Прескочи до съдържание

Програма за първо посещение в Япония

Препоръчани мнения

Публикувано:

Здравейте съфорумници 🙂 Позволям си да пусна нова тема с идеята да получа съвети за оптимизиране на програмата ми. Малко първоначална инфромация: ние сме двойка, която за първи път ще посещава Япония, като лично на мен това е "детската ми мечта" затова много се надявам да успея да видя максимално и да се потопя в духа и атмесферата на Япония. Ние сме от бързите, енергичните и не се притесняваме от много ходене, затова и съставям много амбициозни планове. Имаме: 3 нощуяки в Токио (около Токио Стеишън и Гинза); 6 Нощувки в Осака и след това пак 4 нощувки в Токио (около Токио Стеишън и Гинза) Планът е следния:

--Токио--

ДЕН 1: ГИНЗА, ИМПЕРАТОРСКИЯТ ДВОРЕЦ И АКИХАБАРА

1. Парка Hamarikyu Gardens

2. Разходка в Гинза – луксозният квартал

3. teamLab Planets (по-интересният интерактивен музей)

4. Yurakucho квартал със старите кръчми под релсите

5. Императорският дворец (може и да се пропусне)
6. Акихабара - Квартал с електроника и аниме

ДЕН 2: Skytree, Sumida River, Ueno Park

1. Tokyo Skytree (Токио Скай Трий) - предварителни резервации.

2. Sumida River Walk & Sumida Park (Разходка по река Sumida & Парк Sumida).

3. Ushijima Shrine (Храм Ushijima).

4. Храм Senso-ji

6. Разходка в Ueno Park 

7. Разходка в Yanaka Ginza - традиционен район
8. Nezu Shrine – старинен шинтоистки храм

Ден 3: Еднодневна екскурзия: Kawaguchiko & планината Фуджи

1. Разходка около езерото Кавагучико

2. Arakurayama Sengen Park Observatory

3. Fujisan World Heritage Center

4. Планината Фуджи (5th Station)

Токио--- Каназава -- Осака--

Ден 4:  Каназава 10:00 – 10:15 Пристигане в Каназава: с ранния шинкансен от Токио, пристигате на Kanazawa Station. 

1.Kenrokuen Garden & Kanazawa Castle:
2. Omicho Market 

3.  Higashi Chaya District:
4. Nagamachi Samurai District:
5. Oyama Shrine:
6. Myoryuji Temple (Нинджа храмът):

Шинкансен към Осака

--Осака--

Ден 5: Киото – Източна и Централна част

1 Fushimi Inari Taisha

2. Kiyomizu-dera & Sannenzaka/Ninenzaka

3. Kiyomizu-dera с улиците Sannenzaka и Ninenzaka,

4.  Nishiki Market
5. Higashi Hongan-ji Temple & Nidec Kyoto Tower

6. Gion District & Градска разходка

Ден 6: Киото – Запад и Аршияма

1 .Arashiyama Bamboo Grove

2. Tenryū-ji Temple

3.  Giō-ji Temple

4. Arashiyama Monkey Park Iwatayama

5. Кинкаку-джи (Golden Pavilion)

6. Kinkaku-ji Златния павилион и околните градини.

7. Ryoan-ji Temple
8. Nijō Castle

Ден 7: Нара 

1. Todai-ji Temple монументалния храм с гигантската бронзова статуя на Буда.

2.  Nara Park

3.  Kasuga Grand Shrine

4.  Kofukuji Temple

5. Naramachi стария квартал – из

6.  Yoshikien & Isuien Garden

7. Kokufu-ji Temple (5-етажна пагода)

Ден 8: Комбинирана Екскурзия – Химеджи & Кобе

1. Himeji Castle

2. Kokoen Garden

Kobe

4. Kobe Harbourland

5. Shin-Kobe Botanical Garden

6.  Meriken Park и Kobe Port Tower.

Ден 9: Осакa 

1. Улична разходка в Namba и околностите
2. Doguyasuji Arcade – район, известен с магазини за кухненски принадлежности. Продължете към Shinsaibashi и Dotonbori за ярки неонови светлини и динамична атмосфера.

3.  Osaka Castle

4. Shitennoji Temple (един от най-старите будистки храмове) & Mint Museum (опция ако има време)

5. Тenmangu Shrine и Kita District

6. Umeda Sky Building & Abeno Harukas (Ako времето позволява Abeno Harukas – най-високата сграда в Япония).

7.  локална izakayas (например “Izakaya Kishimoto”) в района на Namba или Umeda 

или отново в Киото

1 Philosopher’s Path

2.  Ginkaku-ji (Сребърният павилион)

3. Kyoto Gyoen National Garden

4. Nidec Kyoto Tower

5. Heian Shrine

6. Higashi Hongan-ji (ако не съм го посетили на Ден 5)

7. Naramachi (старият квартал)

Самолет Осака-Токио

--Токио--

Ден 10:  ШИБУЯ, ХАРАДЖУКУ И ОМОТЕСАНДО,

1. Shibuya Sky

2. Шибуя – кръстовището и Hachiko

3. Nonbei Yokocho, Шибуя:

4. Harajuku, Улица Takeshita

5. Разходка в Omotesando

Ден 11: Shindjuku

1. Храм Meiji Jingu шинтоисткият храм в гората

2.  Разходка в Shinjuku Gyoen National Garden

3. Golden Gai, Шинджуку:

3. Rазходка в Kabukicho
4. Omoide Yokocho уликата под релсите с малките ресторанчета

5. Tokyo Metropolitan Government Building

Ден 12 Екскурзия до НИККО И ЙОКОХАМА 

Никко

1.  Toshogu Shrine,

2. Rinno-ji Temple и

3. Futarasan Shrine:

4.  Lake Chuzenji:

5. Kegon Falls:

Йокохама или да го заменя с Камакура

1.Minato Mirai квартал

2. Yokohama Chinatown

3. Sankeien Garden (ако остане време)

Това е в общи линии .. Диелмата за която писах в другата тема беше с еднодневните екскурзии от Токио като исках да посетя: Kawaguchiko & планината Фуджи; Никко: Йокохама и Камакура. Но приемам всякакви проедложения и съвети за оптимизиране на плана.

Благодяря на всички които ще се включат в темата!

Публикувано:

Самолетът Осака-Токио заради разходите ли го избра пред Шинкансен? Щото като време отнема определено повече. Ако е заради разходите - съобрази си и пътя от и до летищата като разход.

Освен това - ако не са ти взети вече билетите до Япония, погледни за кацане в Осака и излитане от Токио или обратното. Спестява доста време.

Публикувано:
1 minute ago, ivailo_radev said:

Самолетът Осака-Токио заради разходите ли го избра пред Шинкансен? Щото като време отнема определено повече. Ако е заради разходите - съобрази си и пътя от и до летищата като разход.

Да заради разхода .. намерих самолетен билет за 40 Евро с вкл. багаж и предпочетох да си спестя разхода за шинкансен-а. Отделно и полета ми е до Ханеда, което ще спести и малко време за да стигна до Токио Стеишън.

Публикувано:

Така, на прима виста това са моите предложения:

1. Императорският дворец е затворен, така че може да се разходите само в градините (по-скоро парк). При положение, че вече имате едни градини включени за деня, можете спокойно да го пропуснете. На негово място можете да отидете до рибния пазар и да хапнете прясно суши. Той пак е в района. И Гинза, и Акихабара са по-интересни вечер, когато запалят светлините. Може да се качите на Shoidome, където е етажът с ресторантите. Оттам може да снимате безплатно гледки, ако така и и така ще ползвате тази метростанция.

2. За ден 9 си заслужава да се види малко и от Осака. Може да разделите деня на 2, ако са ви останали неща в Киото, които искате да видите. Правилно ли разбирам, че всички нощувки ще спите в Осака и всеки ден ще пътувате до Киото? Бих го разделила поне 3 на 3.

3. Ден 10 и 11 спокойно може да ги съберете в един. Оттук ще ви дойде допълнителният ден за Фуджи.

4. Допълнителните екскурзии е най-добре да са комбинирани така - 1. Никко, 2. Фуджи, 3. Камакура и Йокохама.

P.S. Не знам дали сте си избрали хотел за Токио, но силно препоръчвам Remm Akihabara. Не само, че е точно върфу една от метростанциите на JR, но и предлага страхотни гледки над града за доста приемливи цени. Стаите са малки, но едва ли пранирате да прекарате дълго време там. В допълнение има масажен стол във всяка стая 🙂

Публикувано:
4 minutes ago, feel_the_rush said:

Така, на прима виста това са моите предложения:

1. Императорският дворец е затворен, така че може да се разходите само в градините (по-скоро парк). При положение, че вече имате едни градини включени за деня, можете спокойно да го пропуснете. На негово място можете да отидете до рибния пазар и да хапнете прясно суши. Той пак е в района. И Гинза, и Акихабара са по-интересни вечер, когато запалят светлините. Може да се качите на Shoidome, където е етажът с ресторантите. Оттам може да снимате безплатно гледки, ако така и и така ще ползвате тази метростанция.

2. За ден 9 си заслужава да се види малко и от Осака. Може да разделите деня на 2, ако са ви останали неща в Киото, които искате да видите. Правилно ли разбирам, че всички нощувки ще спите в Осака и всеки ден ще пътувате до Киото? Бих го разделила поне 3 на 3.

3. Ден 10 и 11 спокойно може да ги съберете в един. Оттук ще ви дойде допълнителният ден за Фуджи.

4. Допълнителните екскурзии е най-добре да са комбинирани така - 1. Никко, 2. Фуджи, 3. Камакура и Йокохама.

P.S. Не знам дали сте си избрали хотел за Токио, но силно препоръчвам Remm Akihabara. Не само, че е точно върфу една от метростанциите на JR, но и предлага страхотни гледки над града за доста приемливи цени. Стаите са малки, но едва ли пранирате да прекарате дълго време там. В допълнение има масажен стол във всяка стая 🙂

Благодаря за страхотните предложения! Знам за Императорският дворец, там единствено градините мислих да посетя, но ще последвам съвета Ви и ще го пропусна. Рибният пазар ми е в топ приоритетите и хотела които съм си запазил е между пазар и Гинза, така, че мисля може би две сутрини да го посетя. Ние сме от тези гастраномически туристи 🙂 и храната е много важна за нас. Имам огромен списък с места и неща които да опитаме в Япония.

Ден 9 ще го оптимзирам по Ваше предложение. Вече съм резервирал 6 нощувки в Осака по предложение на Самурайка от форума. Така си спестявам едно мъкнене на куфари, настаняване в 16 (повечето места които букнах са с късно настаняване) и прецених, че предпочитам ранно ставане и пътуване с влак 30-60 мин. 

Обединявам ден 10 и 11.

Благодаря за предложенето, този хотел беше един от фаворитите ми но имах голямо притеснение относо транспорта до летището, защото плета ни за връщане  излита от летище Нарита в 08:15 сутринта, което означава, че трябва да сме на летището към 06:15. Потърсих информация и се оказа, че skyliner-a оперира от 7:23, а линията Narita Express (N'EX) оперира от 6 сутринта и отнема около час, тоест пак не е вариант. Единсвено има автобуси които тръгват рано сутринта от Токио Стейшън и затова си резреверих апартамент на 20 мин, пеш от станцията за да не се притеснявам за полета.

Публикувано:
51 minutes ago, feel_the_rush said:

Фуджи вече го имам включен в плана той е ден 3: Kawaguchiko & планината Фуджи. След като обединя Ден 10 и 11 Sibuia и Shindjuku и имам още един ден кое би било по добре:

1. Да направя още една екскурзия Камакура и Йокохама и да оставя ден 12 само за Никко или

2. Да остна в Токио и да разгледам Одайба, Рапонги и Azabu-Juban 

Какво бихте ме посъветвали? 

Публикувано:
преди 20 часа, nrjize каза:

Фуджи вече го имам включен в плана той е ден 3: Kawaguchiko & планината Фуджи. След като обединя Ден 10 и 11 Sibuia и Shindjuku и имам още един ден кое би било по добре:

1. Да направя още една екскурзия Камакура и Йокохама и да оставя ден 12 само за Никко или

Камакура и Йокохама без съмнение. Рапонги можете спойконо да го вместите в ден 2. Стането рано и вземете първия слот на Tokyo Tower, така или иначе видимостта е най-добра сутрин. Одайба не бих казала, че си заслужава вниманието - има увеселинетелн парк и голям мол, най-интересно е възможността за пътуване с корабче от Асакуса. Azabu-Jaban не мисля, че има какво по-различно да видите от другите места в Токио.

Публикувано:

Одайба може да се съчетае с Team Lab Planets, щом и без това ще ходите там.

На нас ни хареса, но там имаше и места според нашите интереси (аниме). 

След като хотелът ви е в Гинза, може да разглеждате квартала пътьом от и до станциите на метрото (лично за мен не представляваше интерес, но ми е ясно, че всеки има различни приоритети).

Подкрепям за Акихабара вечер (ако може и Шинджуку).

• Харесвам 1
Публикувано:
On 3/5/2025 at 4:48 PM, nrjize said:

Камакура и ... Еношима, а не Йокохама. Това ни беше най-хубавите ден на нас. А в Еношима има много за гледане. На нас ни беше цял ден - започнахме с разходка по плажа, почти от Камакура до острова, после фара, пещерите, храма на острова, пазарчето с ядене, аквариума в града и накрая Фуджисава, но там нямаше нищо забележително. Има и хубави ресторанти с типична морска храна за района. Честно, аз си мислех че и в Камакура мога да изкарам цял ден. Отидохме следобяд и останаха невидени неща.

Програмата е добре структурирана географски, но е с много набелязани места за някои от дните. В Япония се и яде - улична храна, ресторанти, при толкова много неща за гледане, не знам как ще вмъкнете и ядене 🙂

Ден 1, след Тиймлабс Планет (не е по-интересният,  да, газиш във вода там, но вървиш все в една посока, а в Бордърлес се връщаш, а анимациите се сменят, има история.) слезте към Одайба. Също в този ден бих включила и Цукиджи маркет, т.е. Гинза, Цукиджи, Хамарюку, Тиймлабс, Одайба, монорейлс обратно до Гинза. Вечерта, ако имате сили, Акихабара (при нас вечерните планове почти никога не се осъществяваха, след 25-30х крачки през деня, заспиваме в 9-10)

Дни 2, 3 - добре. Нямам идея какво е Ushijima Shrine, не сме ходили. Но пък ходихме в един музей в Уено и ни хареса.

Ден 4 - Амбициозен. Уморителен за мен. Точки 5 и 6 ми се виждат нереалистични да се вместят. Отчитайте, че сигурно ще искате да влезете в къща на самурай, или гейша.

Ден 5 - отново амбициозен. За мен точка 5 аут. Другите както дойде. Имайте предвид, че се натрупва умора. Само като си представя тълпите по Нинензака, Нишики и Фушими Инари и се уморявам. Отделно на вас ви е след дълго пътуване. Качете се до горе на Фушими Инари, след наблюдателната площадка стана толкова по-хубаво. Има много малки храмчета, където може да сте само вие. Точно тази част много ми хареса. Другият храм, който ми хареса, а и е близо до Нинензака и Санензака, е Кодай-джи. Има хубава история за любовта, свързана с храма, има и малка бамбукова гора. Ние ходихме вечерта, когато има светлинно представление, но и сутрин ще е красив. Други места, които много ни харесаха - Sanjūsangendō и Chishakuin и красивата градина

Ден 6 - Арашияма ни беше цял ден, но ние ходихме и до храмовете, които са в северната част (Otagi Nenbutsuji, Adashino Nenbutsuji, Eniran) Един от най-хубавите ни дни и определено най-хубавия в Киото. 

Ден 7 - ОК. Нямам идея дали сме видели всички неща, които сте написали, но видяхме и други случайни. Нара е известна и с калиграфията, от там в един магазин за калиграфски материали един японец изписа с канджи имената на децата (като и ги преведе) и сега стоят закачени в рамка вкъщи. Там отидохме и до хубав, фотогеничен малък храм (случайно, ако се разтърся, ще разбера името му, но не беше в плана) В Нара много ми хареса.

Ден 8 - Пак много места са сложени. Предполагам ще ядете Кобе бийф в Кобе. И някои от точките (за мен 5 и половината от 6) ще са аут. Ако ще ядете Кобе бийф, вижте дали не трябва да резервирате предварително.

Ден 9 - от Осака ние направихме само точки 1 и 2 плюс Куромон Ичиба маркет (хареса ми повече от Нишики и Омичо маркетс) и Ден-ден таун. В Осака нямахме пълен ден от сутринта до вечерта, а един следобяд + вечер и една сутрин до обяд. Пиша го, защото е различно, когато е цял ден. Ние много се въртяхме около Намба, но ми хареса, де. Купувахме и ножове от там. В този ред на мисли, в Япония се и пазарува, и за това трябва време.

За съжаление времето за Япония никога не стига. Ние бяхме 19 цели дни и напр. не можахме да вместим Нико. В допълнение на вашата програма имахме Мацумото, Такаяма, Ширакава-го, Хирошима и Мияджима. Също, в Япония повечето от музеите и храмовете затварят рано. При нас и денят беше къс и след 5 реално всичко беше затворено, особено в малките населени места.

Единствено самолетните билети до Япония са скъпи, нищо друго. Та си мисля, че трябва да се посещава по- често за по 7-10 дни. (Да, и е далеч - факт - но все пак) 

Пишете после какво сте успели да видите. Хубава програма е, ще е полезна за ходещите за пръв път.

Впечатленията от Япония са толкова много, че човек може да напише много страници 🙂

• Харесвам 3
Публикувано:

2 hours ago, tinker bell said:

Камакура и ... Еношима, а не Йокохама. Това ни беше най-хубавите ден на нас. А в Еношима има много за гледане. На нас ни беше цял ден - започнахме с разходка по плажа, почти от Камакура до острова, после фара, пещерите, храма на острова, пазарчето с ядене, аквариума в града и накрая Фуджисава, но там нямаше нищо забележително. Има и хубави ресторанти с типична морска храна за района. Честно, аз си мислех че и в Камакура мога да изкарам цял ден. Отидохме следобяд и останаха невидени неща.

,,.,

Благодаря много за изчерпателната информация ... оптимизирам по Вашите препоръки. Знам, че плана е амбициозен, но обикновенно успяваме с тези мнго обекти. Естествено, че ще има неща които ще прескочим, затова за мен е много важно едно таков мнение като Вашето за да знам които д оставя като "резерви" и да посетя само ако ми остане време. Отиваме края на м.Април и началото на Май, така, че след като се върна ще споделя какво сме успели да видим и какво неш. Лек дена на Вас!

• Харесвам 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.