Райска птица Публикувано: 25 април, 2025 Публикувано: 25 април, 2025 Привет, пътуващо общество от ведри хора 🙂 Обмислям съвсем скоростно пътуване за двама по повод една годишнина ( рд ) - моя, и понеже не съм била нито на езерата нито на Амалфи ( голям срам, но факт) се чудя на кое от двете места да отидем от 4 до 7 юни. май май клоня към полет от/до Неапол и база Соренто- деня на повода е 5 юни. Моля кажете как да се организирам и хем да видим емблематичните места, хем да не каталясам, все пак имам повод и искам да се наслаждавам на всеки миг без да се блъскам с много туристи..искам да спя на хубаво място с забележителни гледки, Соренто подходящо ли е за целта и всеки ден различни градчета да посетим( не са ли еднообразни?) Самият ден на юбилея си мисля за Капри и Анакапри или имате друго предложение? Късен обяд с чудни гледки е идеята … много благодаря на всеки, който ще отдели малко от времето си за помощ и насоки. другата опция е Милано и оттам езерата, но ще има ли време или само ще препускаме… предишния го празнувах в Ментон и наоколо и беше прекрасно, искам да е нещо подобно… 1
Duke Публикувано: 25 април, 2025 Публикувано: 25 април, 2025 Според мен и двете места са подходящи за целта. Както в началото на юни може да се окаже горещо на Амалфийското крайбрежие, така и дъждовно на езерата. В този смисъл, приемаме, че и двете места отговарят на метеорологичния критерии с допълнителното условие "късмет". И за двете места е необходимо наемане на кола, за да бъдете мобилни и за малкото време да се насладите максимално на гледките. База в Соренто е подходяща за разходка наоколо, включително и посещение на Помпей. За езерата е малко сложно с една база и зависи кое е летището на пристигане и излитане... 1
Райска птица Публикувано: 25 април, 2025 Автор Публикувано: 25 април, 2025 Благодаря, абсурд да шофирам ( само аз съм шофьор), с корабчета за ден или два Капри и един ден …кой?
Яничка Публикувано: 25 април, 2025 Публикувано: 25 април, 2025 Капри е чудесно за самата дата - гледките са приказка. Ресторантите обаче са доста скъпи. За Капри не трябва кола. Юни може да е доста горещо там, въпреки че аз се чувствах идеално :))) Тук съм описала гледките (страница 18): 2
infectedmushroom Публикувано: 25 април, 2025 Публикувано: 25 април, 2025 Аз бих препоръчал за такъв романтичен повод и само за двамата езерото Комо . Идеално е за целта . Ако бюджета не е от значение и искате хубави гледки , вижте https://www.mandarinoriental.com/en/lake-como/blevio , даже аз като бях там имаше доста двойки дето ги возеха с лодка из езерото и ресторанта на хотела със страхотна тераса и могат да ви направят годишнината незабравима 1
neuromancer Публикувано: 25 април, 2025 Публикувано: 25 април, 2025 Може и Чинкуе Терре, там също не се ходи с кола 🙂 До Амалфи също може с корабче и автобус в другата посока. Аз ходих преди емнайсет години с наште с кола и тия дни майка ми ми призна, че нищо не е видяла, защото от страх е стояла със затворени очи 1
Райска птица Публикувано: 25 април, 2025 Автор Публикувано: 25 април, 2025 Благодаря сърдечно за препоръките, удължавам престоя на 5 нощувки, връщане понед рано рано в зори… ще има време за всичко Запазих две нощувки в Капри с тераса с убийствена гледка( малко се изхвърлям, но все пак съм рожденничка Езерата в Швейцария и Италия ги оставям за август, когато не ходя на плаж и ще имам повече време. *** за завоите и затворените очи, припомнихте ми незабравимо пътуване в Хърватска по крайбрежието с отвесните скали, преди мнооого години и изстиналата кръв в вените поради екстремното шофиране на неизтрезнялото ми гадже. Не се забравя. 3
Райска птица Публикувано: 2 май, 2025 Автор Публикувано: 2 май, 2025 А сега …нов въпрос, вече платих нощувките на Капри, но до Позитано и Равело за ден искам непременно да отидем, дали е възможно за ден и двете градчета или да разделя за два дни? И понеже базата е Капри ( край вече..) как да се придвижа , Позитано - има фери, а до Равело май няма кацаме по обяд в Неапол, може би този ден да използвам заедното от дветете места и последения преди полета за другото? Удачно ли е според вас?
neuromancer Публикувано: 2 май, 2025 Публикувано: 2 май, 2025 Равело е нагоре по склона, няма фери. Иначе трябва да има корабчета по цялото крайбрежие там, поне до Амалфи със сигурност има. Трябва да е възможно брега за един ден, иначе ще има много излишно пътуване да го правиш на два пъти. 1
Дани Магелани Публикувано: 3 май, 2025 Публикувано: 3 май, 2025 преди 14 часа, Райска птица каза: А сега …нов въпрос, вече платих нощувките на Капри, но до Позитано и Равело за ден искам непременно да отидем, дали е възможно за ден и двете градчета или да разделя за два дни? И понеже базата е Капри ( край вече..) как да се придвижа , Позитано - има фери, а до Равело май няма кацаме по обяд в Неапол, може би този ден да използвам заедното от дветете места и последения преди полета за другото? Удачно ли е според вас? Вариант: Автобус до Позитано, напр. от гарата на Соренто. Корабче Позитано-Амалфи. Автобус Амалфи-Равело. Връщане от Салерно до Неапол или отново през Соренто.
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега