Iva75 Публикувано: 11 февруари Публикувано: 11 февруари Здравейте, Предстои ни пътуване до САЩ за све седмици и сме направили програма, която моля за мнение дали дните са достатъчни за градовете включени в нея. Наели сме си кола под наем с идеята да не ползваме вътрешни полети. Кацаме в Чикаго и за там сме планирали 3 нощувки, Отправяме се към Ниагара и след това 2 нощувки в Торонто, от там към Бостън за 2 нощувки, Филаделфия 2 нощувки, Вашингтон 1 нощувка и последните 3 в Ню Йорк. Все още не сме букнали нощувки освен в Ню Йорк /Източен Харлем/.
Alexander Публикувано: 11 февруари Публикувано: 11 февруари Доста пресилена ми се струва. Първите дни ще имате по 8-10 часа каране, без да се броят спиране за гориво, тоалет, за ядене да не говорим. и как се вмъква и Ниагара просто не знам. чак след Бостън стават по-приемливи нещата, ама реално са по 1 пълен ден на място
neuromancer Публикувано: 11 февруари Публикувано: 11 февруари Зависи какво искате да видите, нали... Специално Чикаго - Ниагара предполагам ще го летите, или не? Въобще след като живях в Чикаго повече от месец не намирам, че си струва посещението, освен ако имате някаква цел там. Просто няма нищо особено интересно, което да го няма другаде, след като ще ходите по източния бряг Чикаго е абсолютно излишно (а е далече от останалото и добавя много път).
Rumiana Публикувано: 11 февруари Публикувано: 11 февруари Както са казали и по-горе - програмата е претоварена. Ще си прекарате времето предимно в колата и то по магистрали, където няма нищо интересно и нищо не се вижда. Бих махнала Филаделфия - не е особено интересен град в сравнение с другите. Пътят Чикаго-Ниагара е доста дълъг, а вие искате и да разгледате Ниагара, и да продължите до Торонто в същия ден... няма как да стане. Имайте превид също, че около големите градове често има големи задръствания, които отнемат доста време - излизането от Чикаго в посока изток винаги е задръстено, влизането и излизането от Торонто - също, а също и за Бостън и Ню Йорк. 1
Iva75 Публикувано: 11 февруари Автор Публикувано: 11 февруари преди 41 минути , neuromancer каза: Зависи какво искате да видите, нали... Специално Чикаго - Ниагара предполагам ще го летите, или не? Въобще след като живях в Чикаго повече от месец не намирам, че си струва посещението, освен ако имате някаква цел там. Просто няма нищо особено интересно, което да го няма другаде, след като ще ходите по източния бряг Чикаго е абсолютно излишно (а е далече от останалото и добавя много път). Кацаме в Чикаго - там имаме приятели, които искаме да видим /3 нощувки/ и от там с кола към Ниагара /затово сме предвидили и две нощувки в Торонто/. Да след Бостън има по малко път и затова се колебаем дали две нощувки във Филаделфия или във Вашингтон.
neuromancer Публикувано: 11 февруари Публикувано: 11 февруари Да, така си и помислих за Чикаго. Филаделфия бих съкратил аз, там освен камбаната друго не знам, а на нея какво да и гледа човек...
stanimir Публикувано: 11 февруари Публикувано: 11 февруари Аз направо бих отрязал Ниагара и Торонто.Оставете ги за друго посещение. По-добре направо полет от Чикаго до Бостън или Вашингтон и разглеждане на американските градове. Вашингтон заслужава поне 2 дни , в Ню Йорк към тези 3 спокойно може да се добавят поне още 2 , за Бостън 2 ми се струват ок. Щом ще рентвате кола има толкова много неща и по Лонг Айлънд , и в Масачузетс , ако щете и чак до Мейн ... две седмици изобщо не са много време. 2
Kristiyan Desev Публикувано: 11 февруари Публикувано: 11 февруари Здравейте, програмата за 2 седмици е много натоварена, разстоянията са големи, има магистрали (между Чикаго е Ниагара е The Midwest и на човек може да му втръсне равнинния пейзаж) и се пътува бързо, трафикът в Бостън и Ню Йорк е ужасен, предполагам в Чикаго и Торонто също. Между Филаделфия и Вашингтон аз бих отрязал Фили, без колебание. Вашингтон е страхотен град, емблематичен е и 2 нощувки може да ги изкарате само там, има много музеи, там са също Белият дом, Капитолията, Конгресът, Washington Monument и куп други сгради, които си заслужава да се видят. Между Чикаго и Ниагара спрете в Cleveland, Ohio за почивка, понеже пътят е дълъг. Градът е на езерото Erie и е много приятен за разходки. Между Бостън и Вашингтон аз задължително бих минал през Providence/Newport, Rhode Island, страхотни градове с история, природа и атмосфера на Нова Англия, може да останете и за нощувка. До Ди Си е Annapolis, Maryland, много хубаво градче, за половин ден се разглежда. Обожавам големите градове на Америка и смятам, че те биха се харесали на всеки европеец, но е хубаво да опитате да разнообразите и с по-различни места, ако се интересувате, разбира се. Като човек, живял там 10 месеца, мога да кажа, че пулсът, духът и хората на тази страна се усещат и в по-малките провинциални градове. За Ню Йорк 3 нощувки не са много, зарежете колата (дано хотелът има паркинг, сигурно се плаща скъпо), аз ще ви пусна за 4 пълни дни през декември какво видях, ако можете да направете 4 нощувки. преди 37 минути , stanimir каза: Аз направо бих отрязал Ниагара и Торонто.Оставете ги за друго посещение. По-добре направо полет от Чикаго до Бостън или Вашингтон и разглеждане на американските градове. Вашингтон заслужава поне 2 дни , в Ню Йорк към тези 3 спокойно може да се добавят поне още 2 , за Бостън 2 ми се струват ок. Щом ще рентвате кола има толкова много неща и по Лонг Айлънд , и в Масачузетс , ако щете и чак до Мейн ... две седмици изобщо не са много време. Абсолютно подкрепям това мнение! Ако летите от Чикаго до Бостън, ще спечелите много време и ще може да видите повече места. До Бостън са Salem, Harvard, Кейп Код, както и малко по-нагоре е Мейн, един от най-северните щати, където природата е божествена, имам тема за там тук. За 13 нощувки бих направил: 3 нощувки Чикаго 2 нощувки в Бостън 1 нощувка в Портланд, Мейн, със спирка в York, Ogunquit и Portland Headlight, вечерта из града, спане в The Old Port 1 нощувка в Newport, Rhode Island, по пътя вижте Portsmouth в New Hampshire и Providence. 4 нощувки в Ню Йорк (по пътя може да спрете в Mystic, Connecticut, много е красиво!) 2 нощувки във Вашингтон, ако имате време, вижте Annapolis по пътя. Смятам, че така програмата е доста по-балансирана и ще видите повече места, ще усетите духа на Америка и ще се забавлявате много 😊! Ето една снимка, за неотбелязаните в зелено места не ми остана време. Градът е великолепен, ползвайте метро и планирайте добре 1
TaniaG Публикувано: 11 февруари Публикувано: 11 февруари Бих махнала Филаделфия. Вашингтон е много приятен, една разходка до Анаполис за няколко часа също става. The Naval Academy пускат посетители. Торонто ще ви изненада приятно. 1
Oshko Публикувано: 12 февруари Публикувано: 12 февруари Колко сме различни хората, не бих махнал Ниагара, по-скоро ще махна Вашингтон или Ню Йорк. Едни хора обичат градове, други природа. Също за скоростта на разглеждане - 4 нощувки в един град никога не съм правил, това е разточително, само за хора с неограничена отпуска и пари. Аз съм го въртял това кръгче за една седмица без Чикаго, въпрос на стил на пътуването. Знам, че съм някакво изключение, но все пак да уравновеся дискусията. 1
Rumiana Публикувано: 12 февруари Публикувано: 12 февруари Преди 1 час, Oshko каза: Колко сме различни хората, не бих махнал Ниагара, по-скоро ще махна Вашингтон или Ню Йорк. Едни хора обичат градове, други природа. Също за скоростта на разглеждане - 4 нощувки в един град никога не съм правил, това е разточително, само за хора с неограничена отпуска и пари. Аз съм го въртял това кръгче за една седмица без Чикаго, въпрос на стил на пътуването. Знам, че съм някакво изключение, но все пак да уравновеся дискусията. Ами хората, планиращи пътуването, явно си падат повече по градовете, затова и съветите са насочени натам. Ако ставаше дума повече за природа - по пътя има поне два национални парка - Indiana Dunes и Cuyahoga Valley, ама никъде не става дума за тях... 1
neuromancer Публикувано: 12 февруари Публикувано: 12 февруари Ами пътуването от Чикаго до Ниагара Гугъл Мапс го дава 8 часа, значи реално с почивки, хапване и задръстване поне 10-11 часа. И това е да се спи до Ниагара, не Торонто. После до Бостън си е поне 8 часа. И това е само пътя, без разглеждане на нищо. Аз със сигурност бих летял поне най-дългата отсечка. Природа със сигурност има по пътя, но при толкова много път за нея не остава време. Аз съм предубеден и след Игуасу Ниагара въобще не ме впечатлява, затова също бих изрязал Ниагара и Торонто, за сметка на по-малки градчета около Бостън, но това е лично мнение и не го натрапвам, всеки си знае за себе си. 1
Iva75 Публикувано: 12 февруари Автор Публикувано: 12 февруари преди 22 часа, Kristiyan Desev каза: Здравейте, програмата за 2 седмици е много натоварена, разстоянията са големи, има магистрали (между Чикаго е Ниагара е The Midwest и на човек може да му втръсне равнинния пейзаж) и се пътува бързо, трафикът в Бостън и Ню Йорк е ужасен, предполагам в Чикаго и Торонто също. Между Филаделфия и Вашингтон аз бих отрязал Фили, без колебание. Вашингтон е страхотен град, емблематичен е и 2 нощувки може да ги изкарате само там, има много музеи, там са също Белият дом, Капитолията, Конгресът, Washington Monument и куп други сгради, които си заслужава да се видят. Между Чикаго и Ниагара спрете в Cleveland, Ohio за почивка, понеже пътят е дълъг. Градът е на езерото Erie и е много приятен за разходки. Между Бостън и Вашингтон аз задължително бих минал през Providence/Newport, Rhode Island, страхотни градове с история, природа и атмосфера на Нова Англия, може да останете и за нощувка. До Ди Си е Annapolis, Maryland, много хубаво градче, за половин ден се разглежда. Обожавам големите градове на Америка и смятам, че те биха се харесали на всеки европеец, но е хубаво да опитате да разнообразите и с по-различни места, ако се интересувате, разбира се. Като човек, живял там 10 месеца, мога да кажа, че пулсът, духът и хората на тази страна се усещат и в по-малките провинциални градове. За Ню Йорк 3 нощувки не са много, зарежете колата (дано хотелът има паркинг, сигурно се плаща скъпо), аз ще ви пусна за 4 пълни дни през декември какво видях, ако можете да направете 4 нощувки. Абсолютно подкрепям това мнение! Ако летите от Чикаго до Бостън, ще спечелите много време и ще може да видите повече места. До Бостън са Salem, Harvard, Кейп Код, както и малко по-нагоре е Мейн, един от най-северните щати, където природата е божествена, имам тема за там тук. За 13 нощувки бих направил: 3 нощувки Чикаго 2 нощувки в Бостън 1 нощувка в Портланд, Мейн, със спирка в York, Ogunquit и Portland Headlight, вечерта из града, спане в The Old Port 1 нощувка в Newport, Rhode Island, по пътя вижте Portsmouth в New Hampshire и Providence. 4 нощувки в Ню Йорк (по пътя може да спрете в Mystic, Connecticut, много е красиво!) 2 нощувки във Вашингтон, ако имате време, вижте Annapolis по пътя. Смятам, че така програмата е доста по-балансирана и ще видите повече места, ще усетите духа на Америка и ще се забавлявате много 😊! Ето една снимка, за неотбелязаните в зелено места не ми остана време. Градът е великолепен, ползвайте метро и планирайте добре Много благодаря на всички за мненията! Като следвам съветите ви, май програмата ще се промени така: Кацане в Чикаго /3 нощувки, което е неизбежно/ От там колкото и на мен да ми се вижда далечно ще трябва да направим Ниагара, защото е подарък на едната дама от пътуващите и от тук дойде и идеята да посетим и Торонто за две нощувки. От там Бостън отново за 2 н. Ясно пропускаме Филаделфия и се отправяме към Вашингтон за 2 н. /тук ни остава 1 н., която трябва да наместим между Бостън и Вашингтон, защото става само път/. От Вашингтон пътуваме към Ню Йорк за 3 н. /на практика са 4 пълни дни, защото се връщаме от там към София и полетът ни е в 22:30 ч. Ще съм ви отново благодарна за идея къде да наместим тази една нощувка и must see по описаните градове.
Kosta Grudov Публикувано: 12 февруари Публикувано: 12 февруари Освен, ако не е с полет, не виждам смисъл от Бостън да ходите във Вашингтон първо и после до Ню Йорк пак, посещението в Ниагара обвързано ли е с конкретни дати? Защото, ако не е - полет Чикаго-Вашингтон и от там да тръгнете, за да направите кръгчето Вашингтон-Ниагара-Торонто-Бостън-Ню Йорк. едит: или обратното кръгче - полет Чикаго - Бостън и от там - Торонто-Ниагара-Вашингтон-Ню Йорк
Iva75 Публикувано: 12 февруари Автор Публикувано: 12 февруари преди 11 минути , Kosta Grudov каза: Освен, ако не е с полет, не виждам смисъл от Бостън да ходите във Вашингтон първо и после до Ню Йорк пак, посещението в Ниагара обвързано ли е с конкретни дати? Защото, ако не е - полет Чикаго-Вашингтон и от там да тръгнете, за да направите кръгчето Вашингтон-Ниагара-Торонто-Бостън-Ню Йорк. едит: или обратното кръгче - полет Чикаго - Бостън и от там - Торонто-Ниагара-Вашингтон-Ню Йорк не е обвързано ходенето до Ниагара с конретни дати. Въщнето ни е обвързано с Ню Йорк последните 3 нощувки.
Kosta Grudov Публикувано: 12 февруари Публикувано: 12 февруари преди 5 минути , Iva75 каза: не е обвързано ходенето до Ниагара с конретни дати. Въщнето ни е обвързано с Ню Йорк последните 3 нощувки. Ами моят съвет тогава е да направите градовете последователно, за да избегнете това от Бостън да ходите до Вашингтон и после да се връщате до Ню Йорк. 🙂 1
Дани Магелани Публикувано: 12 февруари Публикувано: 12 февруари И да спите в канадския Ниагара Фолс, а не в Торонто. 2
Iva75 Публикувано: 12 февруари Автор Публикувано: 12 февруари преди 6 часа, Oshko каза: Колко сме различни хората, не бих махнал Ниагара, по-скоро ще махна Вашингтон или Ню Йорк. Едни хора обичат градове, други природа. Също за скоростта на разглеждане - 4 нощувки в един град никога не съм правил, това е разточително, само за хора с неограничена отпуска и пари. Аз съм го въртял това кръгче за една седмица без Чикаго, въпрос на стил на пътуването. Знам, че съм някакво изключение, но все пак да уравновеся дискусията. Ще съм ви много благодарна, ако споделите маршрута и местата, които си заслужават спорад вас да се видят
Oshko Публикувано: 12 февруари Публикувано: 12 февруари преди 11 минути , Iva75 каза: Ще съм ви много благодарна, ако споделите маршрута и местата, които си заслужават спорад вас да се видят Беше отдавна, което помня е, че разгледахме Ню Йорк с нощувка, после Бостън, май само за през дена, след това към Ниагара, там спахме 2 дни, заради познати на баща ми, след това към Вашингтон и там спахме, по пътя слезнахме от магистралите и карахме по по-малки пътища през Пенсилвания, за да разглеждаме. Спахме и в някакъви мотели, след това беше Филаделфия без нощувка, спахме в Атлантик сити, много ми хареса, тогава не бях ходил още в Лас Вегас, тези градове ми допадат, нищо, че е кич. Не съм много полезен, но това помня и не ми беше претрупано, искахме да видим възможно най-много за най-кратко време и обичам да карам. 1
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега