Прескочи до съдържание

БАВАРСКИ ЗАМЪЦИ/РОМАНТИЧЕН ПЪТ

veseliache

Препоръчани мнения

Публикувано:

Здравейте,

Предстои ни пътуване до Германия. Кацаме рано сутринта на летището в Меминген и имаме 4 пълни дни за обиколки из района с кола. Първоначално си мислех 1 ден да посветим на Баварските замъци и 3 дни на романтичния път, с крайна точка Вюцбург, но колкото повече чета за района, толкова повече ми се струва безсмислено цялото това препускане. 

Иска ми се да посетим Нойшванщайн и Хоеншвангау - с нощувка във Фюсен. Предполагам, че за това ще ни е необходим поне един ден. 2 ден евентуално  Обераммергау, Линдерхоф и Гармиш Партенкирхен - спане евентуално Аугсбург. 3 ден - Динкелсбюл, Ньордлинген и Вюрцбург (спане тук) и 4 ден Ротебург од дер Таубер , Улм и Kloster Wiblingen и нощувка в Меминген. Ще съм благодарна на всякакви съвети за посещения, нощувки, заведения. 

• Харесвам 1
Публикувано:

Посещението на Нойшванщайн и Хоеншвангау с придвижването до там от Меминген вероятно ще ви отнеме почти цял ден. Пътят с кола е около 40-45мин. За да намалите това време може да си закупите билети за замъците онлайн за по-ранните часове. Преди няколко години имаше комбиниран билет Нойшванщайн и Хоеншвангау + Линдерхоф на добра цена( дано още го има). 

За Романтичният път не мога да кажа много... за мен идеята му е да имате достатъчно време да усетите и атммосферата, храната, бирата/виното. Зависи от темпото на разглеждане за 3 пълни дни е постижимо. 

Ще се въздаржа от други предложения, предвид че от една страна Германия е голяма и има много какво да се види, а от друга вече си имате някакъв план и не искам да ви разсейвам 😉

• Харесвам 2
  • 4 седмици по-късно ...
Публикувано:

Здравейте, 

В началото на май ми предстои командировка до Мюнхен от понеделник до сряда. Реших да тръгна по-рано и неделята да се отдам на посещение на Нойшванщайн и Линдерхоф. Намерих и си харесах този тур :

https://www.getyourguide.com/bg-bg/munhen-l26/ot-munhen-zam-k-t-nojsvansajn-i-linderhof-premium-tour-t91965/

и въпросите ми са - 

1. Някой ползвал ли е вече този тур и ако да - трябва ли за нещо да внимавам? Или да препоръчате някой подобен тур?

2. Мислите ли, че има някакъв по-оптимален начин на действие - аз ще съм сам и нямам намерение да наемам кола?

Благодаря предварително

Публикувано:
На 7.03.2025 г. в 14:18, veseliache каза:

Здравейте,

Предстои ни пътуване до Германия. Кацаме рано сутринта на летището в Меминген и имаме 4 пълни дни за обиколки из района с кола. Първоначално си мислех 1 ден да посветим на Баварските замъци и 3 дни на романтичния път, с крайна точка Вюцбург, но колкото повече чета за района, толкова повече ми се струва безсмислено цялото това препускане. 

Иска ми се да посетим Нойшванщайн и Хоеншвангау - с нощувка във Фюсен. Предполагам, че за това ще ни е необходим поне един ден. 2 ден евентуално  Обераммергау, Линдерхоф и Гармиш Партенкирхен - спане евентуално Аугсбург. 3 ден - Динкелсбюл, Ньордлинген и Вюрцбург (спане тук) и 4 ден Ротебург од дер Таубер , Улм и Kloster Wiblingen и нощувка в Меминген. Ще съм благодарна на всякакви съвети за посещения, нощувки, заведения. 

Между Оберамергау и Линдерхоф се отбийте и до абатството в Етал. Каква ви е идеята за Гармиш. В този район има много. Не може да пропуснете Айбзее, Грайнау, те си струват повече от самия Гармиш. Също така преходче из някое от ждрелата Партнахклам или Хьоленталклам. В кой сезон планирате пътуването? Около Фюсен се отбийте до околните езера. При Хоеншвангау е Алпзее, разходете се и през Шванзее. На Хопфензее сутрин има страхотна гледка към планините с отражения. На Вайсензее пък по залез. От другата страна на границата, в Тирол, по моему е още по-красиво...

Вие си знаете темпото, а и аз в Германия пътувам с обществен транспорт, но имам чувството, че за 4 дни включвате места, които аз съм правил за три четиридневни пътувания. 🙂

Далеч не съм бил по всички места от Романтичния път, но много ми хареса Харбург.

В Бавария има един комби-билет, който важи за 14 дни, Струва 40 евро и включва всякакви възможни замъци сигурно 50 такива из Бавария. Но не включва Хоеншвангау. Парите се избиват, дори само ако включите Нойшваншайн, Линдерхоф и резиденцията във Вюрцбург... Крепостта при Вюрцбург мисля че е затворена. Повечето места от романтичния път обаче остават извън обсега на билета. Разгледайте го и може пък да си харесате нещо друго.

https://www.schloesser.bayern.de/englisch/palace/objects/jahresk.htm

Това са замъците, които покрива билетът:

https://www.schloesser.bayern.de/englisch/palace/index.htm

• Харесвам 9

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.