violeta Публикувано: 16 февруари Сподели Публикувано: 16 февруари преди 21 часа, BG_guide каза: Иначе за Николас - за жалост за мен един от най - overrated ресторантите в София. Мениджърът му е ужасен грубиянин, порциите са малки, цените високи, вкусът е доста невпечатляващ. Май са ги махнали и от този въпросния гид - според мен лично с причина. Факт е, че не са в JRE, което за мен е мистерия. Но да не забравяме, че престижната организация оценява главните готвачи, а не ресторантите. Макар нещата да са свързани, на практика са много различни. Факт е обаче, че бизнесът им процъфтява, ресторантът е фул, а в края на декември отвориха още един в Занзибар - Niko’las by the ocean. Връзка към коментар
Shlosera Публикувано: 1 април Сподели Публикувано: 1 април Ще ми се да направя резервация за https://chefpetrov.com/ и тъй като има промо на Мастъркард за 10% кешбек на всяко първо число от месеца, за да заплатя резервацията изцяло ми се иска да закупя ваучер днес, който да използвам на определена дата. Та въпроса ми е, дали някой е използвал тази опция с която е получил обратно 10% от заплатената сума? Връзка към коментар
Яничка Публикувано: 2 април Сподели Публикувано: 2 април И аз, и други, които сме писали в темата за Wizz KK, сме получавали 10% след плащане в заведение на първо число. Не съм ползвала опцията за ваучер при Шеф Петров, плащала съм там след вечеря на Pos, та не знам как точно стои въпроса в случая. 1 Връзка към коментар
Яничка Публикувано: 20 юли Сподели Публикувано: 20 юли Osteria Tartufo на Васил Левски - впечатли ме най-вече с градината - стилна и климатизирана. Цените са нормални за София: https://osteriatartufo.com/Menu Всъщност до сравнително скоро на негово място имаше много претенциозен ресторант, пред който обичайно паркираха хора с лична охрана. Понеже цял живот съм живяла в кооперация срещу градината на бившия ресторант, страшно се дразнех, че лятото има силна музика на живо. За щастие вече (или поне днес) нямаше такова нещо и атмосферата беше много приятна. Имат и брънч. 7 1 Връзка към коментар
jorocontrola Публикувано: 20 юли Сподели Публикувано: 20 юли преди 4 минути , Яничка каза: Osteria Tartufo на Васил Левски - впечатли ме най-вече с градината - стилна и климатизирана. Цените са нормални за София: https://osteriatartufo.com/Menu В София не излизам много, но новата нормалност е явно на доста високо ниво ... 🙂 😞 9 2 Връзка към коментар
Lindt Публикувано: 20 юли Сподели Публикувано: 20 юли преди 10 минути , jorocontrola каза: В София не излизам много, но новата нормалност е явно на доста високо ниво ... 🙂 😞 Днес пък ми излезе статия, че заради подобна нова нормалност в Турция, местните вече ходили на ресторанти и почивки в Гърция, ама нямам представа дали има щипка истина. 1 Връзка към коментар
Яничка Публикувано: 20 юли Сподели Публикувано: 20 юли преди 20 минути , jorocontrola каза: В София не излизам много, но новата нормалност е явно на доста високо ниво ... 🙂 😞 Имам пари, угаждам си :) преди 7 минути , Lindt каза: Днес пък ми излезе статия, че заради подобна нова нормалност в Турция, местните вече ходили на ресторанти и почивки в Гърция, ама нямам представа дали има щипка истина. За цяла Турция не знам, но в Истанбул много са се взели на сериозно с цените. 6 1 2 Връзка към коментар
Argentique Публикувано: 20 юли Сподели Публикувано: 20 юли преди 25 минути , Lindt каза: Днес пък ми излезе статия, че заради подобна нова нормалност в Турция, местните вече ходили на ресторанти и почивки в Гърция, ама нямам представа дали има щипка истина. Те не ходят отсега. Била съм в Лесбос, Самос и Кастелоризо лятото – пълно е с турци от европеизираните. Според мен са повече от всички други туристи. Напълно ги разбирам - алкохолът е по-евтин (на връщане си носят скришом узо), заведенията и настаняванията също (Лесбос и Самос са доста евтини острови, непопулярни за масовия турист), няма навалица и най-вече няма от по-ортодоксалните мюсюлмани с буркини. За сравнение, в по-отдалеченото и неизвестно за обществеността селце Селимие на час път от Мармарис, насочено основно към по-богати европеизирани жители на Истанбул и Измир, цената на миниатюрно стайче в хотел в края на септември беше двойна на това, което платихме на Самос в пика на сезона. Но пък лодките/яхтите в Турция са на смешни цени или поне бяха. 3 Връзка към коментар
Otnesen Публикувано: 20 юли Сподели Публикувано: 20 юли Преди 1 час, Lindt каза: Днес пък ми излезе статия, че заради подобна нова нормалност в Турция, местните вече ходили на ресторанти и почивки в Гърция, ама нямам представа дали има щипка истина. Миналия месец това ми направи впечатление на Родос - имаше много турци....близо е и като цени предполагам няма голяма разлика. Връзка към коментар
Венелин Публикувано: 20 юли Сподели Публикувано: 20 юли Съвсем се отплеснахме от темата, но многото турци по гръцките острови тази година са повече от всякога. Всички гранични острови са си уредили право да издават на практика на място нешенгенски визи за 7 дни само за конкретния остров. Програмата била супер успешна, казват, въпреки таксата като за шенгенска виза. 1 Връзка към коментар
Яничка Публикувано: 13 октомври Сподели Публикувано: 13 октомври В търсене на брънч локация извън центъра попаднахме в Tea & Eat 1999 Lounge Sofia на Цариградско шосе. Интериорът, макар и стайлиш, е доста кич. Предвид високите цени очаквахме, че храната няма да е нищо особено, но брънчът беше отличен, а порциите - големи (мъжът ми, който често си поръчва хамбургер по заведения, каза, че тук е един от най-вкусните). Основната атракция, заради която дойдохме, беше, че се използва робот за сервиране: Менюто е дигитално, цените са доста солени (роботът е включен в цената 🙂) 12 1 1 Връзка към коментар
Фил Публикувано: 13 октомври Сподели Публикувано: 13 октомври преди 1 час, Яничка каза: цените са доста солени (роботът е включен в цената 🙂) Включили са робота, обаче вероятно са забравили да изключат заплатите на сервитьорите. 2 10 Връзка към коментар
cck Публикувано: 19 октомври Сподели Публикувано: 19 октомври На 13.10.2024 г. в 10:57, Яничка каза: Основната атракция, заради която дойдохме, беше, че се използва робот за сервиране: За мен има и друга “атракция” - не пускат деца на втория етаж, където “сервира” роботът! Другаде сладкарница забранена за деца не съм срещал 🙂 2 2 1 Връзка към коментар
cck Публикувано: 19 октомври Сподели Публикувано: 19 октомври Но да съм по-темата. За мен откритието миналата седмица беше ливанския ресторант Habib Beirut. https://habibbeirut.com/ Намира си на мястото на старата Ла Пастария до НПМГ. Персоналът говори само на английски, обслужването е супер - а храната - да си оближеш и пръстите. Преядохме цялата компания и беше много вкусно. Асортимента от сирийски и ливански ястия бие Шеф Лейла (срещу ТУ). Т.е. ако беше и малко по-евтино вече щеше да е перфектно, но то лакомията трябва да има възмездие 🙂 Абе много вкусно - препоръчвам табулето. 15 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега