Прескочи до съдържание

Ресторанти в София


Мрън

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 21 часа, BG_guide каза:

Иначе за Николас - за жалост за мен един от най - overrated ресторантите в София. Мениджърът му е ужасен грубиянин, порциите са малки, цените високи, вкусът е доста невпечатляващ. Май са ги махнали и от този въпросния гид - според мен лично с причина.

Факт е, че не са в JRE, което за мен е мистерия. Но да не забравяме, че престижната организация оценява главните готвачи, а не ресторантите. Макар нещата да са свързани, на практика са много различни.

Факт е обаче, че бизнесът им процъфтява, ресторантът е фул, а в края на декември отвориха още един в Занзибар - Niko’las by the ocean. 

  • 1 месец по-късно ...
Публикувано:

Ще ми се да направя резервация за https://chefpetrov.com/ и тъй като има промо на Мастъркард за 10% кешбек на всяко първо число от месеца, за да заплатя резервацията изцяло ми се иска да закупя ваучер днес, който да използвам на определена дата. Та въпроса ми е, дали някой е използвал тази опция с която е получил обратно 10% от заплатената сума?

Публикувано:

И аз, и други, които сме писали в темата за Wizz KK, сме получавали 10% след плащане в заведение на първо число. Не съм ползвала опцията за ваучер при Шеф Петров, плащала съм там след вечеря на Pos, та не знам как точно стои въпроса в случая.

  • Харесвам 1
  • 3 месеца по-късно ...
Публикувано:

Osteria Tartufo на Васил Левски - впечатли ме най-вече с градината - стилна и климатизирана.

Цените са нормални за София: https://osteriatartufo.com/Menu

Всъщност до сравнително скоро на негово място имаше много претенциозен ресторант, пред който обичайно паркираха хора с лична охрана. Понеже цял живот съм живяла в кооперация срещу градината на бившия ресторант, страшно се дразнех, че лятото има силна музика на живо. За щастие вече (или поне днес) нямаше такова нещо и атмосферата беше много приятна. Имат и брънч.

  • Харесвам 9
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 4 минути , Яничка каза:

Osteria Tartufo на Васил Левски - впечатли ме най-вече с градината - стилна и климатизирана.

Цените са нормални за София: https://osteriatartufo.com/Menu

В София не излизам много, но новата нормалност е явно на доста високо ниво ... 🙂 😞

 

Screenshot_2024-07-20-22-44-57-371_com.android.chrome-edit.jpg

  • Шок 1
  • Смея се 10
  • Замислям се 2
Публикувано:
преди 10 минути , jorocontrola каза:

В София не излизам много, но новата нормалност е явно на доста високо ниво ... 🙂 😞

 

Screenshot_2024-07-20-22-44-57-371_com.android.chrome-edit.jpg

Днес пък ми излезе статия, че заради подобна нова нормалност в Турция, местните вече ходили на ресторанти и почивки в Гърция, ама нямам представа дали има щипка истина.

 

 

  • Харесвам 3
Публикувано:
преди 20 минути , jorocontrola каза:

В София не излизам много, но новата нормалност е явно на доста високо ниво ... 🙂 😞

 

Screenshot_2024-07-20-22-44-57-371_com.android.chrome-edit.jpg

Имам пари, угаждам си :)

 

преди 7 минути , Lindt каза:

Днес пък ми излезе статия, че заради подобна нова нормалност в Турция, местните вече ходили на ресторанти и почивки в Гърция, ама нямам представа дали има щипка истина.

 

 

За цяла Турция не знам, но в Истанбул много са се взели на сериозно с цените.

  • Харесвам 7
  • Браво 1
  • Смея се 2
Публикувано:
преди 25 минути , Lindt каза:

Днес пък ми излезе статия, че заради подобна нова нормалност в Турция, местните вече ходили на ресторанти и почивки в Гърция, ама нямам представа дали има щипка истина.

 

 

Те не ходят отсега. Била съм в Лесбос, Самос и Кастелоризо лятото – пълно е с турци от европеизираните. Според мен са повече от всички други туристи. Напълно ги разбирам - алкохолът е по-евтин (на връщане си носят скришом узо), заведенията и настаняванията също (Лесбос и Самос са доста евтини острови, непопулярни за масовия турист), няма навалица и най-вече няма от по-ортодоксалните мюсюлмани с буркини.

За сравнение, в по-отдалеченото и неизвестно за обществеността селце Селимие на час път от Мармарис, насочено основно към по-богати европеизирани жители на Истанбул и Измир, цената на миниатюрно стайче в хотел в края на септември беше двойна на това, което платихме на Самос в пика на сезона. Но пък лодките/яхтите в Турция са на смешни цени или поне бяха. 

  • Харесвам 4
Публикувано:
Преди 1 час, Lindt каза:

Днес пък ми излезе статия, че заради подобна нова нормалност в Турция, местните вече ходили на ресторанти и почивки в Гърция, ама нямам представа дали има щипка истина.

 

 

Миналия месец това ми направи впечатление на Родос  - имаше много турци....близо е и като цени предполагам няма голяма разлика.

Публикувано:

Съвсем се отплеснахме от темата, но многото турци по гръцките острови тази година са повече от всякога.  Всички гранични острови са си уредили право да издават на практика на място нешенгенски визи за 7 дни само за конкретния остров. Програмата била супер успешна, казват, въпреки таксата като за шенгенска виза.

  • Харесвам 1
  • 2 месеца по-късно ...
Публикувано:

В търсене на брънч локация извън центъра попаднахме в Tea & Eat 1999 Lounge Sofia на Цариградско шосе. Интериорът, макар и стайлиш, е доста кич. Предвид високите цени очаквахме, че храната няма да е нищо особено, но брънчът беше отличен, а порциите - големи (мъжът ми, който често си поръчва хамбургер по заведения, каза, че тук е един от най-вкусните). Основната атракция, заради която дойдохме, беше, че се използва робот за сервиране:

 

cYUladah.jpeg.5627de021c9408652161bde49d6044fa.jpeg

 

image.jpeg.62ff3a0775159aa4c53ec6e3f54af653.jpeg

 

Менюто е дигитално, цените са доста солени (роботът е включен в цената 🙂)

image.jpeg.051438f994bdb233f3fe6f10387e7a1c.jpeg

  • Харесвам 13
  • Браво 1
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 1 час, Яничка каза:

цените са доста солени (роботът е включен в цената 🙂)

Включили са робота, обаче вероятно са забравили да изключат заплатите на сервитьорите. :grin:

  • Харесвам 2
  • Смея се 11
Публикувано:
На 13.10.2024 г. в 10:57, Яничка каза:

Основната атракция, заради която дойдохме, беше, че се използва робот за сервиране:

За мен има и друга “атракция” - не пускат деца на втория етаж, където “сервира” роботът! Другаде сладкарница забранена за деца не съм срещал 🙂

  • Харесвам 3
  • Шок 2
  • Браво 1
Публикувано:

Но да съм по-темата. За мен откритието миналата седмица беше ливанския ресторант Habib Beirut.

https://habibbeirut.com/

Намира си на мястото на старата Ла Пастария до НПМГ. Персоналът говори само на английски, обслужването е супер - а храната - да си оближеш и пръстите. Преядохме цялата компания и беше много вкусно. Асортимента от сирийски и ливански ястия бие Шеф Лейла (срещу ТУ). Т.е. ако беше и малко по-евтино вече щеше да е перфектно, но то лакомията трябва да има възмездие 🙂 Абе много вкусно - препоръчвам табулето.

IMG_2554.jpeg

 

IMG_2552.jpeg

 

IMG_2557.jpeg

  • Харесвам 19
  • 7 месеца по-късно ...
Публикувано:

Посетих преди дни Банкович на Стефан Караджа, води се сръбски ресторант.

Не беше разследван или търсен, просто бяхме до него и решихме да влезем в неделя късен следобед.

 

На първо четене, всички маси бяха с табелка -резервация, имаше само една заета маса.

Бяхме четири човека, питаха ни имаме ли резервация, казахме не, но ни настаниха веднага на една от масите с табелка резервирана.

 

Поръчахме две предястия и 3 основни, ущипци, кюфтета и подобни сръбски, като четвъртият човек си поръча виенски шницел!

Донесоха едното предястие, тиквички, но другото го няма. По едно време взеха да идват основните. Направо питахме, дали другото предястие ще идва за десерт.

Казаха, че идвало. Пак се върна келнера след 2-3 мин, донесе шницела-последното основно и направо му казахме, да не носи предястието, защото няма да се яде за десерт.

Той пак каза, че идвало, стана лек спор и той ни пита какво е трябвало да направи, да спре основните ли? С това се изчерпа разговора, видно е, че хората дори не разбират какво се иска от тях. След малко дойде предястието.

Сръбските неща бяха добре, но шницела беше пълна нула. Само панировка и месо като вестник. Панировката беше повече от месото и то доста повече.

 

Каквото и да е основно, идва без абсолютно нищо край него и цените са около 23-25лв. Гарнитурите са отделно.

 

Идеята ми е, че дори на разни по-така места, келнерите, а вероятно и целия персонал не знае най-елементарни неща и дори като им се каже, пак не вдяват какво се иска от тях.

Как все у нас не знаят, не разбрали и т.н, колко пъти са  ми носили салата след основно или се случва някой да чака и да му донесат яденето след като другите са се наяли вече.

 

 

Взехме бутилка вино, дойде доста топло, поне 25 градуса имаше, не знам къде го съхраняват, а не е 20лв.. то наливното вече е 10-15 чашата. 

 

 

Не става, ако ще цените да станат като в Лондон и Париж, това е.

 

  • Харесвам 6
  • Замислям се 1
Публикувано:

Аз съм ходил в другия Банкович, на "6 септември", беше ок, но не нещо впечатляващо като храна или обслужване.

 

Оня ден бях пак в тайландския на "Славянска", на мен ми харесва. Пратих линк към менюто на приятел, който живее в Тайланд и е женен за тайландка, каза, че звучи и изглежда добре. Но не се престраших с десерта манго с лепкав ориз. 😁

  • Харесвам 3
Публикувано:

Струва ми се, че най-читавият Банкович е в Лозенец под Енергопроект - получавали сме прилично обслужване там и храната беше ОК. 

  • Харесвам 1
Публикувано:
преди 3 часа, Фил каза:

Някой да е посещавал и да има впечатления от Royal Park ?

Аз съм била много пъти. Кухнята ми допада много - особено типичните им неща. Зимата правят страхотни сарми; имат също желирано студено мезе като пача. Много добри мезета, балкански сирена, греяна ракия… Ако се довериш те да те насочат и ако сте повечко хора да направят плата - вярвам, че няма да сбъркаш. 
Собственикът си е един и същ от години и си има постоянна клиентела. Като обстановка не е нещо кой знае какво, но лятно време в градината е приятно. 

  • Харесвам 6
  • Благодаря 1
Публикувано:

ние сега се прибираме от Fake French, доста ни харесва, менюто е интересно - кратко, но покрива всичко основно като предпочитания + авторските възгледи на chef-a, а обслужването е супер - ненатрапчиво, но безупречно и спазващо всички норми за поредност и едновременно сервиране

  • Харесвам 5
Публикувано:

Снощи бяхме в "Щастливеца" на бул. Витоша. Живеем в центъра, но рядко сядаме на Витошка, защото е много туристическо.

Този ресторант е пълен постоянно, струва ми се по всяко време на деня. Справят се доста добре с постоянния наплив и опашка от чакащи за места (не правят резервации за външните маси, за вътре не знам). Кухнята издава бързо, порциите са големи, цените са много добри предвид локацията. Храната изглежда вкусно, модерен прочит, стремеж към универсална визия за масовия вкус. Месо не съм опитвала, доволна съм от салати и безмесни, след няколко посещения имам любими неща. Менюто го обновяват сезонно, комплексно е, има всичко включително риба и морски, паста, вегетариански и т.н. 

Обслужването е много добро, сервитьорите са бързи, любезни, говорят добър английски и отразяват всякакви капризи. Дори ме попитаха за поредност и тайминг в сервиране на предястие и основно, което ме изненада приятно, защото не ми се случва често у нас. 

Ако бях чужд турист в София за първи път и попадна в Щастливеца, щях да съм много доволна. Не е туристически капан, бих го препоръчала на чужденци. 

Има вътрешен детски кът, което е голям плюс за хора с малки деца. 

https://www.shtastliveca.com/bg/restaurants/shtastliveca-vitosha-sofia.html

 

И за "Банкович" да кажа, тъй като се коментира по-горе. Посещаваме "Банкович" на ул. 6-ти септември откакто го отвориха преди 4-5 години мисля. Ресторантът държи добро средно ниво, искам да кажа, че има устойчивост там. Персоналът е опитен, обслужването е много добро, менюто е стабилно като съдържание и рядко променят нещо. Намирам, че качеството на месото в сръбската скара падна в последните години, затова все по-рядко поръчвам скара. Салати, предястия, шницел, риба, всичко това не е "уау", но е окей и и е достатъчно вкусно без претенции за нещо повече. И предлагат отлични вина, както и хубава ракия, разбира се. 

В "Банкович" на ул. Стефан Караджа не съм била. 

 

Някой ако е посетил вече новия "Лампата" в градинката на Кристал, да сподели впечатления за храната. Имаше период, в който често ядяхме в "Лампата" на "Неофит Рилски" и в другия им ресторант в Лозенец, но след няколко разочарования от храната спряхме да ходим там. Любопитно ми е какво е нивото на храната в новата им локация. 

 

На 21.05.2025 г. в 18:19, Alexander каза:

Посетих преди дни Банкович на Стефан Караджа, води се сръбски ресторант.

.......................................

Не става, ако ще цените да станат като в Лондон и Париж, това е.

 

    Да, това е най-жалкото, че цените в София вече станаха като в Лондон и Париж, но качеството на храната тук много изостава. Нямаме необходимата култура и това е. Ей така, като се разочароваме няколко пъти от софийски ресторанти и спираме да ги посещаваме за дълго време.  

  • Харесвам 3
Публикувано:

Аз бях преди месец в Лампата в градината на Кристал, на мен ми допадна храната, но половинката беше доста разочарован, някаква наденичка хапва и беше сурова най-отвътре, а салатата към нея беше страшно мазна. Даде обратна връзка, извиниха се за гарнитурата, за наденичката казаха, че така я приготвят. Също сме фенове на ресторанта в Лозенец. Това, което обаче в този изобщо не ми хареса, беше, че е адски, адски шумно вътре. Не знам от липсата на някаква музичка на фон ли беше, посещавам и други заведения, в които е препълнено за вечеря, никога не е било проблем за мен, дори ми е приятно да съм сред хора. Тук обаче буквално ме заболя главата, нямам идея дали е по-добре в това отношение към днешна дата.

  • Харесвам 2

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.