Iva_a Публикувано: 23 февруари, 2014 Сподели Публикувано: 23 февруари, 2014 Привет, пътешественици! Чак сега ви откривам и ми е много приятно. Казвам се Ива и от 5 години живея в Доминикана. Досега бяхме в Кабарете, провинция Пуерто Плата. Там 2010 г. там се роди и отрасна малкият ни син. Отскоро се преместихме в ПУнта Кана-Баваро, тъй като започнах по-активно да се занимавам с туризъм. По-специално с посрещане и организиране на екскурзии на български групи. Форумът е много добре организиран и се радвам, че има такова място, на което човек може да получи информация за много и различни места по света. Аз самата съм пътувала не малко и с интерес бих се включила в някои от темите. Из Карибите съм била в КУба, Кюрасо, Мартиника, Гуадалупе, Сен Мартен, Вирджинските острови, Антигуа, Мексико с Канкун. В Сен Мартен имах възможността да видя как каца самолет над Махо Е, не на оградата, но наблизо. Желая на всички магеланци здраве, благополучие и много нови приключения по познати и непознати земи! 5 Връзка към коментар
Георги Публикувано: 23 февруари, 2014 Сподели Публикувано: 23 февруари, 2014 Следващия път на Махо забравяй за инстинкта за самосъхранение и се хващай за оградата Добре дошла 1 Връзка към коментар
bay_kolio Публикувано: 24 февруари, 2014 Сподели Публикувано: 24 февруари, 2014 (редактирано) Добре дошла от готиния край на света. Аз самата съм пътувала не малко и с интерес бих се включила в някои от темите. Из Карибите съм била в КУба, Кюрасо, Мартиника, Гуадалупе, Сен Мартен, Вирджинските острови, Антигуа, Мексико с Канкун. Може ли да споделиш за Гуадалупе малко. Децата си взеха от билети от Айр франс, тук имаше добри цени, за две седмици в края на март. Основно къде, какво? Като френска територия дали телефоните са евро тарифа? Кои храни, плажове, комари? Благодаря Редактирано 24 февруари, 2014 от bay_kolio Връзка към коментар
Oshko Публикувано: 24 февруари, 2014 Сподели Публикувано: 24 февруари, 2014 Из Карибите съм била в КУба, Кюрасо, Мартиника, Гуадалупе, Сен Мартен, Вирджинските острови, Антигуа, Мексико с Канкун. В Сен Мартен имах възможността да видя как каца самолет над Махо Е, не на оградата, но наблизо. Желая на всички магеланци здраве, благополучие и много нови приключения по познати и непознати земи! Кажи и нещо за Сен Мартен и Вирджинските острови, ще ходим на круиз края на седмицата и ще ми е полезно да препоръчаш интересни неща за правене/разглеждане там, ще имаме по около 10 часа време и на двете места. 1 Връзка към коментар
Iva_a Публикувано: 24 февруари, 2014 Автор Сподели Публикувано: 24 февруари, 2014 Привет! Гуадалупе е задморска територия на Франция и там важат европейските тарифи за разговори в роуминг. Не се нуждаят от никакви ваксинации, най-много репелент да си вземат. Храната е съчетание между креолска и европейска кухня. Гладни няма да останат .На мен ми се видя много скъпо. И магазините и ресторантите са с европейски цени. На почит е еврото. Казаха ни, че заплатите на местните са около 1000-1200 евро. Ние ходихме на плаж Каравела в Санта Ана 2 Връзка към коментар
bay_kolio Публикувано: 24 февруари, 2014 Сподели Публикувано: 24 февруари, 2014 E благодаря Ива. Това са добри новини. Нещо за гмуркане да знаеш там? Може ли с фериботи да се изръшкат съседни малки островчета? Сетих се че Доминиканската република имаше голям туристически форум, срещала ли си такъв за Гуаделупе? Поздрави Връзка към коментар
Iva_a Публикувано: 24 февруари, 2014 Автор Сподели Публикувано: 24 февруари, 2014 (редактирано) Oshko,Сен Мартен си е един много лъскав курорт. Ние също бяхме с круиз и имахме доста време. Взехме си такси и екскурзовод, който ни разведе из двете части на острова -френската и холандската. Показа ни всичко, което може да се види за 4-5 часа. Природата не мога да кажа, че е прекрасна, има далеч по-зелени и цъфтящи места. Мартиника в това отношение е чудесна, както и Доминикана. Има 37 плажа, много популярен е плажът Махо, тук има доста коментари за него. Той се намира задсамата ограда на летището, пред пистата и ако имате късмет да каца самолет по това време, усещането е неописуемо. Всяка част на острова е съвсем отделна, снимала съм им националните цветя, границата. Моето усещане е сякаш си в Европа. Много народ, лудница. Ние бяхме общо 4 круиза по едно и също време. Френското национално цвете заедно с първата сграда на острова:-) : Това мостче е границата От Вирждинските острови бяхме на Тортола, хич не съм впечатлена. Имаше гледки от високо, които са живописни, но нищо особено. Пак се разходихме с кола около 3 часа. Като цяло ми се видя доста запуснато и неподдържано всичко. Личи си, че няма много финансиране, както по другите острови. по-интересно и красиво беше преминаването с кораба покрай другите островчета на търгване. И един фотографски гаф от Тортола, детето пада при позиране от палмата и аз геройски го спасявам :-) Редактирано 24 февруари, 2014 от Iva_a 2 Връзка към коментар
Iva_a Публикувано: 24 февруари, 2014 Автор Сподели Публикувано: 24 февруари, 2014 (редактирано) bay_kolio, Гуадалупе е наречена от Колумб " Островът на бялата вода". там е едно от известните места за гмуркане. Аз така и не можах да се запаля, пробвах се, но се оказа, че не е за мен. Виж, шнорхелинг, да. Отгоре с очилцата и шнорхела ми е добре. Pegeon Island на западния бряг бил в топ 10 за гмуркане в света. Други места са - Grand Cul de Sac Marin, Iles des Saintes, Marie-Galante Island. Повечето водачи говорят само френски, ако е нужен английски да се уверят предварително. За ферибот - има. Подробности не знам. Знам, че ходи до съседните островчета Marie-Galante Island например, както и до Санта ЛУчия, Доминика и Мартиника. А, тук има подробна инфо: http://www.lonelyplanet.com/guadeloupe/transport/getting-there-away Редактирано 24 февруари, 2014 от Iva_a 2 Връзка към коментар
bay_kolio Публикувано: 25 февруари, 2014 Сподели Публикувано: 25 февруари, 2014 Жива и здрава бъди. Благодаря Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега