Прескочи до съдържание

Ресторанти в София

Мрън

Препоръчани мнения

преди 21 часа, BG_guide каза:

Иначе за Николас - за жалост за мен един от най - overrated ресторантите в София. Мениджърът му е ужасен грубиянин, порциите са малки, цените високи, вкусът е доста невпечатляващ. Май са ги махнали и от този въпросния гид - според мен лично с причина.

Факт е, че не са в JRE, което за мен е мистерия. Но да не забравяме, че престижната организация оценява главните готвачи, а не ресторантите. Макар нещата да са свързани, на практика са много различни.

Факт е обаче, че бизнесът им процъфтява, ресторантът е фул, а в края на декември отвориха още един в Занзибар - Niko’las by the ocean. 

Връзка към коментар
  • 1 месец по-късно ...

Ще ми се да направя резервация за https://chefpetrov.com/ и тъй като има промо на Мастъркард за 10% кешбек на всяко първо число от месеца, за да заплатя резервацията изцяло ми се иска да закупя ваучер днес, който да използвам на определена дата. Та въпроса ми е, дали някой е използвал тази опция с която е получил обратно 10% от заплатената сума?

Връзка към коментар

И аз, и други, които сме писали в темата за Wizz KK, сме получавали 10% след плащане в заведение на първо число. Не съм ползвала опцията за ваучер при Шеф Петров, плащала съм там след вечеря на Pos, та не знам как точно стои въпроса в случая.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
  • 3 месеца по-късно ...

Osteria Tartufo на Васил Левски - впечатли ме най-вече с градината - стилна и климатизирана.

Цените са нормални за София: https://osteriatartufo.com/Menu

Всъщност до сравнително скоро на негово място имаше много претенциозен ресторант, пред който обичайно паркираха хора с лична охрана. Понеже цял живот съм живяла в кооперация срещу градината на бившия ресторант, страшно се дразнех, че лятото има силна музика на живо. За щастие вече (или поне днес) нямаше такова нещо и атмосферата беше много приятна. Имат и брънч.

• Харесвам 7
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 4 минути , Яничка каза:

Osteria Tartufo на Васил Левски - впечатли ме най-вече с градината - стилна и климатизирана.

Цените са нормални за София: https://osteriatartufo.com/Menu

В София не излизам много, но новата нормалност е явно на доста високо ниво ... 🙂 😞

Screenshot_2024-07-20-22-44-57-371_com.android.chrome-edit.jpg

• Смея се 9
  • Замислям се 2
Връзка към коментар
преди 10 минути , jorocontrola каза:

В София не излизам много, но новата нормалност е явно на доста високо ниво ... 🙂 😞

Днес пък ми излезе статия, че заради подобна нова нормалност в Турция, местните вече ходили на ресторанти и почивки в Гърция, ама нямам представа дали има щипка истина.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 20 минути , jorocontrola каза:

Имам пари, угаждам си :)

преди 7 минути , Lindt каза:

Днес пък ми излезе статия, че заради подобна нова нормалност в Турция, местните вече ходили на ресторанти и почивки в Гърция, ама нямам представа дали има щипка истина.

За цяла Турция не знам, но в Истанбул много са се взели на сериозно с цените.

• Харесвам 6
  • Браво 1
  • Смея се 2
Връзка към коментар
преди 25 минути , Lindt каза:

Те не ходят отсега. Била съм в Лесбос, Самос и Кастелоризо лятото – пълно е с турци от европеизираните. Според мен са повече от всички други туристи. Напълно ги разбирам - алкохолът е по-евтин (на връщане си носят скришом узо), заведенията и настаняванията също (Лесбос и Самос са доста евтини острови, непопулярни за масовия турист), няма навалица и най-вече няма от по-ортодоксалните мюсюлмани с буркини.

За сравнение, в по-отдалеченото и неизвестно за обществеността селце Селимие на час път от Мармарис, насочено основно към по-богати европеизирани жители на Истанбул и Измир, цената на миниатюрно стайче в хотел в края на септември беше двойна на това, което платихме на Самос в пика на сезона. Но пък лодките/яхтите в Турция са на смешни цени или поне бяха. 

• Харесвам 3
Връзка към коментар
Преди 1 час, Lindt каза:

Миналия месец това ми направи впечатление на Родос  - имаше много турци....близо е и като цени предполагам няма голяма разлика.

Връзка към коментар

Съвсем се отплеснахме от темата, но многото турци по гръцките острови тази година са повече от всякога.  Всички гранични острови са си уредили право да издават на практика на място нешенгенски визи за 7 дни само за конкретния остров. Програмата била супер успешна, казват, въпреки таксата като за шенгенска виза.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
  • 2 месеца по-късно ...

В търсене на брънч локация извън центъра попаднахме в Tea & Eat 1999 Lounge Sofia на Цариградско шосе. Интериорът, макар и стайлиш, е доста кич. Предвид високите цени очаквахме, че храната няма да е нищо особено, но брънчът беше отличен, а порциите - големи (мъжът ми, който често си поръчва хамбургер по заведения, каза, че тук е един от най-вкусните). Основната атракция, заради която дойдохме, беше, че се използва робот за сервиране:

cYUladah.jpeg.5627de021c9408652161bde49d6044fa.jpeg

image.jpeg.62ff3a0775159aa4c53ec6e3f54af653.jpeg

Менюто е дигитално, цените са доста солени (роботът е включен в цената 🙂)

image.jpeg.051438f994bdb233f3fe6f10387e7a1c.jpeg

• Харесвам 12
  • Браво 1
  • Смея се 1
Връзка към коментар
преди 1 час, Яничка каза:

цените са доста солени (роботът е включен в цената 🙂)

Включили са робота, обаче вероятно са забравили да изключат заплатите на сервитьорите. :grin:

• Харесвам 2
  • Смея се 10
Връзка към коментар
На 13.10.2024 г. в 10:57, Яничка каза:

Основната атракция, заради която дойдохме, беше, че се използва робот за сервиране:

За мен има и друга “атракция” - не пускат деца на втория етаж, където “сервира” роботът! Другаде сладкарница забранена за деца не съм срещал 🙂

• Харесвам 2
  • Шок 2
  • Браво 1
Връзка към коментар

Но да съм по-темата. За мен откритието миналата седмица беше ливанския ресторант Habib Beirut.

https://habibbeirut.com/

Намира си на мястото на старата Ла Пастария до НПМГ. Персоналът говори само на английски, обслужването е супер - а храната - да си оближеш и пръстите. Преядохме цялата компания и беше много вкусно. Асортимента от сирийски и ливански ястия бие Шеф Лейла (срещу ТУ). Т.е. ако беше и малко по-евтино вече щеше да е перфектно, но то лакомията трябва да има възмездие 🙂 Абе много вкусно - препоръчвам табулето.

IMG_2554.jpeg

IMG_2552.jpeg

IMG_2557.jpeg

• Харесвам 15
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.