nrjize Публикувано: 6 февруари Публикувано: 6 февруари Здравейте съфорумници 🙂 Моля, да ми дадете съвет за първо посещение в Япония. Изчетох много теми които още повече ме объркаха и затова искам компетентно мнение. Идеята е следна пристигам в Токио на 22/04/25 и заминавам пак от Токио на 05/05/25, тоест имам 13 дни престой. Иска ми се да видя максимално много за това време, като не ме притеснява обикалянето и многото вървене. Ще си взема ДжеАр Пас (още обмисля дали да е за 7 или 14 дена). Първоначалният ми план е както следва: 1. Токио - престой 6 дена, като ще си правя еднодневни екскурзии до: Йокохама, националния парк Хаконе, Никко с езерото Чузенджи 2. Киото - престой 3 дена, като в единят планувам посещение на Нара 3. Осака - престой 2 дена. Тук много се колебая, зашото едни споделят, че е супер град, други, че не си заслужава. Може и да е пропусна и да направя само еднодневна екскурзия и остана не 3 а 4-5 дена в Киото. 4. Кобе и Химеджи с престой 1 ден 5. Остава един свободен ден, които да е съчетан с нощувка в Токио защото полета ми е рано сутринта и нямам избор освен последната вечер да спя около летището. Това са само първоначаните ми размисли и страсти. Приемам всякакви предложения! Какво е важно за мен: ясно, че не мога да опозная културата и да се потопя за 13 дена, но искам да попия максимално. Обичам много красиви места далеч от градската действителност и искам да видя природа. Задължително искам да видя Фуджи така, че тук питането ми е от къде най-добре се вижда? Може би не е лоша идея да се потопя в горещ минерален басейн, но къде? Какво да проусна, за сметка на друго? Благодаря предварително на всички за съветите!
ivailo_radev Публикувано: 6 февруари Публикувано: 6 февруари След като си прочел/a темите за Япония, да започна с един въпрос, за да си изясним целите и интересите ти. Каква е причината да нощуваш и в Киото, и в Нара, и в Осака, при положение, че са на 30-40 минути един от друг градовете?
nrjize Публикувано: 6 февруари Автор Публикувано: 6 февруари 27 minutes ago, ivailo_radev said: След като си прочел/a темите за Япония, да започна с един въпрос, за да си изясним целите и интересите ти. Каква е причината да нощуваш и в Киото, и в Нара, и в Осака, при положение, че са на 30-40 минути един от друг градовете? Отличен въпрос .. но все още не съм планирал нощувките, а започвам с избистряне на плана и след това ще преценя нощувките си. Но ще редактирам поста съобразявайки се Вашият съвет. Единственото което имах като замисъл и според менията които видях е, че за Осака ще ми трябва повече време и може би ще разделя нощувките в този район за да имам време за Осака: но това само при положение, че си заслужава го посетя. Благодря за отговора!
jorocontrola Публикувано: 6 февруари Публикувано: 6 февруари Щом питаш за мнение - относно Йокохама: може би цял ден едва много за там. Евентуално следобед и вечерта, че да хванеш светлините покрай океана и небостръргачите на брега (особено ако е без мъгла): Minatomirai, Chinatown и евентуално Sankeien Garden. Все пак зависи от интересите и темпото ти 😉
nrjize Публикувано: 6 февруари Автор Публикувано: 6 февруари 12 minutes ago, jorocontrola said: Щом питаш за мнение - относно Йокохама: може би цял ден едва много за там. Евентуално следобед и вечерта, че да хванеш светлините покрай океана и небостръргачите на брега (особено ако е без мъгла): Minatomirai, Chinatown и евентуално Sankeien Garden. Все пак зависи от интересите и темпото ти 😉 Супер ... оствам Йокохама само за следобед и вечерта. Мислех си, че като вторият по големина град, ще има много неща да се видят. Но така ще остане време за друго 🙂
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега