Прескочи до съдържание

В търсене на Северното сияние

Препоръчани мнения

Публикувано:

Здравейте!

Мечтата ни е да видим Северното сияние и искаме да се опитаме това да стане тази зима. За целта си търсим самолетни билети със следните условия:

-            От София до Трьомсо, Рейкявик или Рованиеми и обратно /двупосочни/

-            Полети с 3 или 4 нощувки в съответния град в периода от 31.01.2025 до 18.03.2025

-            4 човека сме – 2 възрастни и 2 деца /на 13 и 16/

-            Искаме билетите да са с не-повече от 1 прекачване и да няма самостоятелно прекачване до друго летище, както и престои с нощувки

-            Искаме да обхванем уикенд и да не взимаме повече от 3 дена отпуск

-            Нямаме против нискотарифните компании

-            Нямаме изисквания за багаж /ще се справим и само с 20/30/40 под седалката – имаме опит, макар да си давам сметка, че ще е студено и ще са нужни топли дрехи/

-            Най-добрите оферти, които намирам са през kiwi, но прочетох доста негативи са сайта, а и многократните ми опити да запазя билети през тях завършиха с това пътуване вече не е налично, опитайте отново /и като опитам го дава като налично – например

image.png.076e6efa56f413592ce18d4002895806.png

През сайтовете на Раян и Плей излиза още по-евтино /към 1000 лв. За 4мата/, но ми се искаше билетите да са на 1 резервация с надеждата да ми бъде оказана помощ при промени по полетите.

-            Можем да платим с кредитна или дебитна карта и Револют

Та с всички тези условности, въпросът ми е дали според Вас да рискувам и да си взема отделни билети директно от сайтовете на Раян и Плей, както и какво бихте ме посъветвали – в кои сайтове да търся, намирате ли по-добри и удобни комбинации /мен тази, която съм дала като пример, ми харесва, но се притеснявам дори от това докато купя билети от единия превозвач, да не свършат от другия/.

Бюджетът много ми се иска да не надхвърля 1700 лв. За 4мата, защото след това трябва да буквам нощувки, кола, тур за сиянието /за да си увеличим шансовете да го видим/.

П.с. Гледах и опциите на Booking flights – някой ползвал ли ги е /учудващо за всички имам добър опит с Booking/?

Ще бъда благодарна на всички идеи и съвети, и се извинявам за твърде многото условия.

Публикувано:

Много от оплакванията от Kiwi са точно че не оказват обещаваното съдействие при промени. Не очаквай да ти намерят безплатно друг полет в случай че нещо се обърка.Ако разликата е 500 лева спрямо директна покупка от авиокомпаниите аз изобщо не бих погледнал Kiwi. Доста по-лесно ще е да комуникираш с превозвача.

Booking flights = Gotogate ...също толкова съмнителен съпорт.

Публикувано:
2 hours ago, nadialm said:

...но се притеснявам дори от това докато купя билети от единия превозвач, да не свършат от другия/.

Ами купи ги едновременно,  като заредиш два прозореца в браузъра.

Може да потърсиш разни комбинации и с https://www.azair.eu/ , като зададеш в разширените настройки желаните параметри за дни , часове , прекачвания ...

П.П. Преди две седмици приятели бяха в Тромсьо и гледаха великолепно сияние в две от трите си нощи там.

• Браво 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.