да не кажа, че май няма. Навън се пуши само в очертани в жълто правоъгълници. Не си и помисляйте минете със запалена цигара по тротоара през автобусна спирка. Глобата последно беше 500 долара. Не случайно е един от най-безопасните градове - има камери на всеки ъгъл. 😉 Засичат нарушение, следва лицево разпознаване и на летището те сгащват. Местните ги привикват в полицията. Последната година са още по-стриктни. Във Виетнам няма проблем с цигарите. 4
Адриан ХН Публикувано: 9 декември, 2024 Публикувано: 9 декември, 2024 За Сингапур достатъчно е описано в темата. Аз за Виетнам да кажа. Там на всяка крачка продават цигари, включително и на импровизирани маси или колички като в България в началото на 90-те. Цените са им 2-3 пъти по-евтини от тук, особено на местните марки. За качеството нищо не мога да кажа, защото не съм пушач. Но продават и марки като Марлборо, Камел и т.н., така че все ще има нещо сносно. 1
Jenbel Публикувано: 30 януари Публикувано: 30 януари На 8.12.2024 г. в 20:39, stanimir каза: В Сингапур не може да внесеш дори една единствена кутия цигари , дори да е отворена ,без да я декларираш и платиш мито. Електронните са напълно забранени.После като ми ги захвалят тия талибански държави ... В сайта на митниците пише: Ако приемем, че 1 цигара е 10 грама /май е към 8/, митото за нея е 4,91 сингапурски долара. Двайсет цигари ще струват над 80 синг.долара да се внесат 🤣 Някой знае ли продажната цена на пакет цигари в Сингапур? Ясно, че насърчават туристите-пушачи да си купуват цигари в страната, не да ги внасят отвън.
Jenbel Публикувано: 30 януари Публикувано: 30 януари Много благодаря, @DaBo! Както казва мъжа ми, добре, че сме за кратко в Сингапур (ще пътуваме след няколко седмици за Виетнам през Сингапур).
DaBo Публикувано: 30 януари Публикувано: 30 януари Не обръщайте много внимание на цените там. Закривате очите и подавате кредитната карта. 😉 За ден/два се оцелява на такива цени, ама колегите на мъжа там реват с пълен глас. Леки полети и супер да си изкарате в региона! 1
Nayden Bondzhev Публикувано: 30 януари Публикувано: 30 януари Стана ми весело, в периода 2008 - 2010 често летяхме със Singapore, жена ми се беше купила от първите електронни с пълнител и светещ диод отпред, даже и издишваше някакъв пушек. Почва да пуши в самолета, една маймунка се затичва, мислейки, че е запалила нормална цигара, жена ми я показва и стюардесата гледаше като теле в железница, още нямаха протокол и така до 2009-та минавахме метър. 😄
Asya Assenova Публикувано: 31 януари Публикувано: 31 януари На 9.12.2024 г. в 19:07, Адриан ХН каза: За Сингапур достатъчно е описано в темата. Аз за Виетнам да кажа. Там на всяка крачка продават цигари, включително и на импровизирани маси или колички като в България в началото на 90-те. Цените са им 2-3 пъти по-евтини от тук, особено на местните марки. За качеството нищо не мога да кажа, защото не съм пушач. Но продават и марки като Марлборо, Камел и т.н., така че все ще има нещо сносно. В момента съм в Сингапур. Аз не пуша, но почти всички освен мен в компанията пушат и си носеха цигари, по колко не зная. Не са декларирали нищо, защото всички заедно излязохме от летището. Никъде не са ни проверявали. Наистина се пуши на малко места, но се намират такива, имаме и пред хотела място с масички и столчета. То и в Европа къде ли се пуши вече освен във Франция. 1
Anna Kalinovska Публикувано: 31 януари Публикувано: 31 януари преди 24 минути , Asya Assenova каза: В момента съм в Сингапур. Аз не пуша, но почти всички освен мен в компанията пушат и си носеха цигари, по колко не зная. Не са декларирали нищо, защото всички заедно излязохме от летището. Никъде не са ни проверявали. Наистина се пуши на малко места, но се намират такива, имаме и пред хотела място с масички и столчета. То и в Европа къде ли се пуши вече освен във Франция. И в Сърбия и Албания, географски в Европа 🙃 В Япония ми се видя най-трагично, и по улиците има оградени пространсва за пушачи и никъде, където да изхвърлиш фас и/или отпадък... 2
Asya Assenova Публикувано: 31 януари Публикувано: 31 януари преди 13 минути , Anna Kalinovska каза: И в Сърбия и Албания, географски в Европа 🙃 В Япония ми се видя най-трагично, и по улиците има оградени пространсва за пушачи и никъде, където да изхвърлиш фас и/или отпадък... Не се изразих правилно, имах предвид ЕС. 2
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега