Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Публикувано:

Днес правителството на Ирак е оповестило, че пътуващите до страната вече предварително трябва да се сдобият с електронна виза, което ще бъде лесен процес. Визата ще бъде по-скъпа от досегашната Visa on arrival, но ще включва медицинска застраховка за периода на престой в страната. Анонсираната цена е равностойността на 158 USD.

Кандидатства се на следния линк:

https://evisa.iq/en

• Харесвам 1
  • Шок 3
  • Замислям се 1
Публикувано:

Що така с лошо.

Сигурна ли е тази космическа цена, не намирам официално инфо на сайта? On arrival беше 75$. Днес има промоция на Pegasus с доста примамливи цени.

• Харесвам 1
Публикувано:

Пътувам на 21-ви за Багдад и днес попълних бланката за кандидатстване за виза, остава ми да се преборя с плащането. Иначе информацията е напълно потвърдена - Виза он арайвъл вече не съществува.

• Харесвам 1
Публикувано:

Опитах се да им пиша и ми върна автоматичен отговор:

Dear Citizen: The Application is currently only available for tourist visas and only through companies licensed by the Iraqi Tourism Authority.
При теб, след попълване на бланката, всичко е наред? Не ти ли иска агенция в някое поле?

Публикувано:
На 5.03.2025 г. в 0:41, fastandfurious каза:

Пътувам на 21-ви за Багдад и днес попълних бланката за кандидатстване за виза, остава ми да се преборя с плащането. Иначе информацията е напълно потвърдена - Виза он арайвъл вече не съществува.

При плащане използвай приложение на VPN .Използвах Next VPN и с revolut стана плащането. След 7 часа получихме визите.

На 5.03.2025 г. в 8:06, Oshko каза:

Опитах се да им пиша и ми върна автоматичен отговор:

Dear Citizen: The Application is currently only available for tourist visas and only through companies licensed by the Iraqi Tourism Authority.
При теб, след попълване на бланката, всичко е наред? Не ти ли иска агенция в някое поле?

Направих резервация на хотел в Багдат и писах него .   

Публикувано:
На 4.03.2025 г. в 18:36, Oshko каза:

Сигурна ли е тази космическа цена, не намирам официално инфо на сайта? On arrival беше 75$. Днес има промоция на Pegasus с доста примамливи цени.

Да, цената на визата е 170 $, като включва задължителна тяхна застраховка

• Харесвам 1
Публикувано:

Попълването не ме затрудни така както плащането. Няколко пъти опитвах в България да направя плащане както през мобилен, така и през домашния интернет и не се редиректваше към страницата за плащане. Сега в Германия през домашния интернет нямаше проблем. Платих с карта VISA на ПИБ и плащането мина моментално. Всичко ми струваше почти 307лева. Очаквам визата в следващите часове.

Относно отговора, който се получава, че трябва лицензирана агенция - това НЕ е вярна информация. Човекът от Ирак, с който контактувам се свърза още първия ден с тяхното външно министерство и отговориха, че няма такова изискване. Единствено цената на eVisa се промени изключително неприятно... 🤭

• Харесвам 5
Публикувано:
преди 12 часа, Роси 777 каза:

От България, през приложението Next VPN веднага стана плащането. 

VPN-a към коя държава беше пренасочен?

Публикувано:
На 7.03.2025 г. в 22:43, Ou7law каза:

VPN-a към коя държава беше пренасочен?

Направо се стартира с Ирландия и платихме.

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.