Прескочи до съдържание

Лекарства на борда и някои други неща

Препоръчани мнения

Публикувано:

Здравейте! Ще летим семейно скоро с Ryanair до Италия. Едното ни дете е с увреждания на доста терапии. Четох доста, но моля да ми потвърдите дали съм разбрала правилно кое къде може да пътува, съответно имаме и чекиран багаж. 

Инсулинови игли може ли в ръчния? ( те са за хормон, който ще е с придружаващ документ- преведен и легализиран, тъй като е във флакон с течност и се транспортира в хладилна чанта с охладители). 

Глюкомер в ръчния изисква ли документ?

Таблетки лекарства за епилепсия с придружаваща рецепта не би трябвало да са проблем в ръчния? Тях вероятно трябва да покажа също?

Пробиотик никъде май не може и за всичките му форми ли важи? Ако е с придружаваща рецепта?

Нурофен и подобни до 100 мл.в пликче в ръчния и ги вадя в тавата? Без кутията ли го слагам в плика?

Малък несесер с разни лекарства за всеки случай може ли в ръчния

(таблетки за гърло, прахчета и таблетки за разстройство, за повръщане)

Къде може:

Апарат за кръвно от електронните 

Кафе

Bluetooth слушалки 

Външна батерия за телефон 

Цигари може в ръчния доколкото четох, знам за ограничението в количеството?

И като цяло ограничение за течностите има само в ръчния, нали? В чекирания мога да си слагам сиропи, шампоани и т.н.?

Стана дълго, но главата ми гръмна кое къде, защото всичко ни е много важно... без цигарите ъф корс:)

Благодаря предварително!

Публикувано:

Не е толкова сложно.

Всички течности и гелове в ръчния багаж трябва да са в шишенца до 100 мл и всички сложени в прозрачен плик до 1л.

Твърдите неща нямат ограничения. Няма значение дали са лекарства, пробиотици, апарати за кръвно и какво ли не. Ако са наркотични, в което се съмнявам, вземете рецепти от лекар. За иглите и хладилната чанта също (преведени, не само на български, за обратната посока). 

Пътувахме със сума спринцовки по едно време, със рецепта от лекар, но никой не обърна внимание.

Всякакви апарати и уреди може да ги носите. 

Слагайте в ръчния багаж нещата, които са жизнено необходими, другото в чекирания. Защото чекирания може да изчезне, и тогава ще трябва някак да се оправяте няколко дена и да търсите заместители.

• Харесвам 4
Публикувано:

Всички лекарства с рецептите в ръчния. От останалите само кафето няма значение. Другите в ръчния. Ако в хладилната чанта има охладители всеки от тях да е до 100мл. Носете и преведени подкрепящи документи за заболяването и медикаментите. Не е нужно да вадите нищо от ръчния.

• Харесвам 2
Публикувано:

За лекарства на таблетки няма никакъв проблем в ръчния. Аз винаги нося несесер "аптечка", въобще няма нужда да го вадите да го показвате. 

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 21 часа, Lycia каза:

Нурофен и подобни до 100 мл.в пликче в ръчния и ги вадя в тавата

Задължително всички неща без кутии в плика, и напоследък винаги ми отделят чантата заради детския течен парацетамол да го проверяват какво е (и на други хора съм виждала да го правят), така че имай предвид леко забавяне, понеже покрай него може да проявят нездраво любопитство и към останалата част от багажа.

Публикувано:
преди 36 минути , searus каза:

Задължително всички неща без кутии в плика, и напоследък винаги ми отделят чантата заради детския течен парацетамол да го проверяват какво е (и на други хора съм виждала да го правят), така че имай предвид леко забавяне, понеже покрай него може да проявят нездраво любопитство и към останалата част от багажа.

А ако го метна тоя Нурофен в чекирания? Там нали няма ограничение за течностите?

Публикувано:
преди 1 час, Lycia каза:

А ако го метна тоя Нурофен в чекирания? Там нали няма ограничение за течностите?

Няма ограничение.

Публикувано:

Лекарствата за децата - парацетамол, нурофен, сироп за кашлица, капки за нос и очи вадя от кутийката и слагам в общ прозрачен плик. Всички кутийки ги разглобявам и си ги слагам също в прозрачен плик отделно. Винаги нося в ръчния. Прахчета и таблетки също ги слагам в плик. Това за мое удобство. На секюрити вадя само плика с течности.

• Харесвам 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.