Прескочи до съдържание

Сицилия - април 2025

janiss

Препоръчани мнения

Публикувано:

Здравейте!

Планираме семейна обиколка на Сицилия през април 2025 г.
Обмисляме 2 варианта - със самолет до Катания и кола под наем или с автомобил през Игуменица и ферибот до Италия.
Дългото шофиране не ме притеснява. Вече 2 пъти сме правили обиколки с кола в Италия.

Двата варианта на обиколката са:

Вариант 1 – пътуване със самолет
18.04.2025 полет София – Катания; Кола под наем, Катания – Сиракуза, (нощувка Сиракуза)
19.04.2025 Разглеждане: Сиракуза, (нощувка Сиракуза)
20.04.2025 Разглеждане: Ното, Рагуза, Модика, (нощувка Сиракуза)
21.04.2025 Разглеждане: Долината на храмовете Агридженто, Скала дей Турчи, Трапани, (нощувка Трапани)
22.04.2025 Разглеждане: Ериче, Палермо (Палермо сме разглеждали при предишно пътуване), (нощувка Палермо)
23.04.2025 Разглеждане: катедрала Монреале, Чефалу, (нощувка Чефалу)
24.04.2025 Разглеждане: Таормина, (Савока), (нощувка Ачиреале)
25.04.2025 Разглеждане: Етна, Катания, (нощувка Ачиреале)
26.04.2025 полет Катания - София

Вариант 2 – пътуване с автомобил
17.04.2025 с автомобил В.Търново – Игуменица, (ферибот Игуменица – Бари)
18.04.2025 Бари – Месина - Ачиреале, (нощувка Ачиреале)
19.04.2025 Разглеждане: Таормина, Савока, (нощувка Ачиреале)
20.04.2025 Разглеждане: Етна, Катания, (нощувка Ачиреале)
21.04.2025 Разглеждане: Сиракуза, (нощувка Сиракуза)
22.04.2025 Разглеждане: Ното, Рагуза, Модика, (нощувка Сиракуза)
23.04.2025 Разглеждане: Долината на храмовете Агридженто, Скала дей Турчи, Трапани, (нощувка Трапани)
24.04.2025 Разглеждане: Ериче, Палермо (Палермо сме разглеждали при предишно пътуване), (нощувка Палермо)
25.04.2025 Разглеждане: катедрала Монреале, Чефалу, Месина, (нощувка Месина)
26.04.2025 Месина – Бари, (ферибот Бари – Игуменица)
27.04.2025 Игуменица – В.Търново

Ще съм благодарен за мнения за маршрута, както и препоръки за хотели и ресторанти.
Благодаря!

Публикувано:

Програмата ви е много амбициозна и в двата варианта и звучи като препускане, аз бих предпочел да разредя програмата и да се обърне повече внимание на някои места. Сицилия не е място, което обикаляш в едно пътуване. Сицилия е, за да се връщаш там и да я преоткриваш отново. прекалено много места има, които да посетите и преживеете.

Помислете върху това да се концентрирате върху само западната или само източната част на острова.

Транспортът е добър в Сицилия, можете да кацнете със самолет и да ползвате само транспорт. 

Въпрос на лична преценка, но съветът ми е да преразгледате програмата и да оставите определени места, върнете се отново догодина за останалите.

Публикувано:
  На 29.12.2024 г. в 20:47, janiss каза:

Обмисляме 2 варианта - със самолет до Катания и кола под наем или с автомобил през Игуменица и ферибот до Италия.

Разшири  

Естествено, че по-комфортният вариант е този с полет + рент-а-кар. Програмата е наситена, но не е невъзможна. Явно искате с едно посещение на острова да покриете всичко по-интересно. Не става ясно дали ще пътувате с деца, но ако е така, това препускане може да ги отегчи.

Публикувано:

Аз бих заложил на самолет и кола под наем. Все пак в Сицилия има и доста гледки, особено на пролет като е зелено.

Програмата е интензивна, но не невъзможна и зависи от стила на човек.

20.04.2025 Разглеждане: Ното, Рагуза, Модика, (нощувка Сиракуза) - не бих спал в Сиракуза, защото това е поне час до там, а реално ще се пътува и наобратно другият ден.

И така спестеното време от път 21.04 бих ползвал за Caltagirone или Villa Romana del Casale.

За другите дни ми се трува по-спокойно и "всеки сам си преценя".

Публикувано:

Аз също бих препоръчал самолет + кола под наем. Ние сме обикаляли само източната част на острова, като бях взел електрическа кола под наем. Островът е много приятен за каране на електричка, освен това има предимства, че зареждаш безплатно и паркираш на удобни места в цетъра на градовете, където има места за зареждане. Ние летяхме до Катания, наем на кола от летището от Sicily by Car (Рено Зое), нощувка в подножието на Етна близо до Таормина, вечерта се наслаждавахме на светлино шоу от Етна :) На другият ден сутринта в Таормина, след това към Сиракуза старият град, има паркинг с място за зареждане на колата. Обиколка, хапване на обяд, пазара и следобед  се отправихме към една вила близо до Ното, за две нощувки. От там посетихме: Ното, плажовете под Ното, Испика, Модика и Рагуза. След това отпрашихме към Калтаджироне, където имахе нощувка. На другият ден качване до Етна. От Етна се спуснахме към Катания, където имахме 2 нощувки и обратен полет вечерта. Много приятно впечатление ми направи Зое-то при спускането от Етна, успя да възстанови 10 % от батерията си. А западната част на острова я оставихме за следващо пътуване.

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.