ZORI Публикувано: 11 април Публикувано: 11 април Здравейте! Водена от неистовото си желание да избягам по празниците някъде и то в последния момент се оказах с два билета до Актау и много неподготвена... тя планината е прекрасна има толкова красиви места ..за три дни буквално какво бихте ме посъветвали.. искам да видя Бозжира, teramisu mountan е също прекрасно, но това май ще отпадне. Искам готови турове за 2-3 дн дни. Приемам всякакви съвети, сводки, тел или турове, най вече какво стиковано да си избера от цялата палитра красоти. Някой с обит да помага . 2 1 1
master_of_germs Публикувано: 11 април Публикувано: 11 април @Branko, @izida, @boogy83 за тях се сещам да са били в Актау, но не мисля, че са били по тези планини. Все пак ги тагвам, ако могат да помогнат. 1
Anna Kalinovska Публикувано: 11 април Публикувано: 11 април Без угризения понякога надниквам в детайлните програми по дни на ТА - за идеи и логистика. Каквото те могат да организират за десетина души, можем и ние за себе си. 2
ZORI Публикувано: 11 април Автор Публикувано: 11 април Намерила съм няколко агенции с убийствен цени, на всичкото отгоре и няма места за мойте дати. Нали са празници и хората пътуват... Нали няма визи за Казакстан?
Oshko Публикувано: 11 април Публикувано: 11 април преди 1 минута , ZORI каза: Намерила съм няколко агенции с убийствен цени, на всичкото отгоре и няма места за мойте дати. Нали са празници и хората пътуват... Нали няма визи за Казакстан? Няма 1
master_of_germs Публикувано: 11 април Публикувано: 11 април Не знам, какво си очаквала, Казахстан е скъпа държава със стандарт по-висок от нашия, а местата, които искаш, са за як офроуд. Пробвай Indyguide. Това е платформа, която е много развита из -становете. Свързва те директно с шофьори/гидове. Знам , че и InDrive приложението може да се ползва за свръзка и договаряне на цени с шофьори. 1
neuromancer Публикувано: 11 април Публикувано: 11 април Преди 1 час, ZORI каза: Намерила съм няколко агенции с убийствен цени, на всичкото отгоре и няма места за мойте дати. Нали са празници и хората пътуват... Нали няма визи за Казакстан? Пробвай местни агенции, там не всички са християни и не знам доколко се празнува. 1
master_of_germs Публикувано: 11 април Публикувано: 11 април От един "-стански" форум... "There are several tour agencies that can take you on day trips in the Mangystau Region (some of them are Mangystau Safari, Kettik Mangystau, City Tout Aktau, Redmaya Tours and so on- you can contact them via instagram or whatsapp). If you are interested in the stark desert like landscapes of the Mangystau Region, you can definitely spend 2-3 days in Aktau. (I took 2 day trips, and they were worth it, but i am not sure how frequently these operate in the winter months)"
boogy83 Публикувано: 12 април Публикувано: 12 април За съжаление не мога да помогна с туровете в Актау. Предполагам цените са такива понеже вече сезонът там е започнал, а това е най-хубавият им морски курорт в държавата. Мога да предложа едно заведение на плажа, където за смешни пари (преди година 25лв.) ядох най-якия конски рибай стек. https://maps.app.goo.gl/nGCcGGDFfU3Btxy98
Ivaylo Petrov Публикувано: 15 април Публикувано: 15 април Жена ми е от Актау и няколко пъти съм бил там. Туровете ги организираха роднините, но не са скъпи изобщо. Също стандарта на живот е като в България, не е скъпо изобщо там. 3
ZORI Публикувано: 24 април Автор Публикувано: 24 април За съжаление в предвд бързо скорострелното ми пътуване не успях да пиша тук. Но с радост мога да споделя, че всичко мина и беше повече от прекрасно. Да с някой от агенциите като Redmaya си писахме, но ние направихме частно пътуване. Уговорка имах с една дама. Много точна, сърцата и много си разбита от работата. Направихме заедно маршрута. Доверих й се напълно, тя сглоби нещата. Беше уникално повярвайте. Местата, които посетихте са: Соленото езеро Шалкала, Божура и Ботси, Терамису, Черния каньон. Безумно екзотични и уникално красиви мяста. Вземе три дни тур с гид и кола. Улучихме на всичко. Готова съм да споделя информация. С тридневният тур успяхме да видим за мен исканите неща и мисля, че най съществените. Спане на палатка, една нощ на солното езеро Тузбайр и една нощ в Бозжира. На езерото бяхме сами, имаше една кола с шатра, която си замина и вечерта останахме само ние, солта и луната. Много е красиво, излишно е да казвам,какъв екстаз е когато слънцето се потапя и разтваря в солта.. когато тишината ти говори.. чаша вино, а вечер вятърът ти шушне през палатката. От 16 - годишна не бях спала на палатка, исках такова преживяване и се получи отлично. Душеците ни бяха мемориояна, толкова удобно, че не съм спала така и в най луксозния хотел. Спалните чували топли, въобще не сме усетили студ, освен сутрин когато ставаш и трябва в да обуваш маратонки за тоалетна... Ее.. . как бързо се забравя едно време и външните ТОАЛЕТНИ на село. От всичко най хубаво беше нашият гид и шофьор. Страхотна мацка, една украйнка, бойна мадама и си разбира от работата и бизнеса. Раздава се на макс и не се щадеше в нищо. По пътя където поискахме и където тя сметне за интересно ни спираше. А пътя беше пълен с камили, стада от кончета, крави, кози., сайгата пък предлага други гадинки, поле от костенурки, като поле с дини... съслеци и разни подземни твари, включително и скорпион ни показа. Та, преходът ни брше повече от забавен.. през деня гонихме камили за снимки, вечер красиви залези на фона на солта или бялата глина, причудливи местенца. Сагата е зелена сега, на места с нацъфтели поляни, но само до седмица ни информираха, че всичко ще стане жълто. Лятото температурите са 40-60 градуса. Ние улучихме най доброто време, през деня 19, 20, 22, а вечерите 7, 8 -12,13 градуса, може и по ниски да са били след полунощ. Все още можеш да опънеш палатка където си поискаш, но видяхме, че слагат колове, предполагам ще го орадят Алла каза, че ще изграждат кампове.. 13
ZORI Публикувано: 25 април Автор Публикувано: 25 април Eто Ви и малко снимки от Терамису планини. Казвам Ви, че цветовете нямат нищо общо с тези. Много са по наситени и е голяма красота. Преди Терамосу, ходихме до Бокти, върхът/или възвишението/, които е банкнотата им. Там пък бяхме на лов за акулски зъби и аз го вярвах, но си намерих зъбче и то почти когато се отказах, намерихме общо три, Алла каза, че преди това място е било обсипани със зъби на акули, италианците са си пълнели торби с тях. Планината е много красива и тук, кафяво и бели и розови ивици. 18 2
Ivaylo Petrov Публикувано: 25 април Публикувано: 25 април Браво за хубавите снимки. Интересни места има там и като гледам повечето и аз съм ги посетил. А къде бякте отседнали в самия Актау?
Hakkâri Spor Публикувано: 2 май Публикувано: 2 май Някой правил ли е тур до Байконур? Бях преди време в Алматы, но се пада на 1300 км, имаше някакви оферти зад двудневен и тридневен тур до Байконур. Обаче заради краткия ми престой там, просто нямаше време. Разглежда се космодрума, до който май трябва специален пропуска от местна турагенции. Също музей се разглежда. Самият град е бил от затворен тип. Доколкото знам, най-близкото летище е в Кызылорда, на 230 км Ето някаква оферта на леко нереална цена https://www.advantour.com/kazakhstan/baikonur.htm Ако някой е ходил, нека шерне, плс. На 11.04.2025 г. в 14:52, neuromancer каза: там не всички са християни и не знам доколко се празнува. Даже 69.3% са мюсюлмани в Казахстан https://en.wikipedia.org/wiki/Religion_in_Kazakhstan 90% в Киргизстан https://en.wikipedia.org/wiki/Religion_in_Kyrgyzstan 95.8% в Туркменистан, 96.3% в Узбекистан, 97.5% в Таджикистан 2
ZORI Публикувано: 4 май Автор Публикувано: 4 май В Актау бяхме в "3 делфина". Доволни.. Прекрасно разположение, много прилична цена, обилна закуска, просторни стаи и хотелът е супер за мен, особено за цената си. 2
Hakkâri Spor Публикувано: 4 май Публикувано: 4 май Този хотел е до морето. А всъщност има ли плаж там, където е хотелът или е просто... някакъв бетон и каманяк? Как са плажовете в Актау? Всъщност в google images дава добри плажове на търсене Aktau beach, но да не са извън града? На 11.04.2025 г. в 14:37, master_of_germs каза: Не знам, какво си очаквала, Казахстан е скъпа държава със стандарт по-висок от нашия Хмм, аз изобщо не съм останал с това впечатление. Бил съм само в Алма Ата, ама беше по-евтино от България и малко по-скъпо от Турция да речем. Храната в заведенията не беше скъпа, метрото беше буквално 40 ст. еднократно пътуване, чисто ново, хубаво метро. Автобусите са още по-евтини. Такситата също са много евтини.
ZORI Публикувано: 4 май Автор Публикувано: 4 май Сега гледам 12555КZT, което няма й 42 лв за двойна стая. Леката бяха персона и половина. Хотелът не е точно на морето. За плажа нищо немога да кажа. Ние само сме нощували първата нощ и сутринта ни взеха за трипа, после ни върнаха вечерта в 19, 30 ч и ни остави на крайбрежната. Имат много хубава крайбрежна каменна пътека 5км някъде. Разхождаме се по нея до залез слънце. Взъщност тогава им видях и плажа, отсрещната страна, беше малък, не сме ходили до там. Към 21ч се настанихте е просторен ресторант край морето. Имахме Интернет и затваряха в 1, 00 ч., това ни устройва ше напълно. Два пъти ги питах до кога работят, не можех да повярвам, че местен ресторант работи до толкова късно. Ресторантът беше почти пълен с местни. Ядохме аз кефал, мъжът ми пиле. Сервираха ми огромна риба, не вярвах на очите си, а беше толкока вкусна, от години не бях яла истинска риба. Пилето пък огромна порция като двойна, поръчката ни от картофено пюре беше не гарнитура, а направо цяла чиния, всичко това плюс бира платихме смешните 30 лв. Преценете сами. Мога да кажа, че казакстанците ядат истинска храна. Полетът ни беше в 3-4ч., в 1,00ч ги ни повикаха Яндекс срещу 3000К ZT, което е около 10лв ни закараха на летището. От летището до града са някъде 30 км. 7
Mary Публикувано: 4 май Публикувано: 4 май На 24.04.2025 г. в 12:49, ZORI каза: Уговорка имах с една дама. Много точна, сърцата и много си разбита от работата. Направихме заедно маршрута. Доверих й се напълно, тя сглоби нещата. Зори, можеш ли да споделиш контакти с тази дама?
ZORI Публикувано: 4 май Автор Публикувано: 4 май Незнам тук дали е редно , ще ти ги пратя. Ние сме много доволни смятам. че които й ползва услугите също , дамата е изключителна, стреми се във всичко да е перфектна, мисля, че това е така защото работи за себе си. 1 1
Hakkâri Spor Публикувано: 4 май Публикувано: 4 май Снимките са супер, много благодаря. А тенгето явно се е обезценило, щом 3000 тенге са едва 10 лв. Иначе да, като гледам снимките, плажовете не са силната страна на Актау.
ZORI Публикувано: 4 май Автор Публикувано: 4 май Ние въобще не сме търсили плажове целта ни беше единствено природа и там е супер. И всяко място е толкова различно от другото. 1
ZORI Публикувано: 4 май Автор Публикувано: 4 май Започвам отзад напред или даже много разхвърляно. Тръгване.. Взехме кушет София- Истанбул 50-60лв., за първи път ползваме влак до Истанбул много е добре, спиш цла нощ и сутринта си там. Истанбул - Актау 80 евро, но връщането беше с Пегасиус. 3 кг ръчен багаж.. мъкааа... теглят го. Наложи се да се приберем с по два чифта дънки и още толкова пуловери. В Актау отседнахме в "3 делфина", за мен много приятен и бюджетен хотел. За самият тур снимките сами говорят и повярвайте когато ги гледах нищо общо с видяното, толкова беше красиво. А гида ни разкошен, Цял ден шофира и да Ви кажа хич не е за подценяване сайгата. Щото го гледаш равно, но хич не е така. Такива места имаше, въпреки това Алла е прекрасен шофьор нищо ме усетихме, толкова плавно возене Следобяд обикновено като пристигнем, хукваме да правим снимки, гоним залези и когато се върнем... палатката ни опъната, задължително и една шатра/където вечеряме и закусваме/ масата сложена, котлоните също.. топла храна и винце... за всичко се беше погрижила тази жена от салатките до десерт. Като извади едни гъбки, домашно консервирани, краставички, домати бяха истински, крехки и вкусни.. Ядохме пиле, риба и булгур бирияни, беше много вкусно. Първият ден ни заведе в една местна гостиница страшно вкусно телешко - яхния и много сос като супа, сервира се в купички и вътре нещо между макарони и прясна паста, каза, че е точено и прясно. По вкусна паста не съм яла даже и в Италия. За Великден ни изненада с козунак и боядисани яйца, аз също носеха яйца, та имахме доста, после черпихме едни китайци, който много се израдваха и чудеха на яйцата. 5 1
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега