Прескочи до съдържание

Пътуване в месеците януари/февруари

Jet Setter

Препоръчани мнения

Публикувано:

Здравейте, Магеланци,

От известно време с удоволствие следя форума ви, но за първи път решавам да се включа в дискусия. Не съм съвсем сигурен дали темата ми попада само в контекста на Германия, но не намерих по-общо място за подобен въпрос.

Имам дилема относно пътуване до Берлин през месеците януари или февруари. Какви са вашите впечатления от столицата през зимата? Понеже не съм ходил никога се питам дали няма да е по-добре да отложа посещението за по-топлите месеци или пък напротив - това да е перфектната зимна дестинация в Европа. Например - Амстердам смятам, че е добра дестинация за зимните месеци.

Като цяло търся европейска дестинация за кратко пътуване, което да не надвишава 3 до 5 дни. Отворен съм и за предложения извън Германия, но важно е да отбележа, че не става въпрос за ски пътуване.

Ще съм благодарен за всякакви идеи и препоръки!

Публикувано:
преди 3 минути , Jet Setter каза:

Амстердам смятам, че е добра дестинация за зимните месеци.

Само ако нямаш против комбинацията от висока влажност (евентуално дъжд) и силен вятър, който духа от всички посоки едновременно. 🙂 

• Харесвам 1
Публикувано:

Зависи какво искаш да правиш.

Испания бих препоръчал - ниски цени, вкусна храна, гарантирано слънце почти през цялото време....

• Харесвам 1
Публикувано:
19 minutes ago, Lyubina said:

Само ако нямаш против комбинацията от висока влажност (евентуално дъжд) и силен вятър, който духа от всички посоки едновременно. 🙂 

Хахах. Обмислях и възможността да посетя Копенхаген, но в крайна сметка се отказах поради няколко причини – много от забавленията, като увеселителния парк, ще бъдат затворени, а и дните са твърде кратки. Сега обаче съм в ситуация на задънена улица и реших, че тук е мястото, което ще ми помогне да намеря решение.

1 minute ago, bad kid said:

Зависи какво искаш да правиш.

Испания бих препоръчал - ниски цени, вкусна храна, гарантирано слънце почти през цялото време....

Разходки, заведения, някой друг музей и ако има някоя специфика за самото място е перфектно. Испания винаги съм я смятал за лятна дестинация и се чудя дали вайба - тази хубава българска дума, ще бъде на място. Макар, че Мадрид не е морски град и може би ще бъде добра идея. Благодаря!

Публикувано:
преди 1 час, Jet Setter каза:

Здравейте, Магеланци,

От известно време с удоволствие следя форума ви, но за първи път решавам да се включа в дискусия. Не съм съвсем сигурен дали темата ми попада само в контекста на Германия, но не намерих по-общо място за подобен въпрос.

Имам дилема относно пътуване до Берлин през месеците януари или февруари. Какви са вашите впечатления от столицата през зимата? Понеже не съм ходил никога се питам дали няма да е по-добре да отложа посещението за по-топлите месеци или пък напротив - това да е перфектната зимна дестинация в Европа. Например - Амстердам смятам, че е добра дестинация за зимните месеци.

Като цяло търся европейска дестинация за кратко пътуване, което да не надвишава 3 до 5 дни. Отворен съм и за предложения извън Германия, но важно е да отбележа, че не става въпрос за ски пътуване.

Ще съм благодарен за всякакви идеи и препоръки!

Немско не е проблем през зимните месеци. Някога бивах в Берлин, а и пътувах до други градове като Дрезден, и беше ОК. Може да се очаква сух поносим студ, може малко дъжд и сняг. Почитва се редовно, главно нощем, и транспортът е добре уреден. Пак бих отишла, но в края на февруари имам други планове, например зимен Сибир край Байкал.

• Харесвам 1
Публикувано:
1 hour ago, Anna Kalinovska said:

Немско не е проблем през зимните месеци. Някога бивах в Берлин, а и пътувах до други градове като Дрезден, и беше ОК. Може да се очаква сух поносим студ, може малко дъжд и сняг. Почитва се редовно, главно нощем, и транспортът е добре уреден. Пак бих отишла, но в края на февруари имам други планове, например зимен Сибир край Байкал.

А смятате ли, че бих изпуснал нещо, което работи/може да се види само през летните месеци да речем, както е в Коепнхаген например или Берлин си е "интересен" винаги?

Публикувано:
В момента, Jet Setter каза:

А смятате ли, че бих изпуснал нещо, което работи/може да се види само през летните месеци да речем, както е в Коепнхаген например или Берлин си е "интересен" винаги?

Не мисля, че би се пропуснало нещо. Има един Berlin Pass. С него може да се пътува безплатно с метрото и да се посетят и няколко добри музеи. Ако не го намирате, ще посърфирам и ще ви дам линк. Също така има и бус Hopp on/Hopp off i 24 с валиден 24 часа билет. С него може да се види много в цял Берлин. Последния път подарих на дамата, която ми продаде билета, едно мускалче и тя ми даде повече време, за 30-ина часа.

• Харесвам 1
Публикувано:

В Берлин съм бил юни месец само и умрях от жега. Ако, търсиш нещо по топло и приятно за 3 до 5 дни мисля, че Малта е перфектна дестинация за търсеният от теб период.

• Харесвам 2
Публикувано:
19 minutes ago, Йосиф Милчов said:

В Берлин съм бил юни месец само и умрях от жега. Ако, търсиш нещо по топло и приятно за 3 до 5 дни мисля, че Малта е перфектна дестинация за търсеният от теб период.

По-скоро търся интересна дестинация, на която зимния период да не е много ограничаващ от към experience. Малта е страхотно място, но съм я посещавал няколко пъти. Благодаря все пак за препоръката. Относно времето - нямам против Малта в средата на юли или пък Австрия в средата на януари. Единственото, което искам да избегна е да отида на дестинация на която в дадения период основни неща не работят заради конкретния сезон или пък мястото да е задължително за посещение през определен сезон - напр.гръцките острови, които през зимата.... ;д.

Публикувано:

Ами Южна Италия и Сицилия, Южна Испания. Плажовете сигурно няма да работят, но всичко друго ще е там и предполагам 10-15+ средно дневни температури.

Аз лично зимата в Германия избягвам и командировка да ходя. Просто времето си е гадно...

• Харесвам 4
Публикувано:
3 hours ago, bad kid said:

Испания бих препоръчал - ниски цени, вкусна храна, гарантирано слънце почти през цялото време..

Цените изобщо не са ниски -ок 4е бира, спане -олеле. 

Иначе другото е така и си е приятно в Испания. 

• Харесвам 3
Публикувано:

Тази година точно бях в Берлин края на Януари - имахме късмет, че нямаше дъжд, но беше кофти студ и духаше силен вятър, който е неприятен. Като цяло биваше, но когато се съчетае и с дъжд си става неприятно - но то това важи за всеки град - ако на някой не му понасят студ и дъжд дали ще е Берлин или София, не виждам разлика. 🙂 

• Харесвам 1
Публикувано:

Извън Южна Европа, единствено към Лондон бих се запътил зимните месеци - меко и приятно време може да се уцели, ако не вали де 😉

• Харесвам 2
Публикувано:

Ако ви е интересно, пробвайте в Южна Франция, има полет до Ница. По-рядко вали и температурите са все над 10-15 градуса.

• Харесвам 4
Публикувано:

Не знам дали е за нова тема, но за да не създавам излишен спам ще си напиша въпросът тук, а пък ако е за нова тема, извинете ме, ще преместя въпроса в нова тема. А той е следния - С коя друга локация е добре да комбинираме Берлин за 7 дневно пътуване? Друг немски град (кой бихте препоръчали) или Прага ? Като разпределение на времето е до 3 дни в Берлин и останалите дни за другата или другите (ако са няколко малки градчета) локация/и ?

Публикувано:
преди 19 часа, bad kid каза:

За мен е от евтините европейски дестинации и то за зимата. 

И аз станах привърженик на Испания, дори повече ми харесва от любимата тук Италия😃 

23-25 януари да отскоча до Барселона как ви се струва? Или друга идея по възможност испанска и не много шантава за пътуване точно в този период имате ли?😛 Свободното ми време е: през нощта на 22 с/у 23.01 да се придвижа до летището в Букурещ; някъде 2 нощувки; най-късно докъм 3:00 след полунощ на 26.01 да кацна с обратен полет, за да съм на работа в 7:45😆

• Харесвам 2
  • Браво 3
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 2 минути , ДиянаВ каза:

И аз станах привърженик на Испания, дори повече ми харесва от любимата тук Италия😃 

23-25 януари да отскоча до Барселона как ви се струва? Или друга идея по възможност испанска и не много шантава за пътуване точно в този период имате ли?😛 Свободното ми време е: през нощта на 22 с/у 23.01 да се придвижа до летището в Букурещ; някъде 2 нощувки; най-късно докъм 3:00 след полунощ на 26.01 да кацна с обратен полет, за да съм на работа в 7:45😆

Ааа, услади ти се свободата. 😄
За Барселона първо виж дали са преглъщаеми цените на нощувките, макар това да е най-евтиният период за пътуване. 
Идеята ми се струва добра, подкрепям. 😉

• Смея се 3
Публикувано:
преди 3 минути , Argentique каза:

Ааа, услади ти се свободата. 😄
За Барселона първо виж дали са преглъщаеми цените на нощувките, макар това да е най-евтиният период за пътуване. 
Идеята ми се струва добра, подкрепям. 😉

Нашите приятели от Е-я ще ударят едно рамо за нощувките😂

• Харесвам 4
  • Браво 1
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 30 минути , Jet Setter каза:

С коя друга локация е добре да комбинираме Берлин за 7 дневно пътуване? Друг немски град (кой бихте препоръчали) или Прага ?

Потсдам е на две крачки от Берлин и в него е разкошният парк и дворец "Сан Суси", но зимата няма да е толкова впечатляващ, както в друг сезон.

Дрезден също е хубав град в района. И двата стават за дневни трипове.

Прага е по-далечко, не знам с какво пътуваш. Може с кола под наем или споделени пътувания, има влакове, и т.н. Определено си заслужава да се посети с няколко нощувки не само заради бирата и чехкините.

• Харесвам 2
Публикувано:

Йеее, ще оспамим още една тема с идеи за южни дестинации!

Извинявай @Jet Setter, точно тръгнах да ти предлагам Потсдам и Шчечин, но @ДиянаВ ме разконцентрира. 

преди 10 минути , ДиянаВ каза:

не много шантава

Дефинирай много шантава, за да знам какви са границите.🤣

• Харесвам 1
  • Смея се 4
Публикувано:
преди 38 минути , Jet Setter каза:

Не знам дали е за нова тема, но за да не създавам излишен спам ще си напиша въпросът тук, а пък ако е за нова тема, извинете ме, ще преместя въпроса в нова тема. А той е следния - С коя друга локация е добре да комбинираме Берлин за 7 дневно пътуване? Друг немски град (кой бихте препоръчали) или Прага ? Като разпределение на времето е до 3 дни в Берлин и останалите дни за другата или другите (ако са няколко малки градчета) локация/и ?

Евентуално Хамбург. Както са казали и Потсдам, но той е много близо и е разкошен, но напролет, когато всичко е зелено. За 7 дни ние бяхме 4 дни в Берлин, 1 в Потсдам и 2 в Хамбург.

• Харесвам 2

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.