era123 Публикувано: 3 януари Публикувано: 3 януари 3 minutes ago, Иван Попов said: Не знам друго, но аз без шоколад не мога просто! Всеки ден си хаправм и то стабилно 😄 А сега като видях на Световно ниво, че какао (и не само какаото) няма, просто не ми се мисли какво ще стане с шоколада, очаквам Милката да стане спокойно от 2,50 лв. около 4,50 или 5,00 лева 😇 Дюд, забЕлЕзал си от шокото, че става.....? Та внимавай, че без другарка да няма мазоли 🙂 /сериозно - яж докато си на 30, че после има прасета в космоса. 2
Брани Публикувано: 3 януари Публикувано: 3 януари преди 9 минути , Иван Попов каза: Не знам друго, но аз без шоколад не мога просто! Всеки ден си хаправм и то стабилно 😄 А сега като видях на Световно ниво, че какао (и не само какаото) няма, просто не ми се мисли какво ще стане с шоколада, очаквам Милката да стане спокойно от 2,50 лв. около 4,50 или 5,00 лева 😇 То в Милката няма много какао, няма страшно 🙂 5
stanimir Публикувано: 3 януари Публикувано: 3 януари Сещам се за една популярна графика показваща съдържанието на буркан "Nutella" 55% от състава на Nutella е чиста захар, според изследване на германска лаборатория. https://www.businessinsider.com/nutella-ingredients-graphic-2017-2 4 1
Иван Попов Публикувано: 3 януари Публикувано: 3 януари Майко колко много захар има само..... Лошо ми стана направо 😇 1
Velyana Публикувано: 3 януари Публикувано: 3 януари Явно върлува мнението , че Линд е мега шоколад. А той просто си е шоколад за масмаркета, както е шоколада Своге в България. Ако питаш някой в Швейцарияда ти препоръча шоколад- то със сигурност няма да е Линд. Но Lädarach, Sprüngli, Stella Bernrein виж това вече е швейцарски шоколад ☺️ и швейцарски шоколад се купува в Швейцария 😂, качеството на една и съща марка в различните страни е различно 😉 9
neuromancer Публикувано: 3 януари Публикувано: 3 януари тука взеха да пишат по опаковките черни етикети, че има добавена захар, че има добавени мазнини, малко като цигарите, ама без гадни картинки... и като се добави, че предупреждават и за ГМО, то един суров боб като си купиш от магазина, той е ГМО... тааа ефекта ще е "то все едно, яж каквото искаш, то всичко е вредно" 3
stanimir Публикувано: 3 януари Публикувано: 3 януари 9 minutes ago, neuromancer said: то все едно, яж каквото искаш, то всичко е вредно" Нали трябва и медицината да върви.
Брани Публикувано: 3 януари Публикувано: 3 януари преди 17 минути , neuromancer каза: тука взеха да пишат по опаковките черни етикети, че има добавена захар, че има добавени мазнини, малко като цигарите, ама без гадни картинки... и като се добави, че предупреждават и за ГМО, то един суров боб като си купиш от магазина, той е ГМО... тааа ефекта ще е "то все едно, яж каквото искаш, то всичко е вредно" ГМО-то май не е толкова лошо (винаги е за предпочитане неГМО-то, ама дето се вика, "като няма нормална риба, и ГМОрибата е риба" ...), колкото трансмазнините и захарта, които се бухат във всичко. Най-добре си е човек да купува максимално опростени продукти и сам да си приготвя всичко, ама не всеки има време. И аз много обичам иначе шоколад като Иван Попов, ама успях да го огранича до един седмично, обикновено петък 🙂 2
Alexander Публикувано: 6 януари Автор Публикувано: 6 януари Хайде и един Линдт да похваля, макар да не се среща лесно-някаква лимитирана версия е. наистина е доста по-различен, по-киселинен, както е написано. Май е правен в Щвейцария 2
stebal Публикувано: 6 януари Публикувано: 6 януари Някой има ли идея къде в София мога да купя шоколад “ Godiva”? Трябва ми за подарък, а нещо не се справям с търсенето . Мога да го поръчам от Варна , но ако все пак го има на местна почва ще е по лесно. Благодаря.
Alexander Публикувано: 1 юни Автор Публикувано: 1 юни На 1.01.2025 г. в 8:07, stanimir каза: А има ли в Европа (най-платежоспособния континент) пазар за тези продукти, едва ли разчитат само на местните ? Или са съвсем бутикови серии за ценители ? Наскоро намерих отговор на твоя въпрос, по-точно ми го дадоха на готово де. Отговора е, че има, даже изпращат до България и то безплатно, ако се купи за 70 евро, иначе е 25 евро пратката и не си струва. https://amedei.it/en Фирмата е от Тоскана и е от над 30 години на пазар. Предлагат различни неща, направени от какао от най-различни ферми single origin и от различни страни, имат и блендове с различни видове какао, примерно шоколада с какао от 9 различни ферми, като имат продукти от най най-великото какао criollo, което си признавам не го бях чувал дори. Това какао е много рядко, около една стотна от процента от общото количество или 0,01%, но разбира се, тук не е само реклама, както да речем дубайският шоколад или разни подобни. Това какао имало много различен вкус и аромати, които го отличават силно от всички други видове. Тия дни като тествам, ще напиша как са, дори ще направя сравнение с колумбийските, от които имам все още. 5
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега