Прескочи до съдържание

С какво ще запомните отминаващата година...?

Препоръчани мнения

Публикувано:

Тази тема ми се върти в главата и се каня да я започна още от преди няколко години. Винаги, когато дойде ноември месец и повечето от магеланците започнат да споделят и изброяват посетените от тях нови или повторени държави се сещам "Абе, аз щях да пускам тема за спомените" и все нещо става и времето отминава и аз пропускам да пусна темата и така идва следващият край на годината. После дойдоха ония няколко затворени години, в които пътуванията бяха малко или много ограничени и ми се виждаше безсмислено. Но! ето сега, мисля че и дойде времето! Годината още не се е изтъркулила и аз бързам докато пак не пропусна момента на пускането и. 

Всичко е чудесно, всичко е прекрасно, но аз Ви питам  с какво ще запомните отминаващата година? Кое е "нещото" оставило най-силен спомен у Вас по време на пътуванията Ви или не? Може да е всичко, което се сетите като връщате лентата назад в пътуванията си... от вкус до емоция, от уууу до уау!  С какво бихте  свързали пътуванията си след година или две, когато се присетите - "Яяя, аз през 24-та бях в...", кой би бил споменът, каква би била емоцията кой(я)то ще изплува веднага в съзнанието Ви сещайки се за мястото, градът, държавата. Или може би няма да има нищо и ще махнете с ръка към идващите нови намислени дестинации?

Наистина ще ми бъде интересно да разбера, а вярвам, че няма да съм и единствената любопитка. :) 

• Харесвам 10
  • Браво 7
Публикувано:

Ииии, че хубава тема. Аз ще запомня 2024 с прекрасните хора на Коста рика, Никарагуа и Панама. Случиха се непредвидени неща, от които без помощта на местните, някои нямаше да имат приятен край. И дали ми е харесала държавата няма голямо значение, щом хората оставиха в мен пракрасни чуства. 

А всички гадости през които минах и още минавам през тази година бих искала да забравя.

• Харесвам 19
Публикувано:

За съжаление,  с много работа,  много домашни не особено приятни задачи и малко (т.е. почти никакви) пътешествия. 

Дано следващата е по-добра (каквото и да означава това).

• Харесвам 5
  • Замислям се 3
Публикувано:

Чудесна тема,защото човек може да сподели моментите през годината не само откъм пътешествия.

В края на годината винаги си правя лична равносметка.

За мен 2024 беше пъстра и наситена с емоции,за съжаление не само хубави,но Слава Богу и не фатални.Имаше от всичко.

И тук е мястото да благодаря на @Миланка, @peterpup, @MayaSи @IvoS,с които посетихме Полша и изкарахме 10 незабравими дни,изпълнени с много смях,нови и нови красиви градове,прекрасни замъци и китни селца. Споделихме всички ситуации по време на път.Ще си спомням моментите всеки път,когато чуя Полша,защото оставих частичка от сърцето си там.

Едно от нещата,с които мога да се похваля в личен план е,че вече съм дипломиран деловодител и знанията са ми полезни.

Смятам,че каквото и да се случва в живота ни,то е за да ни е от полза,а именно,какво трябва или какво не трябва да бъдем.

Затова ще пожелая на всички магеланци преди всичко много здраве,защото то е най-важно.Сили и енергия,за да се справяме по-лесно с предизвикателствата на живота.Да ценим хората,които ни обичат и да им отделяме достатъчно от времето си.Да споделяме празниците и делниците си с позитивни и добронамерени личности.Да игнорираме винаги,когато можем негативното и пошлото,защото то води към глупави ситуации и усложняване на живота.🙂

Бъдете смели и вдъхновени,бъдете постоянни в мечтите си и поставените цели.Защото постоянството винаги печели.Загърбете ненужното и живейте с широко отворени очи към красотата на планетата.Щедро раздавайте любов,изненади и радост!

Нека новата 2025 година бъде здрава,успешна и изпълнена с незабравими моменти и сбъднати мечтани пътешествия!

• Харесвам 23
  • Браво 1
Публикувано:

През отминаващата година дойдоха неочаквани промени в семействата на сестрите ни, кои за добро, кои не - времето ще покаже. За нашето семейство годината протече с обичайното ежедневие, позатрупани от задачи, тичайки към планините за глътка въздух всеки уикенд, когато времето беше благосклонно. И добре, че са отпуските, за да се измъкваме чат-пат от въртележката. :biggrin: Тази година ни се случи Кения - една доза Африка, от която със сигурност имахме нужда. Знаем си, след пауза от 2-3 години, неизбежно се връщаме към Африка. Не сгрешихме с Кения и с местната фирма-организатор и в крайна сметка получихме своите първи и силно разстърсващи срещи с големите котки, които ще помним дълго. Да, 2024-та за нас е годината на Кения. 

Част от посоките, в които ще ни отведе Новата 2025-та, са ясни, с други ще я оставим да ни изненада.

Нека Новата година ни носи здраве и открива нови възможности! Да мечтаем и да сбъдваме!

• Харесвам 25
Публикувано:

Ще я запомня с това, че не мръднах по-далече от ниска Витоша. Е, а ич! 

Имаше и добро, и по-малко добро.

За запомняне си е, че ми се падна паричката от питката на Бъдни вечер. Значи ще се спукам от уроци и преводи, не само от пътешествия през идната година 🙃

За отбелязване е, че като никога съм готова с наситен график за пътувания и дори се затруднявам да сместя още нещо като например Прибалтика и круизче из норвежките фиорди в кратките промеждутъци.

• Харесвам 16
Публикувано:

Аз ще запомня годината с доста здравословни проблеми вкъщи (някои от които си ги "носихме" още от миналата) и с много работа. Та, затова ще е от онези години, където ще махна с ръка и ще се опитам да я забравя качествено. Едни от малкото хубави неща през годината бяха новите места в Португалия, които посетихме, запознанството ми с @ДиянаВ в Париж и 20ия рожден ден на щерката (кога порасна това дете?! 😂).

За догодина си пожелавам най-вече здраве и повече свободно време. Оптимистичното е, че вече имам билети за 3 пътувания, но не затварям вратата и за изненади😄.

• Харесвам 28
  • Браво 1
  • Смея се 1
Публикувано:

Годината е като кардиограма... Посрещнах я на едно райско място с човек, който исках да катапултира от самолета🙈. Отивам на работа на 3 януари и нямам такава. Последва едно много тежко 4-месечие, в което се утешавах с флексове от време на време 🙃 (не веднъж съм казвала, чувствата ни с Уиз са дълбоки😉), разговори и писане с любими магеланки💕 С пукването на пролетта дойде и слънчевият лъч в моето ежедневие…

- влюбих се в Тенерифе, където оставих някои мераци за споделяне с другарче-магеланче, с което приятелството ни през годината се затвърди (а дано през новата пролет да потеглим и на път🤗)

- вдигнах интелектуалното ниво на семейството с второ посещение в Париж 😄 Осъществих дългоочаквано 5-годишно желание да се запозная с @Роца🤗, на която искам щерката ми да потегли, хаха, за учене, не за готвене, че с толкова корейско ще ми е трудно да преглъщам 😂

- празнувах рожден ден с италианска стачка, учебници на гърба си и бутилка просеко  за нервите😆

- направих първото си самостоятелно пътуване, където вкусих водорасло и блато с устата си в Алхамбра, но и усетих топлотата на испанците😍

- в новата си работа почти утроих възнаграждението си, харесва ми динамиката й и се забавлявам с разнообразието, макар тия почивни дни да ми натежава, като всички наоколо мързелуват😜

- последно, но първо по магеланска важност - изненадата и искрената радост, която изпитах, от муцунките по-горе до елхата с червените блузки, че ще си имат трета муцунка🍀😘

• Харесвам 21
  • Браво 13
Публикувано:
преди 43 минути , ДиянаВ каза:

- последно, но първо по магеланска важност - изненадата и искрената радост, която изпитах, от муцунките по-горе до елхата с червените блузки, че ще си имат трета муцунка🍀😘

А, това не е изненада, не си чела добре между редовете. :biggrin:

Чакаме с нетърпение новото попълнение в редиците магелански. :girl_dance:

• Харесвам 10
  • Благодаря 1
  • Смея се 1
Публикувано:
Преди 1 час, ДиянаВ каза:

😍

Ооо, аз бях още по-изненадана като видях и реагирах абсолютно неадекватно. Никак. И понеже цяло лято не смогвам да следя форума внимателно, даже изобщо, вероятно съм изпуснала написаното между редовете, та чак после се чудех и маех, как пък толкова никой не се намери да сподели тая радостна вест и с мен докато съм на 500км отстояние от столицата. 🙂 Всичко е чудесно! И искрено се радвам на случващото се! 

• Харесвам 11
  • Шок 1
Публикувано:

Аз тези теми ги подминавам, но имам отколешна слабост към авторката и ще драсна два реда...

В семеен план 2024 беше ужасна покрай здравословни проблеми около сина ни и неочаквана смърт на майка ми. Искрено се надявам всичко това вече да е зад гърба ни и през 2025 да се върнем към нормалността...

Иначе, не можем да се оплачем от липса на пътувания. Основно във връзка с посещения на концерти в Европа, но и едно специално пътуване на което се запознахме с едно прекрасно семейство с което изкарахме две незабравими вечери в един от световните мегаполиси. Да знаете, че не сме ви забравили, въпреки обстоятелствата около нас през последните месеци и се надяваме пътищата ни да се пресекат възможно най-скоро...

За четвърта поредна година изпращаме настоящата и посрещаме новата година в нашия "втори" дом с момчето ни, което в крайна сметка ни прави щастливи и въобще не тъгуваме за проваленото пътуване в Андалусия по същото време...

• Харесвам 17
Публикувано:

Аз си броя годината за успешна. 

Прекрасното ни пътуване в Полша, пътуване до Румъния със семейна обвързаност, почивка в Гърция със семейството на племенницата ми, бяха зареждащата със спомени част от годината.

В работата се сблъсках с доста предизвикателства, които определено ще продължат и в наближаващата година. Но това е ежедневно зареждащата те страст към живота.

• Харесвам 12
Публикувано:

Тази година свързвам с връщане на работа след майчинство, както и най-много пътувания по нови места и държави. Очите ми се отвориха широко по отношение на бившите СССР републики, които влизат в листата ми с желания. За съжаление имахме и здравословни несгоди, но дано останат в миналото.

• Харесвам 10
Публикувано:
преди 3 часа, Polina каза:

Ооо, аз бях още по-изненадана като видях и реагирах абсолютно неадекватно. Никак. И понеже цяло лято не смогвам да следя форума внимателно, даже изобщо, вероятно съм изпуснала написаното между редовете, та чак после се чудех и маех, как пък толкова никой не се намери да сподели тая радостна вест и с мен докато съм на 500км отстояние от столицата. 🙂 Всичко е чудесно! И искрено се радвам на случващото се! 

Изненадата беше прекрасна! При всичките им пътувания, кой да си го помисли!

Да са живи и здрави, да намират време за пътувания и за напред!

• Харесвам 6
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 7 часа, Polina каза:

Това е, защото се разминахме с малко в Пловдив, иначе @Sun4o си спази обещанието да ни пусне заря:preved:

Миналата есен на едно летище ние упорито си говорихме с друга магеланска очакваща двойка, без да коментираме очевидни неща като формите на Обеликс, докато момичето не застина, сложи ръце на кръста си и не изпъчи корем демонстративно, та се наложи да изломотим нещо:girl_hide: 

Не е имало особени нишки за следене до 5-тия месец, към края на октомври спрях да го усещам като съкровена тайна. Но и хората не са коментирали много, така че на всяка среща сме имали повече изненадани физиономии от подготвени поздравления. Сега вече като сме на етап съвети и идеи за бъдещето приемаме всякакви, нямам нужда от тайни 😄

• Харесвам 17
  • Браво 1
  • Смея се 2
Публикувано:
7 minutes ago, Lindt said:

Сега вече като сме на етап съвети и идеи за бъдещето приемаме всякакви, нямам нужда от тайни

Усмихвам се сега на темата за круизите от миналата седмица и нищо неподозиращата моя милост, която сподели, че Дисни круизите са много предпочитани от семейства с малки деца. 
Като цяло, мога да дам много предложения за Дисни 😃 Страхотна новина, пожелавам само хубавини и здраво и готово за много приключения магеланче. 

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 47 минути , Lindt каза:

Това е, защото се разминахме с малко в Пловдив, иначе @Sun4o си спази обещанието да ни пусне заря:preved:

Миналата есен на едно летище ние упорито си говорихме с друга магеланска очакваща двойка, без да коментираме очевидни неща като формите на Обеликс, докато момичето не застина, сложи ръце на кръста си и не изпъчи корем демонстративно, та се наложи да изломотим нещо:girl_hide: 

Не е имало особени нишки за следене до 5-тия месец, към края на октомври спрях да го усещам като съкровена тайна. Но и хората не са коментирали много, така че на всяка среща сме имали повече изненадани физиономии от подготвени поздравления. Сега вече като сме на етап съвети и идеи за бъдещето приемаме всякакви, нямам нужда от тайни 😄

За второто и истинска ще има😉

• Харесвам 1
  • Смея се 4
Публикувано:

За мен годината беше тежка, но успешна. Направих два  частични ремонта - на апартамента на майка ми и на моето жилище и съм много доволна. Въпреки ремонтите успях и да  попътувам до нови места, както и до вече посещавани, но любими.  Общо  25 дни отпуска плюс 5 дни компенсации плюс празници и почивни дни на път. Е, далече съм от тези магеланци, които прекарват месеци в пътешествия, но с моята работа -  толкова.  Най-запомнящи от годината за мен остават обиколката ми на Централна Америка със спане в джунглата в Тикал  точно на празника на любовта  и виното  - какво по-подходящо място да отпразнува този ден  една влюбена в пътешествията жена:), полетът над Белизийския бариерен риф и по-специално над Голямата синя дупка и трите дни на Tobacco Caye  - истинско кътче от рая, от което не ми се искаше да си тръгвам.  Ще запомня отиващата си година и със седмицата, прекарана в Шри Ланка и сърдечните й и усмихнати хора,  ароматите, които няма как да сбъркаш, буквално горещата вода на Индийския океан и незабравимите залези. И ако мога да обобщя: въпреки трудностите или може би точно поради тях, 2024 e година, в която  празнувах живота.

• Харесвам 23
  • Браво 2
Публикувано:

Обема от доооста лични споделени писаници в тая тема не е за вярване. Щом така сте решили, добре. Само да напомня, че това е публичен форум. Тия неща да по-скоро за маса с познати/приятели.

Иначе за мен: с това, че стъпих на Антарктида.

• Харесвам 8
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 33 минути , era123 каза:

Обема от доооста лични споделени писаници в тая тема не е за вярване. Щом така сте решили, добре. Само да напомня, че това е публичен форум. Тия неща да по-скоро за маса с познати/приятели.

Иначе за мен: с това, че стъпих на Антарктида.

Забелязала съм, че когато пишеш в други теми, различни от Уиз, Раян, В момента съм и подобни, в пъти по-малко хора четат и то предимно “наши си”🙂 А и какво толкова сме казали?😛

Само пробвай да видиш, ако постнеш 10-20-30… снимки в момента съм, колко лайка ще събереш и за сравнение направи тема, отдели часове да подбираш снимки и пишеш, и ще разбереш 😉

• Харесвам 10
  • Шок 1
  • Замислям се 2
Публикувано:
преди 4 часа, ДиянаВ каза:

Забелязала съм, че когато пишеш в други теми, различни от Уиз, Раян, В момента съм и подобни, в пъти по-малко хора четат и то предимно “наши си”🙂 А и какво толкова сме казали?😛

Само пробвай да видиш, ако постнеш 10-20-30… снимки в момента съм, колко лайка ще събереш и за сравнение направи тема, отдели часове да подбираш снимки и пишеш, и ще разбереш 😉

Ако искаш да го ядосаш, припомни му, че не можа да стъпне на Тристан-а😀

• Смея се 15
Публикувано:
преди 5 часа, ДиянаВ каза:

Дори без да се налага да подбира снимка, просто да пусне тема. 🙂

Но да не се отклоняваме от същината на темата... Аз получих съвсем малко точни отговори на въпроса ми, та си ги чакам с нетърпение.

При мен така се случиха нещата последните години, че пътуванията са ми ограничени, но за сметка на това срещам доста чужденци и не само, които ми идват на гости. Едно от нещата с които ще запомня годината например е това, че опитах салам от кит и салам от лос без да съм стигала до Норвегия. А някога Норвегия беше в плановете за дълго кемперско пътуване... И когато Мохамед не отива до планината, тя идва при него. 🙂

• Харесвам 13
  • Браво 2
  • Замислям се 1
Публикувано:

При мен - много прекрасни пътувания, много незабравими моменти 🙂 

Може би ще запомня 2024 г. с това, че вече съм свободна госпожа 🙂 

• Харесвам 16
  • Шок 2
  • Браво 2

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.