Прескочи до съдържание

Италия през май - моля за съвети

Kaloyan Vladovski

Препоръчани мнения

Публикувано:

Здравейте, Магеланци!

Ще съм много благодарен, ако мога да се възползвам от вашата опитност и съвети за следното примерно пътуване:

Планът ми е, както следва по-долу, а въпросът ми е дали имате препоръки или забележки към него.

Период: 20.05 - 24 (25).05. 2025

Кацане в Бари на 20.05, отпътуване за Алберобело (доколкото прочетох има директни автобуси). Разходка из градчето. Нощувка.

21.05 - сутрешен автобус до Локоротондо - разглеждане и разходка. Автобус до Фазано (с нощувка там си мисля).

22.05 - сутрешен автобус до Монополи (приятелката ми има рожден ден и се чудя дали да не останем за 2 нощувки, изглежда романтично?)

23.05 - автобус от Монополи до Полиняно а Маре -разглеждане, разходка и плажуване.

24.05 - ранно отпътуване съответно от Монополи или Полиняно а Маре към Бари. Разглеждане и разходка на Бари. Следобедно хващане на полет към София.

Благодаря предварително!

* Нов съм и пиша за втори път това питане във форума, но май първия път не беше на правилното място, извинявам се за което.

Публикувано:

Здравей и добре дошъл. Не мога да дам съвет относно обикаляне на Пулия с обществен транспорт, т.к. се придвижваме с рент-а-кар. За толкова време аз бих включила или Матера за ден, или Лече, или поне Остуни. Всички описани градчета са малки и за час-два се обикалят. В Алберобело цял ден не виждам смисъл. Трулите са навсякъде в областта, в Алберобело са концентрирани. 

• Харесвам 1
Публикувано:

И аз нямам представа транспортът какво време би отнел и дали би позволил обикаляне на повече от две неща на веднъж. Силно препоръчвам обикаляне с кола под наем, така няма да има нужда да си местите багажа постоянно, там нещата не са особено далеч. Поне ние спахме в Остуни. Монополи го видяхме за 2 часа пътувайки към Остуни, не бих казал, че ме впечатли. В един ден направихме Алберобело, Локоротондо и Мартина Франка. Един ден за Лече и минаване през разни градини с маслини за зехтин. В Пулия за мен е най добрият зехтин. Полиняно а Маре беше много приятно, поне половин ден си заминава и там, а ако ще плажувате и цял. Матера е много интересна, но ако сте с обществен транспорт то е по на север и може да загубите ценно време. Ако наистина сте с автобуси и се движите много лежерно, планът е добър. Дори да доскучае, Италия е перфектна да си седиш и просто да консумираш и наслаждаваш.

• Харесвам 2
Публикувано:

Благодаря за обратната връзка 🙏!

В такъв случай ще обмисля нов план и ще проверя въпроса с колите под наем. 

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.