Stanimir_81 Публикувано: 17 февруари Публикувано: 17 февруари Здравейте, Преди 14 години бяхме на огромна обиколка в Сицилия, тогава само с жена ми. Отдавна ни се иска да заведем и децата (12 и 7) и запазихме билети за едни 4 нощувки, в края на март. И понеже отдавна не съм бил там, макар да имам доста пътеписи тук, се обръщам за помощ към вас по следните въпроси: 1. Възможна ли е Етна в края на март Разбира се, стига да не изригва. Но, ако е благоразположен вулканът, студът голям ли ще е горе или поносим? Какво ще препоръчате като фирма с тези джипове (след лифта) нагоре? Какви суми? Предварително или на място? 2. Кола под наем Вечният въпрос, сигурен съм. В Бари преди 2 години ползвахме Сицили бай кар. Сега същата фирма за 4 дни, с нулева франшиза (пълно покритие) ми дава доста солено, нещо към 160 евро. Ваши съвети и наблюдения в тази посока? 3. Нощувки През 2011 в Сицилия сме обиколили Катаня, Етна, Таормина, Сиракуза, Марзамеми, Ното, Агридженто, Трапани, о-в Фавиняна, Ериче, Палермо, Марсала, Салине. Рагуза и някои други. Въпросът ми е, с тези 4 нощувки и полети от и до Катаня, как да се позиционираме? Освен Етна и Таормина, набелязахме и Ачиреале. Изглежда интересно. Други предложения? Агридженто и скалата ди тури имат ли смисъл в края на март? Въртят ми се Модика, Ена или Калтанисета. И последно - застраховка пътуване, с малки деца, знаете как е. Онзи ден купихме самолетните билети. Някой може ли да препоръча къде да застраховаме? С благодарност!
jorocontrola Публикувано: 17 февруари Публикувано: 17 февруари На 17.02.2025 г. в 7:15, Stanimir_81 каза: 1. Възможна ли е Етна в края на март 2. Кола под наем Разшири Не знам какво очаквате над лифта, но преди 2г края на март си беше студено и не особено приятно: За коли под наем вижте цените на RecorgGo и GoldCar също. Края на март си е относително топло вече (без Етна де). Всичко може. Погледнете Villa Romana del Casale и Caltagirone, ако ходите "надолу". 1
DryGuy Публикувано: 17 февруари Публикувано: 17 февруари Привет, 1. https://www.funiviaetna.com/en/ Това е (по мои проучавния) официалният сайт за Етна и в него може да видите опциите за периода на пътуването ви. Ние бяхме декември и опциите бяха ограничени до 2500 (т.е. единствено с лифта). 2. Ползвах Galdierirent през Discovercars.com. За същия период (имайки предвид, че бяхме там за Нова година), сумата бе наполовина (150 лв.) за compact. Нямах проблеми. При предходни пътувания съм ползвал и Goldcar 3. Лично мнение - ние взехме нощувки в Таормина и правихме дневни трипове до 2 часа в посока (моите деца са на близка възразст). Като почитател на "the Godfather" за мен бе много приятно посещението в Савока. Приятно изкарване! 1
stormbringer Публикувано: 17 февруари Публикувано: 17 февруари По темата с времето - винаги е относително на пролет и на есен. Миналата година в края на април измръзнахме в първите дни (около Катаня), а после бяхме на плажа в Палермо и Чефалу и децата даже влизаха в морето. 1
Stanimir_81 Публикувано: 17 февруари Автор Публикувано: 17 февруари Благодаря на всички писали до момента. Следователно, в края на март ще е успех, ако стигнем до лифта. Отделно, при рентакар ще трябва да следя за зимни гуми и/или (?) вериги?
jorocontrola Публикувано: 17 февруари Публикувано: 17 февруари На 17.02.2025 г. в 12:28, Stanimir_81 каза: Благодаря на всички писали до момента. Следователно, в края на март ще е успех, ако стигнем до лифта. Отделно, при рентакар ще трябва да следя за зимни гуми и/или (?) вериги? Разшири Може би не ме разбра правилно. До лифта се ходи лесно и без проблеми с всякаква кола. Там също има кратер, но крайно неактивен - cratères Silvestri Снимките са ми пътят след горната станция на лифта. Там едни камиони возят хората, но може и пеш. Но като цяло не беше нищо впечатляващо. Преценете спрямо времето. Ако си в облаците, все тая. До самият кратер мисля, че е само с гид и определено не е за март... 1
Stanimir_81 Публикувано: 21 февруари Автор Публикувано: 21 февруари Така, четирите нощувки се чудя как да ги разпределим, измежду следните варианти: а/ всички в Катания, б/ 2 в Катания и 2 Таормина и в/ по 1 в Катания, Сиракуза, Таормина и някъде другаде. Когато бях през 2011, общо-взето дванадесетте ни нощувки бяха в 9 различни населени места. Но сега сме само 4, а и с 2 деца. Плюс проблемите с паркиране и пр...не знам кой вариант ще е по-добър. За периода ми се иска да видим, освен Етна и Таормина, още: Сиракуза, Шикли, Модика, Калтаджироне, Енна, Калтанисета. Предполагам е твърде оптимистично, нали?
Емилия Публикувано: 28 февруари Публикувано: 28 февруари Ние с моето семейство също планираме ходене до Сицилия, но ще сме малко след вас - през пролетната ваканция, от 31.03 до 4.04. Децата ми са малко по-големи от вашите, но предпочитаме да не местим "катуна" всеки ден и за това съм разпределила нощувките на 2 места - 3 в Сиракуза и 2 в Тоармина. Друга тактика, която следвам когато пътуваме с децата е да набележа места, които съм преценила като интересни, слагам им даже и приоритети 🙂 И вече на място според времето и настроението решаваме в конкретния ден къде да отидем. С колата не мога да помогна, обикновено мъжът ми се грижи за тази част от организацията. 1
Ralita Публикувано: 28 февруари Публикувано: 28 февруари Последно бяхме в Сицилия за Коледа през 2023 г. За 2 нощувки в Катания. Взехме си кола и първия ден ходихме до Таормина и след това се качихме до лифта и направихме разходка около кратери Silveri. На другия ден отидохме до Сиракуза и Ното. Според мен ще е по-удобно да изберете вариант за 2 нощувки в Катания и 2 нощувки някъде другаде, например Сиракуза или Модика. Колата решихме да вземем в последния момент и намерихме от Ls rent car, намират се в центъра на Катания. Хората бяха много мили и специално отвориха офиса на Коледа, за да можем да вземем колата и ни осигуриха място за паркиране, тъй като в нашия хотел нямаше паркинг.
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега