Прескочи до съдържание

Три седмици в Тайланд, Малайзия и Сингапур (януари '26)

Monster

Препоръчани мнения

Публикувано:

Здравейте!

Решили сме да изкараме по-голямата част от януари на топло в Азия с примерен маршрут Банкок-Пукет-Куала Лумпур-Сингапур.

Тръгваме от Осло и можем да се върнем от Сингапур с мултисити на Емирейтс (засега те ми излизат най-изгодни, но ще проверя по-подробно)

Въпроси имам много, но първият е свързан с придвижването между държавите - да добавя градове с Емирейтс, да ползвам азианските самолетни линии, да се придвижим между Куала Лумпур и Сингапур сухотътно? Приемам всякакви съвети и препоръки.

Отделно би ми било интересно да прочета как бихте разпределили три седмици между тези три държави. Кои места препоръчвате да се видят?

Благодаря предварително!

Публикувано:

Привет! Преди 3 дни се върнахме от Сингапур, който ни беше трансферна точка за Виетнам. Сингапур е оазис в Югоизточна Азия, цивилизовано, развито, много чисто, подредено, зелено и още положителни неща. Там се чувствахме отлично. Много готино място и отново бих го избрала за трансферна точка, но идва скъпо за по-дълъг престой. Ако имате финансова възможност да останете там по-дълго - добре, ако нямате бягайте към по-евтиния Тайланд.

В Куала Лумпур не сме били, но съдя от споделено от приятели, че също не става за дълъг престой. За ден-два да се разгледа е окей, т.е. също е по-скоро трансферна точка.

И така остава ти Тайланд да решиш къде искаш да се установиш. Не вярвам това да е лудницата на Бангкок. Предполагам, че ще ползваш Бангкок само за пристигане в страната или прекачване и ще насочиш към Пукет. На Пукет съм била на ваканция преди 5 години. Познавам хора, които ходеха там редовно всяка година. Споделиха, че след пандемията всичко се е променило на острова, тъй като там са се установили много рускоговорящи, развихрило се е строителство и урбанизация, станало е пренаселено, шумно и островът е загубил чара си. Това е споделено чуждо впечатление, но го имай предвид. Ние изкарахме много хубаво там, хотелът ни беше в комплекса на лагуната на Банг Тао бийч, но не бихме повторили ваканция там, защото има много други тайландски острови, на които не сме ходили. 

Вие ще работите ли там или ще бъдете на ваканция? 

• Харесвам 2
Публикувано:

Благодаря за споделеното! Май ще останем повече в Тайланд - ние сме били вече там, но само в Пукет и няколко близки острова. Не сме били в Банкок, но не смятам да останем там повече от 2-3 дни. Май ще ни е първата спирка. Видях, че има доста евтини азиатски линии между местата, които искам да посетим, така че ще купя само Осло-Банкок и Сингапур-Осло от Емирейтс. Даже така ми излиза по-евтино. Мисля да останем една нощ в Дубай на прибиране - хем да разделим пътя, хем да го видим най-накрая, че от летището друго не сме виждали.

На ваканция ще сме. В Норвегия е много студено през януари и решихме да си спестим част от зимата.

Къде отседнахте в Сингапур? 

• Харесвам 1
Публикувано:

В Сингапур имахме общо 3 нощувки, бяхме в хотел Oasia Downtown, намира се на границата между Downtown и Chinatown. Избрах го заради локацията, десетина минути пеша до Чайнатаун. Взехме клубна стая, защото клубните стаи вървят заедно с някои глезотии като инфинити басейн, коктейли и снаксове от 18 до 20ч, ранно настаняване и т.н. описани са в офертата. Аз резервирах от фирмения сайт, там се предлага най-изгодно. Всичко е на ниво, чисто е, обслужването е отлично, закуската е много добра, вечерните напитки и снаксове са учудващо богати и разнообразни. Стаите са просторни и много комфортни. Това с големината на хотелските стаи е проблем в Сингапур, преобладават малки кутийки.
На мен не ми беше лесен изборът на хотел, защото хотелите в Сингапур по правило са скъпи. Гледай да вземеш максимално много за цената, която ще платиш. Има и бюджетни варианти без закуска и басейн.

Разгледай остров Лангави като вариант за почивка. Една австралийка ми даде идея за тази дестинация. Лесно достъпен е както от Сингапур, така от Малайзия вкл. има ферибот от Ко Липе, ако правилно съм разбрала, но още не съм проверила. Сухият сезон и съответно висок е от ноември до март. Има ризорти от всеки клас, плажовете са бели пясъчни. 

• Харесвам 1
Публикувано:

Благодаря много за информацията, особено за Ко Липе! Бях чела, че е много хубав, но някак не можах да намеря удобен транспорт от Ко Ланта (където бяхме за 7-8 дни), или решихме, че е много далече - не помня. Но този път ще го сложа в програмата!

• Харесвам 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.