Vankata6 Публикувано: 16 януари Публикувано: 16 януари Здравейте, аз и група младежи 24-25, обмисляме да организираме първото си пътуване извън Европа за следващата Нова година. И се спряхме на Тайланд! След някакъв рисърч се спрях на следната програма: 2-3н. в Бангкок /адаптация и големия град 3-4н. на о.Ко Липе/ релакс, шнорхелинг и хубави плажове 4-5н. на Пукет / дневни трипчета всеки ден до Фи фи, Симилианските, Краби, атв, тигри и слончета, нощен живот. Зад всички нощувки написах каква ми е идеята за избора на определеното място. Бангкок задължително искаме да го посетим като има и вероятност на самата нова година да сме там. (Всякакви съвети за място на хотел, какво да се посети са много добре дошли) След това това полет до Hat Yai и спийд лодка до о-в Липе. Все още не съм категоричен, че искам Липе, мненията са противоречиви. Просто искам остров, на който повечето места да са достъпни ходейки, да има разнообразие и хубави плажове, абе да усетим островния живот.Ще се радвам, ако имате други предложения. А що се отнася до Пукет избрах го само защото има достъп от него до редица различни екскурзии и дейности и има летище. Отново, ако имате предложение за друго място, ще радвам да споделите. Същото така кой курорт(обмислях Ката), какви екскурзии, препоръки за агенция за екскурзии. Та ще се радвам за обратно мнение и други препоръки или изцяло друга програма, благодаря ви предварително и успешна 2025, изпълнена с много пътувания🙂.
Адриан ХН Публикувано: 16 януари Публикувано: 16 януари За Банкок - бяхве в хотел Rambuttri Village Plaza. Намира се в Каосан роуд на оживена улица с барове, ресторанти, пицарии, магазин и т.н. Близо е до реката и до Grand Palace на пешеходно разстояние. Добра локация в старата част на града, но е далече от модерната част на Банкок. Средна хубост с 3 звезди, нормални чисти стаи, ресторант във вътрешния двор и басейн на покрива. Двойната стая беше около 50 лв. на вечер през 2019-та. За Ко Липе не мога да кажа нищо, защото не съм бил. Ние вместо Пукет избрахме Краби/Ао Нанг и от там си правехме екскурзиите до островите Пи Пи, Хонг и разни други, на които не помня имената. Мисля, че от Краби са по-близо и са по евтини. Екскурзии има всякакви, а агенциите са буквално на всеки ъгъл. В Краби също има международно летище. От към нощен живот не може да се сравнява обаче с Пукет. Зависи какви са ви приоритетите.
Vankata6 Публикувано: 16 януари Автор Публикувано: 16 януари преди 3 часа, Адриан ХН каза: За Банкок - бяхве в хотел Rambuttri Village Plaza. Намира се в Каосан роуд на оживена улица с барове, ресторанти, пицарии, магазин и т.н. Близо е до реката и до Grand Palace на пешеходно разстояние. Добра локация в старата част на града, но е далече от модерната част на Банкок. Средна хубост с 3 звезди, нормални чисти стаи, ресторант във вътрешния двор и басейн на покрива. Двойната стая беше около 50 лв. на вечер през 2019-та. За Ко Липе не мога да кажа нищо, защото не съм бил. Ние вместо Пукет избрахме Краби/Ао Нанг и от там си правехме екскурзиите до островите Пи Пи, Хонг и разни други, на които не помня имената. Мисля, че от Краби са по-близо и са по евтини. Екскурзии има всякакви, а агенциите са буквално на всеки ъгъл. В Краби също има международно летище. От към нощен живот не може да се сравнява обаче с Пукет. Зависи какви са ви приоритетите. Много благодаря, Адриан! И аз обмислям дали да не заменя Липе/Пукет с Краби и наистина по-специално Ао Нанг.
swimmer Публикувано: 16 януари Публикувано: 16 януари Ко липе не е това което беше.Пълно е с боклуци.Ако бях на вашите години бих избрал купона в Пукет и трипове до симилианските острови корал Айлънд и Raja island 1
mbuch Публикувано: 16 януари Публикувано: 16 януари В Ао Нанг/Краби нощният живот е малко по-пенсионерски ориентиран.Може би Пукет и/или 3-4 дена на Пи-питата ще ви пасне по-добре на младежкият ентусиазъм.Има си готини плажове, трипчета до околните острови, шумни партита вечер и като цяло по-контактна и весела среда.
T.E.Lawrence Публикувано: 16 януари Публикувано: 16 януари Най-важно измисли го в кратки срокове и резервирай. По Нова година Пукет е брутално фрашкано и цените са космически. Ако можеш да изместиш поне след 15 януари трипа най-добре. Това е и най-скъпото и пренаселено място в Тайланд, но и много топ за дневни трипове и нощен живот (Патонг). Ако не държите на нощен живот и Камала, и Карон, освен Ката са ок. Романтичният Пи пи айлънд също отдавна го няма. Избери си база, дали Пукет, дали Краби(ао нанг) и буквай. Краби освен зле вечер, няма удобен плаж до брега, всичко е с лодки. Пи Пи е по средата между Краби и Пукет, така че за него няма значение. Пукет имаш връзка от Истанбул и Доха, Краби ти трябва екстра местен полет (от Доха го спряха по ковида). Има и трансфер не много евтин два часа и половина Пукет летище - Краби. Ко Липе е бая път и трансфери. Като за първи път си се насочил добре да видиш топ известните места. 2
Vankata6 Публикувано: 17 януари Автор Публикувано: 17 януари преди 12 часа, mbuch каза: В Ао Нанг/Краби нощният живот е малко по-пенсионерски ориентиран.Може би Пукет и/или 3-4 дена на Пи-питата ще ви пасне по-добре на младежкият ентусиазъм.Има си готини плажове, трипчета до околните острови, шумни партита вечер и като цяло по-контактна и весела среда. Мерси, Мбуч! преди 12 часа, T.E.Lawrence каза: Най-важно измисли го в кратки срокове и резервирай. По Нова година Пукет е брутално фрашкано и цените са космически. Ако можеш да изместиш поне след 15 януари трипа най-добре. Това е и най-скъпото и пренаселено място в Тайланд, но и много топ за дневни трипове и нощен живот (Патонг). Ако не държите на нощен живот и Камала, и Карон, освен Ката са ок. Романтичният Пи пи айлънд също отдавна го няма. Избери си база, дали Пукет, дали Краби(ао нанг) и буквай. Краби освен зле вечер, няма удобен плаж до брега, всичко е с лодки. Пи Пи е по средата между Краби и Пукет, така че за него няма значение. Пукет имаш връзка от Истанбул и Доха, Краби ти трябва екстра местен полет (от Доха го спряха по ковида). Има и трансфер не много евтин два часа и половина Пукет летище - Краби. Ко Липе е бая път и трансфери. Като за първи път си се насочил добре да видиш топ известните места. Благодаря много за мнението! И аз се чудя заслужава ли си хамалогията за Липе, но нещо все ме бута натам!
silvia.b Публикувано: 10 февруари Публикувано: 10 февруари Здравейте! Повдигам тази тема, за да не пиша нова. И моля да извините невежите ми въпроси, но затова се обръщам към специалистите тук. Планувам пътуване началото на 2026. Обаче след четене в reddit и по всякакви форуми се обърках съвсем. Къде на Пукет е любимото ви място за настаняване? Наоколо да има красив плаж с кристална вода и бял пясък? Ще сме с дъщеря ми на 15 г. тогава. Придвижването със скутери ли е най-удобно? Като проблемът е, че сме 3-ма, което означава 2 скутера, а аз съм тотал щета в управлението на всякакви превозни средства. И също така да не е много далече "животът". Да има пазари, магазини, какво да се види. 1
T.E.Lawrence Публикувано: 10 февруари Публикувано: 10 февруари Като цяло, кристалната вода е по малките островчета и дневните трипове, на самия Пукет е хубава, но чак кристална не е. 🙂 За по-спокойна семейна почивка вижте Ката и Камала. И друг път съм писал, мое лично мнение, с което не ангажирам никой, чисто луд трябва да си да караш скутери на Пукет. Вчера се върнах пак от там, вече са някакви рекорди по пренаселеност, безкрайно лудо каране и разминаване на косъм, никакво спазване на правила за движение, а самото движение е обратно. Ежедневно стават сериозни инциденти и загинали. Не си причинявайте скутер, вижте хотел близо до плаж и ресторанти, а за дневните трипове ще ви взимат от/до хотела. 5
Vankata6 Публикувано: 11 февруари Автор Публикувано: 11 февруари Здравейте, да се включа и аз отново вече с купени билети, с въпрос за остров Липе. Тъй като не съм сигурен, че все още ще стане хамалогията с тръгване рано сутрин от Бангкок за Липе на 01.01, кои други места(остров) бихте препоръчали? Наистина ми се щеше да се насладим на уникални плажове и вода в съчетание с лесно придвижване на острова и вкусна храна. Мислех си за Кууд, но той също е неудобен за междинен между Бангкок и Пукет? допълнителни въпроси: 1)идеи за празнуване на Нова година в Бангкок за младежи? 2)последна актуална информация за добра агенция за екскурзии(фи фи, Джеймс Бонд и симилиански) на Пукет(ориентировъчно гледам че груповите са по 30-40 евро човек, докато ако е частна екскурзия се връзва на 80 евро на човек, ако може някой да коментира ?
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега