Jorro Публикувано: 23 февруари Публикувано: 23 февруари Здравейте, Ще отганизирам уикенд тим билдинг в Италия за 9 човека като ми се иска да бъде в някое малко градче с хубави кафенета и тратории, приятен за разходка център и ще е бонус, ако има интересно нещо за правене наблизо и да не е твърде туристическо тип всичко по амалфийското крайбрежие. Задължително ми е да има удобен транспорт (влак!) до Неапол или Рим тъй като опциите ми за полети са все обедни до Рим или Неапол в петък и късен (19:00ч) от Неапол на връщане в неделя. Не ми се иска да спим в Неапол, това ще ми е последния вариант. Моля ви за предложения. За сега Салерно ми е вариант, но не съм сигурен дали го има този готин италиански вайб като на Бергамо например или е по-скоро градски тип като Геноа....Приоритет ни е вкусната и традиционна храна за региона, а не турист траповете в курортите по Амалфи. 1
Argentique Публикувано: 24 февруари Публикувано: 24 февруари Не пише кога е уикендът, но аз ще изляза с предложение - нищо, че не съм била още. 😄 Обаче ще водя майка ми в края на септември за нейния РД. Не ти се вписва много във влаковия транспорт, но - острови Иския или Прочида. На Иския има топли басейни. Цените за настаняване са по-ниски от Амалфи и Соренто. От разни мнения чета, че и храната я бива и се намират нетуристически неща. Корабът оскъпява упражнението. За 9 човека може да се провери транспорт с миниван летище-пристанище, пък и до други места, ако си харесате. Тук @Lindt е описала тяхното лятно горещо пътуване и я тагнах направо, за да даде и тя акъл. Ако беше писал в някоя обща тема с въпроси, вече много съвети щеше да събереш. Ще тагна и други, които имат някаква представа @jorocontrola, @iMari, @ДиянаВ, @master_of_germs, вероятно и други има, да не ми се сърдят сега. 1
jorocontrola Публикувано: 24 февруари Публикувано: 24 февруари Щом съм тагнат, ще трябва да кажа нещо 😉 Аз бях само до Прочида, но 2 нощувки няма какво да се прави там. Иначе ако се спрете на Иския, може да се направи стоп на връщане да кажем. Относно транспорта, автобус 182 до спирка Dante. После си на пристанището за 20мин пеш. Тъкмо да се види и малко Неапол.
Zaro Публикувано: 24 февруари Публикувано: 24 февруари Заведи ги на мач на Наполи. Нищо друго няма по-голям ефект. 1
bad kid Публикувано: 24 февруари Публикувано: 24 февруари Казерта може би, има удобни влакове. Който иска да види двореца и градините. 1
Jorro Публикувано: 24 февруари Автор Публикувано: 24 февруари Преди 1 час, Argentique каза: Не пише кога е уикендът, но аз ще изляза с предложение - нищо, че не съм била още. 😄 Обаче ще водя майка ми в края на септември за нейния РД. Не ти се вписва много във влаковия транспорт, но - острови Иския или Прочида. На Иския има топли басейни. Цените за настаняване са по-ниски от Амалфи и Соренто. От разни мнения чета, че и храната я бива и се намират нетуристически неща. Корабът оскъпява упражнението. За 9 човека може да се провери транспорт с миниван летище-пристанище, пък и до други места, ако си харесате. Тук @Lindt е описала тяхното лятно горещо пътуване и я тагнах направо, за да даде и тя акъл. Ако беше писал в някоя обща тема с въпроси, вече много съвети щеше да събереш. Ще тагна и други, които имат някаква представа @jorocontrola, @iMari, @ДиянаВ, @master_of_germs, вероятно и други има, да не ми се сърдят сега. Допълвам, датите са 21-23.03.2025. Общо взето не е задължително да е Неапол, но нямаме много опции за що годе топла дестинация за тези дни на разумни цени - Неапол и Бари са.
Krum4ov Публикувано: 24 февруари Публикувано: 24 февруари Салерно е идеално. Ако има полети все още до там, още по-добре. Центърът е страхотен с малки тесни улички, много приятни заведения, история, стил. Общо взето страшно много ни хареса на мен, жената и сина. Така че идеален вариант за уикенд посещение. 4
sveto.slav.s Публикувано: 24 февруари Публикувано: 24 февруари Здравей, Преди 8 години щях да пътувам за Неапол и си говорих с колега-италианец от там в кой район да остана. Това, което той тогава ми препоръча, е да хвана лодката за остров Искиа - Ischia. Причината е, че крайбрежието около Неапол по-скоро обслужва западните туристи и ако човек търси наистина автентична обстановка - там ще я намери трудно. А и е доста по-скъпо, да не говоря и колко по-хаотично е с толкова хора и трафик. Та ние прекарахме 3 пълни дни в Ischia, общо 4 нощувки, и мога горещо да я препоръчам. Има много добра храна, типична за Неапол - пържени морски дарове, ньоки, пици, аперитиво барчета с огромни дъски за споделяне.. Има си ги площадчетата, има танци, атмосферата е много спокойна. Имат и няколко открити СПА центрове, защото самият остров е много известен с термалната вода. Ние лично ходихме в Negombo, което тогава по това което четох бе най-доброто предложение цена/какво получаваш. Дори в хладен ден, има толкова много естествени топли басейни в този комплекс, че изобщо няма да ви направи впечатление и спокойно можете да изкарате тук целия ден. В района, където ние спахме Forio има пясъчни плажове, които са много близо до нашето разбиране за хубав плаж. В района Sant'Angelo пък има остров, към който ви се разкрива уникална гледка за снимки. Близо до пристанището е и старата крепост, която през годините е служила като затвор, в последствие гробница .. Мисълта ми е, че има доста с какво да уплътните 2, дори 3 дни. П.С. Тази година се очертава да пътувам за Неапол и да не посетя Искиа, но наистина спомените от тази екскурзия са живи и до днес, 8 години по-късно 🙂 Приятно прекарване! 3 1
Jorro Публикувано: 24 февруари Автор Публикувано: 24 февруари Благодаря на всички за предложенията, за сега май Иския изглежда като най-добрия вариант следван от Салерно. Трябва да видя с часовете на феритата как ще стоят нещата и да преценим.
iMari Публикувано: 24 февруари Публикувано: 24 февруари Според мен Иския е идеална за тимбилдинг, но не за два дни. Първо е път, зависиш от ферита. Второ за разглеждане на острова трябва да се наемат поне две коли за 9 човека, защото да се разчита на обществен транспорт не знам колко е ОК. Бусчетата бяха едни дребни и претъпкани, тип маршрутка. Може да има промяна, отдавна ходихме, а и беше през лятотото. Не е като да няма западни туристи, но тогава преобладаваха източните - руснаци. И трето - края на март може да се очаква всякакво време. Ако сте на остров нямате много алтернативи, докато Неапол и крайбежието предлагат всякакви спасителни Б - планове. 😉 Храната наистина е страхотна, дори в най-простичкия си вид продуктите бяха уау.
Jorro Публикувано: 24 февруари Автор Публикувано: 24 февруари преди 16 минути , iMari каза: Според мен Иския е идеална за тимбилдинг, но не за два дни. Първо е път, зависиш от ферита. Второ за разглеждане на острова трябва да се наемат поне две коли за 9 човека, защото да се разчита на обществен транспорт не знам колко е ОК. Бусчетата бяха едни дребни и претъпкани, тип маршрутка. Може да има промяна, отдавна ходихме, а и беше през лятотото. Не е като да няма западни туристи, но тогава преобладаваха източните - руснаци. И трето - края на март може да се очаква всякакво време. Ако сте на остров нямате много алтернативи, докато Неапол и крайбежието предлагат всякакви спасителни Б - планове. 😉 Храната наистина е страхотна, дори в най-простичкия си вид продуктите бяха уау. Честно казано, ако намеря подходящ хотел с термален басейн се съмнявам, че ще излезем от него, че да гоним маршрутки. Миналата година бяхме в Малага в единствените 3 дъждовни дни за годината, бяхме с рент а кар и се счупихме от обикаляне и път, та си мисля, че този път може би ще гледаме да е по-лежерно. Права си обаче за план Б и че феритата при лошо време може да ни издънят и май ще трябва да се замисля за Салерно по-сериозно колкото и мисълта за топли басейни да ме изкушава. 😄 2
master_of_germs Публикувано: 24 февруари Публикувано: 24 февруари От Салерно имате и много удобно, бързо и евтино стигане с влак до Паестум. Ако не сте били в Сицилия в Агридженто с долината на храмовете, Паестум е много добра алтернатива да се видят внушителни древногръцки храмове в Италия и отнема много по-малко време. А ако ще организираш социална програма с транспорт (коли или бусче) може би може в един ден да вместиш заедно с Паестум от Салерно още Чертоза ди Падула и пещерите Пертоза-Аулета. 1
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега