Росина Публикувано: 16 февруари Публикувано: 16 февруари Здравейте! Първо да споделя, че никога не съм била на круиз...обсолютно боса съм по въпроса ☺️ Единствените две места, които ме привличат за такова приключение са именно фьордите и Карибите( мъжо избра фьорди 😝) Харесали сме един круиз който като дати го има август, 24.05 и 27.09 и като климат ми е много интересно да споделите кое от трите най-подходящо(много се подтискам от дъжд и вятър и искам да ги избегна, колото е възможно) Втория аспект е къде да изнамеря най-изгодната оферта ( гледам cruise.bg и vivavoayge.uk(като втория ми дава цена по-надолу с 300лв общо за двама) ? Благодаря ви предварително за помощта (имам нужда някой да ме побутне малко за тази крачка в тези толкова непознати за мен води 🛳)
Бръмбар Публикувано: 16 февруари Публикувано: 16 февруари Ние бяхме за седмица в Норвегия миналия юли. Бяхме взели само два дни круиз на Хавила (Havila Voyages) те не са баш традиционните круизи) с качване от Берген, после А(О)лесунд, по фиорда Гейрангер до Трондхайм. Имаше и вятър, и дъжд. Мисля, максималните температури бяха около 14-15'С. Изобщо цялата седмица си я изкарахме с якета и пуловери, макар и да имаше и някъде и слънце и малко по-високи температури (но далеч не летни по нашите представи). На нас ни хареса, защото природата е зашеметяваща, а и градовете като атмосфера и вайб на мен много ми допадат. Но през май и септември не очаквам да е по-топло от юли, евентуално август, но пак не е изключено дъжд и вятър. 4
veselush Публикувано: 16 февруари Публикувано: 16 февруари Преди две години бяхме на такъв круиз с Коста Фирензе. В началото на юни с тръгване от Кил. Времето беше променливо, но пък слънчево в дните на пристанища и температури между 15-20 градуса. Предполагам за този регион август би бил най-подходящ от изброените. Резервацията направихме през kreuzfahrtberater.de. Други сайтове, които може да погледнете са e-hoi.de или seascanner. 3
neuromancer Публикувано: 16 февруари Публикувано: 16 февруари Август е най-вероятно да е хубаво времето. Няма да е като в България. Края на септември вече ако искате есенни пейзажи, но може и сняг да вали. 3
Росина Публикувано: 16 февруари Автор Публикувано: 16 февруари Супер, значи гледам за август. Тъй като региона е в Европа, как стои въпроса с нета на кораба? Ще ни трябва ли пакет интернет за самия кораб? 2
Иван Попов Публикувано: 16 февруари Публикувано: 16 февруари Аз съм ходил в Норвегия края на юли месец, времето беше супер. Нашите бяха на круиз точно от Кил до Осло, после с кола на горе към северната част на страната, те бяха началото на август, чудно време и на тях им се падна. И аз съм на мнение, че юли и август е за северните страни, иначе през другите месеци си е направо студено, но и това не е гаранция. Дано да ти се падне хубаво време! А за интернета мисля, че няма да имаш проблем. 1
Taliana Публикувано: 16 февруари Публикувано: 16 февруари Бяхме през юни 24г - времето беше супер. Не е валяло, с изключение на малко като роса за половин час, като се изкачвахме над Гейрангер. Круиза беше с тръгване от Саутхямптън с P&O Iona. Купихме го от https://www.iglucruise.com/ . Най-доброто е, че имахме безплатен трансфер от Лондон до Саутхямптън и обратно, както и борден кредит- това бяха бонуси, които не се предлагаха, ако резервираш директно от сайта на P&O . Трансфера даваше право на приоритетно качване на кораба, като багажа ни го качиха без да го сваляме от автобуса. Организацията беше отлична. 2
Rossi to Публикувано: 16 февруари Публикувано: 16 февруари Преди 1 час, Росина каза: Супер, значи гледам за август. Тъй като региона е в Европа, как стои въпроса с нета на кораба? Ще ни трябва ли пакет интернет за самия кораб? Какво и дали ще ви трябва си решавате вие. Ние не си купуваме интернет на кораба дори за 14 дневните круизи, защото на практика нямаме нужда. Когато сме извън Европа ползваме Wi-Fi, на пристанищата, в молове и тн. На последния ни круиз в Емиратите, Катар и ОМан, обаче си дадохме сметка, че не е лошо човек да се подсигури и с Есим карта. За Европа си ползваме нашия си интернет, когато сме на пристанища. На кораба има достатъчно много неща за правене, че човек може да се лиши от интернет. За такива северни дестинации смятам, че е хубаво да си подберете кораб с повече активности на закрито, като например закрит басейн, ако смятате да ползвате басейн, естествено. Това важи най-вече, ако сте с деца. 1
veselush Публикувано: 16 февруари Публикувано: 16 февруари Никога не сме си взимали допълнително интернет пакет, тъй като не ни е бил необходим. Принципно трябва да си закупите пакет с интернет, ако искате постоянен достъп. Точно на круиза ни по Норвежки фиорди имахме мобилен обхват през поне 50% от времето и използвахме мобилната дата. 2
Taliana Публикувано: 16 февруари Публикувано: 16 февруари Забравих да пиша, че препоръчвам да си вземете каюта с балкон- красотата е на всякъде. 2
Росина Публикувано: 6 март Автор Публикувано: 6 март Усеща ли се клатене на борда, когато не в самия фьорд?
Дани Магелани Публикувано: 6 март Публикувано: 6 март преди 24 минути , Росина каза: Усеща ли се клатене на борда, когато не в самия фьорд? С ферибот - не.
tanil1965 Публикувано: 6 март Публикувано: 6 март Клатенето зависи от времето. Ние бяхме в началото на септември и определено не беше най-добрия период за пътуване по фиордите. В един от дните си имаше сериозно клатене и дори смениха пристанището. В деня когато бяхме във фиорда заваля силен дъжд и не успяхме да направим никаква разходка. Но, времето е късмет. Фиордите ми бяха мечта, но мисля,че един круиз не е достатъчен да се види красотата им. Ако имам време, някой ден бих се върнала поне за седмица по онези места. Пожелавам ти хубаво време и не се отказвай заради някакво евентуално вълнение и клатене. 1
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега