Прескочи до съдържание

Рим - 3 дни с дете и свекъри

Nia_STN

Препоръчани мнения

Публикувано:

Здравейте!

В края на месеца сме в Рим за 3 нощувки - първи ден половин и два пълни. 23-26ти.

Затруднявам се със синхронизиране на програмата, защото ме навсякъде ще сме заедно.

Аз съм била в Рим и идеята е да спестя на детето Ватикана, а цялостно да направя програма, която не е на макс скорост, защото свекърите не могат да вървят толкова дълго и с такава скорост като нас.

Та кое да включа и кое да прежаля?

- 1ви цял ден: Колизеума и Форума. Какво да добавя? Виктор Емануел и вечерта кой площад ще е подходящо за разходка с вечеря по тъмно? Къде е осветено за вечерно разглеждане?

- 2ри цял ден: Ватикана за другите трима и Зоологическата плюс Вила Боргезе за мен и детето. Чудя се да комбинирам ли Боргезе да сме всички? Тоест ако Встикана и Зоологическата ни отнемат еднакво време - към 3 часа, адекватно ли е да се придвижат останалите към нас и заедно да посетим Вила Боргезе?

Също за вечерта кратка разходка какво можем да отметнем?

Първият ден ни е половин и не мога да реша кои площади да посетим тогава? Кога да са Ди Треви, Навона, Пантеона, Испанските стълби… как да ги разпределим по трите дни? Трастевере  ще успеем ли да го включим…

Благодаря!

Публикувано:

Само 3 часа за Ватиканските музеи и катедралата ми се вижда много, много малко, дори и да не се качват на купола. Но при всички случаи, не бих препоръчала комбинирането с друг музей в същия ден, пренасищането ще го обезмисли.

Вила Боргезе е прекрасна и заслужава внимание и поне 2 часа сама по себе си (имам спомен, че при посещение в последния слот ни изгониха поне 20 минути преди края му, но не съм сигурна иначе ограничават ли времето за посещение). Ако детето е много малко обаче, едва ли ще му е много интересно...

Площадите са на пешеходно разстояние един от друг, спокойно могат да се видят в един ден, стига да няма проблеми с подвижността.

• Харесвам 1
Публикувано:

Ако свекърите не могат да ходят много, след Ватикана ще са с изтощени батерии. Лудницата вътре, ходенето могат да бъдат много изморителни. Не е ясно ремаркето на колко готини е, но на него пък може Св. Петър да му хареса. Прескочете Ватиканските музеи, колкото и да ви се струва абсурдно, наслаждавайте се на Рим на открито. Термите на Каракала не са за изпускане.

Ориентирайте прорамата си според настаняването и транспорта от и до него. Не планирайте много, така или иначе няма да си изпълните плана.

• Харесвам 1
Публикувано:

Благодаря за съветите, но все още остават конкретните ми въпроси:

- как да разделя площадите предвид, че няма да имаме цял ден за тях, тоест могат да са в двата късни следобеда/вечери след Ватикана за тримата и Зоологическата за мен и Р. на 2 год.

- аз съм била два пъти във Ватикана у Св. Петър и няма да ходя сега с детето.

- Термите на Каракала предвид, че не са все пак музей, могат ли следобед след Ватикана? Или първия ден, който ни е половин?

- Боргезе на мен ми е важно само, защото не съм успявала предните пъти, а има скулптури, които искам да видя, дори да не отделим много време заради детето. Иска ми се да го отметнем заради близостта със Зоологическата в същия ден, в който другите са във Ватикана.

Публикувано:
преди 2 часа, Nia_STN каза:

как да разделя площадите

Испанските стълби, Треви, Пантеона и Навона са близко един до друг, по на 500-600 м, и могат да се покрият в тази или обратната последователност наведнъж. Ако не - 2 по 2, според забележителностите с фиксиран час на посещение. За Пантеона има вход 5 евро само в кеш, има опашка, но върви бързо. Започнете с площадите вечерта в деня на пристигането.

• Харесвам 1
Публикувано:

Преди два дни откриха временна изложба с творби на Караваджо в Палацо Барберини, която ще покаже и негови картини, които никога не са виждали бял свят. Когато научих тази новина преди два месеца, решението ми беше реализирано за минути със закупен билет. Аз бих пропуснала Боргезе, та дори и Ватикана, ако интересите на поне двама в групата са в тази посока 🙂 Ходила съм и в двете, и ще ме чакат пак, но тази изложба след юни няма да я има. ... Или направо и сама бих отишла. Както впрочем е най-сладко...

Палацото е великолепна сграда, и освен насладата от творбите вътре, може да се полюбувате на творенията на двамата архитекти, белязали Рим в надпреварата си да доказват кой е по-добър - Бернини и Боромини. Стълбището отляво на централния вход и другото отдясно.

Не пропускайте и Вила Фарнезина! 

• Харесвам 3
  • Браво 1
Публикувано:

Благодаря!

Между Leonardo Da Vinci Experience и Museo Leonardo Da Vinci - Piazza del  Popolo, кое е по-интересно? И ако едното става повече за малки деца, също би било от значение 🙂

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.