Прескочи до съдържание

Сравняване на цени на бензиностанциите

Препоръчани мнения

Публикувано:

Много пъти вече съм наемал коли, навъртял съм доста километри в чужбина и винаги, рано или късно, се стига до момента да се напълни резервоарът. Затова пускам линкове към сайтове и приложения за смартфони за сравяване на цените на горивата на бензиностанциите, сортирани по държави. Списъкът не е окончателен и подлежи на обновяване. Може да споделяте и вие, за да сме в помощ на магеланците с коли. В интернет пространството има множество подобни линкове, но проблемът обикновено е, че цените не се обновяват ежедневно.

Австрия

Белгия

Великобритания

Спойлер

Waze app за Андроид (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.waze&hl=en_GB)

PetrolPrices app за Андроид (https://play.google.com/store/apps/details?id=apposing.petrolprices&hl=en_GB). Няма нужда от регистрация

Германия

Спойлер

https://www.fuelflash.eu/en/?land=de&suchfeld=Berlin&entfernung=8&sorte=super-e5&sortierung=preis

https://en.tankbillig.info/index.php?lat=52.516100000&long=5.251600000&treibstoff=e5#62

Spritpreise - günstig Tanken Android app (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.braffdev.fuelprice&hl=de)

преди 3 часа, Otnesen каза:

...И съвет от мен - при възможност в Германия зареждайте привечер, защото цените са по- ниски в сравнение със сутринта...

Кипър

Спойлер

Люксембург

Полша

Португалия

Исландия

Спойлер

Испания

Италия

Спойлер

Франция

• Харесвам 10
  • Благодаря 2
  • Браво 1
  • vorbis changed the title to Сравняване на цени на бензиностанциите
Публикувано:

На този сайт изглежда, че цените са актуализират ежедневно. Има само за тези три държави и е на френски, но няма пълно щастие.

https://carbu.com/belgique/

https://carbu.com/france/

https://carbu.com/luxembourg/

@vorbis Ако искаш ги копирай в твоя пост за съответните държави. 

• Харесвам 5
Публикувано:

В Германия върши чудесна работа.

Screenshot_20250306_192443_com.android.vending_edit_114757203368425.jpg.d70112adcd8c27a24e441aa3cd668d91.jpg

И съвет от мен - при възможност в Германия зареждайте привечер, защото цените са по- ниски в сравнение със сутринта. И 500 метра да отбиете от магистралата цената на горивата са със сериозна разлика....това важи за всяка държава всъщност. 

• Харесвам 9
Публикувано:

Ами, като навигатор винаги задавам в Гугъл мапс, докато пътуваме да ми покаже всички бензиностанции в района, и той ми показва и цените им. Не знам, колко често се обновяват, ама никога не е имало разлика с реалната цена. Ден-два по-рано си набелязвам възможни бензиностанции, които са по маршрута ни или с разумни отбивки. Ние обичайно се забиваме вдън гори тилилейски, та рядко караме по магистрали, но то е ясно, че на магистрали не зареждаме.

• Харесвам 8
Публикувано:

@Ardent  @Otnesen Информацията ви е добавена в началното мнение. Благодарско!

@master_of_germs Може би ползваш Гугъл Мапс за Айфон, защото аз на андроидската версия никога в която и да е държава не съм виждал бензиностанции с цени (за разлика от Waze). Или пък си активирал някаква скрита опция. Каква магия си направил? 🙂 

• Харесвам 2
  • Браво 1
  • Замислям се 1
Публикувано:

Ако нещо не се е променило през последните години, в Белгия и Франция цените на горивата по магистралите винаги са по-високи от тези в населените места. 

А най-ниските цени които съм виждала (за региона) бяха в Люксембург. 

Затова, когато предстои пътуване в тази посока обикновено се пълнеше резервоара догоре там и после продължавахме  😀

• Харесвам 3
Публикувано:

В Италия, доколкото си спомням, освен разликата между магистрала и извън нея, има разлика в цената ако си сипваш сам или служител сипва (servito). Ако изобщо има служители, щото има и такива без.

• Харесвам 5
Публикувано:

В Испания също е така. Бензиностанциите на самообслужване обичайно са чувствително по-евтини. А магии не съм правил. Просто пиша gas station в Google maps. После има да се сортира по разстояние от мене или по уместност, което намам идея какво точно е. Но пък сега установявам, че за България не ми показва цени, нали не шофирам и досега не ми е трябвало да проверявам... 😕

Screenshot_20250307_073908_Maps.jpg.a9cd3e812f37cda464403d61cc60eb9b.jpg

Ето за пример в Испания. Разлика в цените от порядъка на 0,30 евро/л е нещо, заради което си струва да се отбиваш от магистрали.

Screenshot_20250307_073204_Maps.jpg.ce0c2c6ca6901dc451d9264cd8374037.jpg

А има и огромна разлика в различните региони. На Канарските острови е с още тридесетина цента по-евтино.

В други държави вариации почти няма. Ето, сега реших да ровя за Задар, Хърватия, да се ориентирам, че ни предстои тази година. Почти навсякъде е все 1,51 евро/л.

Тия цени, които ми показва гугъл, са за бензин А95, ама то ние и никога не сме наемали кола, която да е на друго гориво.

Аз съм на Андроид, никога не съм ползвал айфон.

• Харесвам 2
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 8 минути , master_of_germs каза:

Ето, сега реших да ровя за Задар, Хърватия, да се ориентирам, че ни предстои тази година. Почти навсякъде е все 1,51 евро/л.

Тия цени, които ми показва гугъл, са за бензин А95, ама то ние и никога не сме наемали кола, която да е на друго гориво.

И двата пъти, когато сме взимали кола под наем в Хърватия ми направи впечатление, че цените на горивата са еднакви на всички бензиностанции!Примерно бензин А95 е 1,51,бензин А98 е 1,59, обикновен дизел-1,45,а другия дизел-1,54! Цените са примерни,но на всички бензиностанции бяха така!

Публикувано:
преди 2 минути , crazyhorse каза:

И двата пъти, когато сме взимали кола под наем в Хърватия ми направи впечатление, че цените на горивата са еднакви на всички бензиностанции!Примерно бензин А95 е 1,51,бензин А98 е 1,59, обикновен дизел-1,45,а другия дизел-1,54! Цените са примерни,но на всички бензиностанции бяха така!

Същото е за Казахстан. И в по-лъскави бензиностанции в Алмата, и в свръхзабити села цените бяха еднакви навсякъде. Единствените изключения от правилото бяха вече съвсем близо до границата с Киргизстан по пътя между Алмата и Бишкек. Най-вече съвсем до КПП-то, където имаше доста бензиностанции, но раздвижване в цените почна примерно дввайсетина км по-рано.

Публикувано:

Това с цените работи когато си с лична кола. Когато си с ренталка е малко измамно, а очевидно напоследък и опасно. Какво имам предвид? Когато ползвам ренталка и потегляме с пълен резервоар, обикновено засичам след колко километра бензиномера ще отчете първия сектор. По този начин съм наясно с колко километра разполагам за зареждане на резервоара преди връщане на колата и по тази "схема" обикновено излизам "на печалба". Това последното естествено е измамно, защото понякога по същата "схема" съм прецакван от предишния наемател. Напоследък обаче нещата се променят. Давам пример с отминалия уикенд. Наех кола за три дни от AVIS на лутънското летище. Тъй като пътуваме двама, винаги буквам възможно най-евтиния клас автомобил и почти винаги ни ъпдейтват с по-висок клас. Този път обаче ни ъпдейтнаха с чисто ново (на 14 000 мили) BMW 320i M Sport 4DR Auto. Честно да си призная не съм очарован от този автомобил, но това е субективно усещане. След като взехме колата получих по имейл и току що подписания от мен договор. Професионалното изкривяване ме накара да погледна договора и в него забелязах следното:

Screenshot_20250307_084905_FilesbyGoogle.jpg.53d7df553d923ca02696258a067890cc.jpg

Не съм сигурен доколко коректно работи и дали въобще е възможно подобно автоматично измерване на количеството в резервоара, но да си призная при връщане на колата не рискувах и заредих на бензиностанцията на ASDA на 500 метра от пункта за връщане. Така че имайте предвид, че технологиите се развиват и за огромно съжаление ставаме все по-зависими от тях...  

• Замислям се 1
Публикувано:
преди 12 минути , Duke каза:

Не съм сигурен доколко коректно работи и дали въобще е възможно подобно автоматично измерване на количеството в резервоара, но да си призная при връщане на колата не рискувах и заредих на бензиностанцията на ASDA на 500 метра от пункта за връщане. Така че имайте предвид, че технологиите се развиват и за огромно съжаление ставаме все по-зависими от тях...  

На такъв скрийншон могат да ти напишат всичко.

Например

image.png.9d87ebae76a8d4d08560ba468eac43bd.png

Публикувано:
преди 2 минути , Zaro каза:

На такъв скрийншон могат да ти напишат всичко.

Например

image.png.9d87ebae76a8d4d08560ba468eac43bd.png

Скрийншотът е направен от мен. Снимал съм част от договора, който подписах и получих електронно...

Публикувано:
преди 2 часа, Duke каза:

....

Бордовия копютър на всяка кола от към поне 20 години има информация за количевството гориво в резервуара.  Колко е точно зависи от модела , но на тази база изчислява оставащи километри които колата може да мине с наличното гориво. На дисплея обикновенно се показва консуморано гориво, но със сигурност има датчик за количеството в резервуара

Публикувано:
преди 6 минути , Климент каза:

Бордовия копютър на всяка кола от към поне 20 години има информация за количевството гориво в резервуара.  Колко е точно зависи от модела , но на тази база изчислява оставащи километри които колата може да мине с наличното гориво. На дисплея обикновенно се показва консуморано гориво, но със сигурност има датчик за количеството в резервуара

Не е точно така. Бордният компютър изчислява колко километра могат да се изминат с оставащото гориво в резервоара на база досегашен разход на гориво, а той зависи от много фактори - стил на шофиране (нормален, икономичен, спортен), тип пробег (градски, извънградски, смесен), климатични условия и т.н. Датчик за точното количество в резервоара като литраж поне аз досега не съм засичал в автомобил...

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 1 час, Duke каза:

Не е точно така. Бордният компютър изчислява колко километра могат да се изминат с оставащото гориво в резервоара на база досегашен разход на гориво, а той зависи от много фактори - стил на шофиране (нормален, икономичен, спортен), тип пробег (градски, извънградски, смесен), климатични условия и т.н. Датчик за точното количество в резервоара като литраж поне аз досега не съм засичал в автомобил...

Оставащото гориво в резервоара  e основния параметър в задачата която решава бордовия компютър, ако няма информация за него няма как да реши задачата.

Публикувано:

Duke иска да каже, че не се показва (на потребителя) точното количество (40 л или 38 л все показва пълен). 

Явно цените на бензина в Google maps зависят от държавата,аз не съм виждал

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 10 минути , Климент каза:

Оставащото гориво в резервоара  e основния параметър в задачата която решава бордовия компютър, ако няма информация за него няма как да реши задачата.

Сигурно не съм се изразил добре. Става дума, че ако преди да наемеш колата е карана от някой състезател или е карана само градско в тежък трафик, компютърът е отчел значително по-висок среден разход на гориво и при изчисляване на оставащите километри дава по-високи показания на разхода, респективно, по-малко оставащи километри пробег. Затова пиша, че в моя пример от по-горе, има показания за оставащите литри в резервоара на автомобила, коете променя изцяло картинката. Дано сега стана по-ясно като обяснение...

Публикувано:

Май аз не съм се изразил ясно, копютъра винаги е имал информация колко гориво има в колата, но това че я е показвал на дисплея е друго.

Това което не се разбира дали конкрентния модел кола е показвала такава информация или тя е била самоналична в документа изпратен на Duke.

Много вероятно в по-скъпите модели да има GPS тракер който изпраща и телеметрия към производителя.

Публикувано:

Когато тръгваме за първи път в дадена посока с личния автомобил / на газ оснвно/ преглеждам Fuelo.net за бензиностанции с газ. Обикновенно дава реална информация за цена и местонахождение. Имахме изключение за Гравена се оказа, че не предлагат газ, а го имаше в сайта. По пътя се намират и други бензиностанции с газ, които не са отразени в сайта. Но пък установих за последното пътуване, че в Италия и БиХ е най-удачно ценово да се зарежда, докато Сърбия и Словения бяха най-скъпи. Хърватска по средата. Разбира се на магистралите навсякъде е по-скъпо от страничните, но ако има толл такса за излизане пак не е удачно. 

• Харесвам 2
Публикувано:

въпросът е че ти може да виждаш на таблото пълен, а автоматичното отчитане да показва 88% примерно и да те чарджат...

въпреки, че ако наистина направят проблем от това ще са пълни измекяри с отрицателан рейтинг...

Публикувано:
преди 12 минути , neuromancer каза:

въпросът е че ти може да виждаш на таблото пълен, а автоматичното отчитане да показва 88% примерно и да те чарджат...

въпреки, че ако наистина направят проблем от това ще са пълни измекяри с отрицателан рейтинг...

Е, това вече е прекалено! Никога не наемам кола от непозната компания и не бих си го причинил за нищо на света. В конкретния случай ме впечатли точността на отчетеното гориво в резервоара - 58,5 литра. Преди малко погледнах спецификациите за този модел и установих, че резеревоара е с вместимост от 59 литра. Тоест, твърде е възможно въпросните 58,5 литра да са реални в случай, че предишния наемател е заредил като мен на бензиностанция до пункта за връщане или пък е използвал опцията да върне колата без да е заредил, а това да са направили AVIS срещу значително по-висока цена на горивото...

Публикувано:

А все пак има и фирми, които искат да се зареди съвсем близо до офиса им и да се представи бележката от плащането при връщане на колата. Поне в Испания ми се е случвало... 😉 

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 48 минути , jorocontrola каза:

А все пак има и фирми, които искат да се зареди съвсем близо до офиса им и да се представи бележката от плащането при връщане на колата. Поне в Испания ми се е случвало... 😉 

И на мен ми се е случвало от рентал компания да искат да им покажа касовата бележка за последното зареждане. Оттогава винаги си търся бележката. Въпреки че фирмата въобще не я топли това, че преди половин час съм заредил на близката бензиностанциия, защото може да не съм напълнил резервоара до щракване на пистолета.

И за да се върнем на темата... На някой да му се намира сайт или приложение за сравняване в Гърция?

• Харесвам 1
  • Замислям се 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.