Прескочи до съдържание

Корк за 3 дни - ирландски късмет и цвят за вдъхновение

ДиянаВ

Препоръчани мнения

Публикувано:

Лесно е, за мен поне. Ама аз лично взех автоматик, че поне рефлексите да не ме бъркат. И така понякога посягах към вратата, вместо лоста за скоростите... Автоматика е чувствително по-скъп. Извън това, винаги вървиш където и другите и това е.

Публикувано:
преди 7 часа, Zlatin Mitsov каза:

лесно ли е промяната да караш по пътната мрежа в Ирландия спрямо тази в Бг

Били сме два пъти в Англия със собствена кола и един път- с кола под наем. В Ирландия бяхме с нашата кола. Със собствена кола е по- лесно. Ако е кола под наем, е по- хубаво да е с автоматични скорости, защото включването с лява ръка на скоростите е по- трудно. Мигачите са от другата страна на волана и много се бъркат, а шофьорът е свикнал с друго разположение на пътя и обикновено кара много в ляво. Кръговите движения са в обратната посока и трябва да се внимава.  Естествено е да се движиш с GPS, но той те прекарва през тесни пътища, които нямат тротоар, само две платна са, има завои и отстрани висок жив плет и трябва много да се внимава при разминаване.

И е доста стряскащо в началото- както си пътуваш, гледаш срещу теб идва кола, а на мястото на шофьора седи куче или о, боже, няма шофьор. а колата се движи срещу теб!!! В следващия миг се сещаш, че шофьорът е от другата страна. Такива ми ти работи.😁

Но като се внимава, се свиква за ден- два. Усилието обаче си заслужава. 🙂

• Харесвам 2
Публикувано:
На 25.04.2025 г. в 6:16, ДиянаВ каза:

Вместо финал - мото

Корк и графството му определено ми влезе под кожата. Пристрасти ме да искам още от Ирландия - със сигурност западната част, може би още от тази южна, а едва ли няма какво да се намери и на изток. Смея да кажа, че след Мадейра и Сао Мигел (Азори) това е моето място. Да, супер кратко беше пътуването ми и не съм експерт по Ирландия, но така е - пристрастяваща е, дори и с недостатъци като високи цени /които между другото са съизмерими с Барселона/ и лош климат.

С какво ще я свързвам? Вървя си от Dock Beach към центъра на Kinsale по крайбрежната алея и се разминавам с възрастна дама на разходка, която учтиво поздравявам. В отговор получавам мотото на моето ирландско пътуване: “What a beautiful morning”❣️
За 3 дни усетих 3 сезона в Ирландия, но независимо от времето цялостният ми заряд бе на свежестта на утрото - символ на новия ден и начало. Каква красива утрин е израз на моята любов по Ирландия 🥰

IMG_1180.jpeg.3c63bd2e4b8f9c92c0737a4c8e0e3911.jpeg

IMG_1450.jpeg.17f271cee4bb9fe79c517feaaa464495.jpeg

IMG_1369.jpeg.88aebf62f2c868c2eac5220feecb52b1.jpeg
Не ми се тръгваше от тези земи, но идва момент, в който хубавите неща свършват. От добрата страна хубаво е да се прибереш вкъщи, за да можеш да подхванеш планове за следващото си пътуване🌍

IMG_2096.jpeg.4f2a127e82cf6c5ddce2f4fcb0340055.jpeg

Страхотни цветни снимки и разказ! Четох писанията ти с голямо удоволствие. Каква прекрасна утрин! Благодаря!

• Харесвам 1
  • Благодаря 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.