Alexander Публикувано: 23 март Публикувано: 23 март Септември се гласим да ходим и все още нямам точно определен план, може би 1-2 дни към Йосемити и 2 дни към Монтерей и надолу. Остават поне 7 дни и се чудя накъде да хванем. Чудя се до къде да стигна надолу по път 1. Санта барбара? Ходи ми се към Сан Диего, но пък е много път вече и се минава през ЛА, което не ме кефи. Парка Джошуа как е? Загледал съм се на север, към езерото Тахо и двете винени долини преди тях. Дайте някакви идеи, може всичко да се планува наново, ако има по-интересни места.
Дани Магелани Публикувано: 23 март Публикувано: 23 март преди 46 минути , Alexander каза: Септември се гласим да ходим и все още нямам точно определен план, може би 1-2 дни към Йосемити и 2 дни към Монтерей и надолу. Остават поне 7 дни и се чудя накъде да хванем. Чудя се до къде да стигна надолу по път 1. Санта барбара? Ходи ми се към Сан Диего, но пък е много път вече и се минава през ЛА, което не ме кефи. Парка Джошуа как е? Загледал съм се на север, към езерото Тахо и двете винени долини преди тях. Дайте някакви идеи, може всичко да се планува наново, ако има по-интересни места. Гран каньон и Вегас? В района на Сан Франциско тур по винените райони и винарните.
infectedmushroom Публикувано: 23 март Публикувано: 23 март Силно , силно препоръчвам езерото Тахо , мн хубаво място , спокойно , релаксиращо , страхотни гледки . Беше точно релакса и нищоправенето, което си представях. Но не знам ти какво искаш/търсиш . За винени долини - Напа , топ място, мн приятно , хубави ресторанти , мачках грозде с крака там :д Но и двете са скъпи , да си знеш 1
Alexander Публикувано: 23 март Автор Публикувано: 23 март Търся природа и някоя хубаво градче най-много. Изрично съм писал Калифорния, няма да ходя в други щати.
EliNik Публикувано: 23 март Публикувано: 23 март Каквото и да избереш в Калифорния, няма да збъркаш. Ако тръгвате от СФ може по път 1 (много приятен и живописен, има и доста ферми за ягоди) да се спуснете до Монтерей, Кармел бай дъ Сий, да посетите 17 Mile Dr и Point Lobos State Natural Reserve, след това пак по живописния път 1 до Big Sur. Миналата година крайбрежния път от север беше отворен само до Big Sur, преди години пак беше така, ако и септември не е отворен и искате да отидете до Санта Барбара или ЛА, ще трябва да се върнете на път 101. Преди Санта Барбара има доста малки места, които си заслужават, Hearst Castle, Morro Bay, Pismo Beach, Solvang, … Ако няма да се отбивате в ЛА, за Сан Диего минавате по магистрала 5 и нямате проблем. Преди Сан Диего е задължително да се посети La Jolla, много красиво градче. Ако изберете ходене до Сан Диего, отидете и до Джошуа, много спокоен, красив и различен парк. По пътя от СД до Джошуа, може да посетите Palm Springs, Pioneertown и да нощувате в Twentynine Palms. От Джошуа до Йосемити, пътя е дълъг но приятен, може да се нощува в Бишоп и да се влезе в Йосемити през Тиога Пас. Много е красиво и приято по Тиога, ако сутрин трънете от Бишоп два пълни дни като минимум ще ви стигнат за Йосемити, с две нощувки в Oakhurst (доста по-добри и по-евтини хотели, ресторанти и магазини отколкото да нощувате в парка). На връщане към СФ може да минете през градчето Марипоса. Мога да дам и предложения за мест за спане и хапване. 4 1
Alexander Публикувано: 24 март Автор Публикувано: 24 март В ЛА има ли някаква част, която да си струва посещението, освен Бевърли Хилс?
Дани Магелани Публикувано: 24 март Публикувано: 24 март преди 28 минути , Alexander каза: В ЛА има ли някаква част, която да си струва посещението, освен Бевърли Хилс? Има турове до надписа Холивуд и тур покрай именията на звездите, но от оградите не се вижда много. Мисля, че този хълм не е към Бевърли хилс, а е Бел еър, но не мога да го твърдя със сигурност.
stanimir Публикувано: 24 март Публикувано: 24 март Освен Бевърли Хилс и района + обсерваторията "Грифит" и аз не се сещам много друго за което да си заслужава отбивка до Лос Анджелис. "Санта Моника" , където е краят на път 66 също е знаково красиво място , но вече е пълен траш с натъркалялите се навсякъде латиноси в добавка към местната "флора и фауна". От Даунтаун пък най-добре бягай далеч.Разбира се и филмовите студиа на "Universal" и "Warner Bros." са нещо което според мен си заслужава много да се види , но трябва цял ден.Там вече наистина осъзнаваш как се случва измамата "Холивуд".Общо взето може да се изкарат хубави 2 дни , но щом цялото пътуване е само седмица ... Крайбрежния път през Малибу преди да изгори беше много красив.Щом си с кола всяко от малките градчета по крайбрежието ще си струва повече. 1
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега