Прескочи до съдържание

Канкун

mitrov

Препоръчани мнения

Публикувано:

Здравейте Магеланци!!! Предстои ни пътуване до района на Канкун в Мексико, през месец  март. Ще сме само двама, аз и съпругата ми. След прочетени коментари тук, пък още къде ли не в интернет пространството, у нас изникват много въпроси. Моля нека пътували до нашата дестинация, ако могат да отговорят на нашите запивания, като благодаря на всеки, който изрази мнение:

1.   Изисква ли се такса за влизане и излизане от Мексико и попълване на някаква форма в самолета, ако може да я попълним предварително?;

2.   Забранено ли е внасянето на определен тип артикули, при влизане в Мексико (цигари в т.ч. електронни, алкохол и др.?;

3.   Моля предложете изпитани оператори за трансфер от летище до хотел;

4.   Моля предложете изпитани фирми за екскурзии на място в района на Плая дел Кармен;

5.   Можем ли да използваме щатски долари или задължително трябва да обменим мексиканско песо? От къде е най-добре са се сменят пари?;

6.   Към тези които са били там, кое изживяване е по-добро остров Холбокс или Исла Мухерас

Публикувано:
преди 2 минути , Alexander каза:

2. Забранено е всякакви плодове и зеленчуци.

6. Най-много ми хареса разходката в Косумел.

Благодаря!

Дани Магелани
Публикувано:
преди 12 минути , mitrov каза:

Здравейте Магеланци!!! Предстои ни пътуване до района на Канкун в Мексико, през месец  март. Ще сме само двама, аз и съпругата ми. След прочетени коментари тук, пък още къде ли не в интернет пространството, у нас изникват много въпроси. Моля нека пътували до нашата дестинация, ако могат да отговорят на нашите запивания, като благодаря на всеки, който изрази мнение:

1.   Изисква ли се такса за влизане и излизане от Мексико и попълване на някаква форма в самолета, ако може да я попълним предварително?;

2.   Забранено ли е внасянето на определен тип артикули, при влизане в Мексико (цигари в т.ч. електронни, алкохол и др.?;

3.   Моля предложете изпитани оператори за трансфер от летище до хотел;

4.   Моля предложете изпитани фирми за екскурзии на място в района на Плая дел Кармен;

5.   Можем ли да използваме щатски долари или задължително трябва да обменим мексиканско песо? От къде е най-добре са се сменят пари?;

6.   Към тези които са били там, кое изживяване е по-добро остров Холбокс или Исла Мухерас

Понеже имах проблем с трансфера и картела на таксиджиите, за което писах, съвет - при късно кацане и ранно излитане да ползвате Хилтън на летището. До него и от  него се взема Убер без проблем и на нормална цена. Уберите не ги допускат до летището.

Публикувано:
преди 11 минути , Дани Магелани каза:

Понеже имах проблем с трансфера и картела на таксиджиите, за което писах, съвет - при късно кацане и ранно излитане да ползвате Хилтън на летището. До него и от  него се взема Убер без проблем и на нормална цена. Уберите не ги допускат до летището.

Благодаря!

Публикувано:

За обикновени покупки из Мексико си трябват местни пари, това не е Панама или Коста Рика където нормално вървят долари. Ако сте ол инклузив и друго освен екскурзии не правите не знам, сигурно може и с долари.

Всъщност като се замисля, на бензиностанцията като зареждах колата за връщане свърших песото и платих в долари, ама курса беше "на око, от мен да мине".

Форма преди ковида имаше хартиена, на опашката на границата ги раздаваха. Сега не знам. То се разбира на място 🙂

За изходни такси имаше цяла тема, потърси я, ама докато се пишеше в нея още не ги събираха.

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.