Cloud_bg Публикувано: 23 декември, 2024 Публикувано: 23 декември, 2024 Здравейте, опитвам се да си наема кола под наем в Япония за мартенското ми пътуване и навсякъде гледам, че има изискване за International driving license/permit по Женевската конвенция...в комбинация с паспорт и стандартната книжка. Ок, няма проблем...в България го издават СБА. Влизам в сайта им и какво да видя: Защо международната книжка, издавана от СБА, не се признава в Япония? Международното свидетелство за управление на МПС (англ. език - International Driving Permit) се издава от СБА в съответствие с ратифицираната от Република България, "Конвенция за движение по пътищата" на ООН - приета на 08.11.1968 г. в гр. Виена. Същата е наследник на и заменя (съгл. чл. 48) "Конвенция за движение по пътищата" на ООН - приета в гр. Женева на 19.09.1949 г. Япония е ратифицирала единствено конвенцията от Женева 1949 г. и поради това не признава формата на свидетелството, издавано съгласно конвенцията от Виена 1968 г. Гледах няколко японски сайта, навсякъде пишат, че трябва да е задължително по Женевската конвенция, иначе никъв шанс...и явно ние сме единствените в Европа, които не издаваме по нея. Направо съм в ступор. Някой наемал ли е кола под наем в Япония имал ли е такива проблеми? Поздрави!
Lindt Публикувано: 23 декември, 2024 Публикувано: 23 декември, 2024 преди 19 минути , Cloud_bg каза: Здравейте, опитвам се да си наема кола под наем в Япония за мартенското ми пътуване и навсякъде гледам, че има изискване за International driving license/permit по Женевската конвенция...в комбинация с паспорт и стандартната книжка. Ок, няма проблем...в България го издават СБА. Влизам в сайта им и какво да видя: Защо международната книжка, издавана от СБА, не се признава в Япония? Международното свидетелство за управление на МПС (англ. език - International Driving Permit) се издава от СБА в съответствие с ратифицираната от Република България, "Конвенция за движение по пътищата" на ООН - приета на 08.11.1968 г. в гр. Виена. Същата е наследник на и заменя (съгл. чл. 48) "Конвенция за движение по пътищата" на ООН - приета в гр. Женева на 19.09.1949 г. Япония е ратифицирала единствено конвенцията от Женева 1949 г. и поради това не признава формата на свидетелството, издавано съгласно конвенцията от Виена 1968 г. Гледах няколко японски сайта, навсякъде пишат, че трябва да е задължително по Женевската конвенция, иначе никъв шанс...и явно ние сме единствените в Европа, които не издаваме по нея. Направо съм в ступор. Някой наемал ли е кола под наем в Япония имал ли е такива проблеми? Поздрави! Не можеш да наемеш кола в Япония. Това е. Наемал е само @Alexander с испанската си книжка. Утешителното е, че транспортът е добър, ако не ходиш в Окинава.
Cloud_bg Публикувано: 23 декември, 2024 Автор Публикувано: 23 декември, 2024 Намерих тема в която човек е наел, мен ми трябва и за Фуджи и за Окинава...явно има врътки, няма да разчитам на тях но ще.пробвам. Може админите да изтрият темата, намерих отговор в друга такава. Благодаря!
Фил Публикувано: 23 декември, 2024 Публикувано: 23 декември, 2024 Преди 1 час, Cloud_bg каза: Може админите да изтрият темата, намерих отговор в друга такава. Благодаря! Или може би би било по-полезно да сложиш линк към мнението с отговора, който си открил.
Cloud_bg Публикувано: 23 декември, 2024 Автор Публикувано: 23 декември, 2024 Не съм сложил, понеже не е универсален, а по-скоро edge case за едно конкретна компания за специални спортни автомобили, но ето все пак
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега