Прескочи до съдържание

Транспорт в региона Пулия. Пясъчни плажове

Jet Setter

Препоръчани мнения

Публикувано:

Здравейте, любители на вкусната храна, виното, невероятните десерти и красивите гледки! Нуждая се от вашата помощ и имам няколко въпроса, свързани с областта Пулия, известна още като "тока на ботуша".

Как мога да стигна от Бари до Саленто и Галипополи без автомобил? Колко надежден е транспортът? Също така, смятате ли, че Саленто и Галипополи предлагат най-добрите плажове в региона, или има и други, които заслужават внимание (особено ако са по-пясъчни)? И накрая, има ли входна такса за тези плажове, или са с свободен достъп?

Благодаря предварително на всички отзовали се на моят зов за помощ 'д.

Публикувано:

До Галиполи конкретно има влак или автобус от Лече, а до там влак от Бари. Надежден е транспортът. Юли и август е парти сезон и цените и тълпите не са симпатични. Без вход са плажовете.

Саленто се казва цялата област на Южна Пулия (на юг от Лече горе долу, и, да, страхотни са плажовете.)

Има доста писано из италианските теми. 

• Харесвам 4
Публикувано:

Лятото има редовни автобуси до по-малките градчета и плажове - виж Salento in bus - мисля, че са от средата на юни до септември. Влакове и автобуси има до Галиполи и наоколо от Лече целогодишно, както е писано по-горе, но като цяло придвижването е доста бавно с тях. 

Аз си взех еднодневна обиколна екскурзия и гидът каза, че Галиполи - новата част - е притегателно място за млади хора и парти дестинация, не знам по-малките градчета наоколо как са. Иначе старият град е супер приятно място.

• Харесвам 2
Публикувано:

За Саленто и Галиполи не знам, но аз лично много харесах плажа на Òтранто, обширен, със ситен пясък, както и самото градче. От Бари до Òтранто има междуградски автобус.

FB_IMG_1742986647839.jpg

FB_IMG_1742986641360.jpg

FB_IMG_1742986630698.jpg

FB_IMG_1742986617367.jpg

FB_IMG_1742986605669.jpg

• Харесвам 6
Публикувано:
преди 58 минути , muchachote каза:

харесах плажа на Òтранто, обширен, със ситен пясък, както и самото градче. 

FB_IMG_1742986647839.jpg

FB_IMG_1742986641360.jpg

FB_IMG_1742986630698.jpg

FB_IMG_1742986617367.jpg

FB_IMG_1742986605669.jpg

Не се вижда точно това от снимките май-май.

Коментирано е вече по темите - хубавите плажове са от вътре на "тока на ботуша" основно м/у Таранто и Галиполи (примерно Spiaggia di Punta Prosciutto или  Spiaggia di San Pietro in Bevagna). Не знам обаче с градски транспорт дали са лесно достъпни де...

• Харесвам 2

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.