витамин Публикувано: 14 януари Публикувано: 14 януари А има ли информация по двустранното признаване на визи между РФ и БЕЛАРУС? Четох че вчера влиза в сила това споразумение?....
epetkov Публикувано: 14 януари Публикувано: 14 януари преди 4 минути , витамин каза: Четох че вчера влиза в сила това споразумение?.. Не е точно от вчера. От събота, 11ти януари е влязло в сила споразумението за двустранното признаване на визите Русия<--->Беларус. Става въпрос за получена виза в паспорта от консулство. Електронната руска виза и безвизовият режим на Беларус са извън обхвата на споразумението. 2
витамин Публикувано: 20 януари Публикувано: 20 януари А все още ли има рекет да пращат хората към измисления им ужким визов център, където никъде не пише за него?....и това космически да оскъпява визата?...
stanimir Публикувано: 20 януари Публикувано: 20 януари 24 minutes ago, витамин said: А все още ли има рекет да пращат хората към измисления им ужким визов център, където никъде не пише за него?....и това космически да оскъпява визата?... Отиди питай.За поддръжници на нравствените ценности и морала може да има преференции , ако няма - спираш да поддържаш всякакви ценности ! Чак пък космически да оскъпява ... 50 лева беше таксата на визовия център + 70 лева за самата виза. Електронната виза (52$) е валидна за 16 дни и вероятно напълно достатъчна за средностатистическия турист. 2
Dora Popova Публикувано: 24 февруари Публикувано: 24 февруари Ако някой наскоро е подавал за еВиза , може ли да каже каква снимка е прикачил? Дали може да си направя селфи и да я изрежа? Или на фото да ходя , че гледам много изисквания имат.
Dora Popova Публикувано: 6 март Публикувано: 6 март На 24.02.2025 г. в 15:19, Dora Popova каза: Ако някой наскоро е подавал за еВиза , може ли да каже каква снимка е прикачил? Дали може да си направя селфи и да я изрежа? Или на фото да ходя , че гледам много изисквания имат. Оказа се ,че снимката е най-лесната задача. Едно селфи свърши чудесна работа. Да си призная , леко се поизнервих докато попълвах данните , но в крайна сметка вече имам виза. 2 1
Mary Публикувано: 6 март Публикувано: 6 март преди 22 минути , Dora Popova каза: Да си призная , леко се поизнервих докато попълвах данните Какво беше изнервящото?
Dora Popova Публикувано: 6 март Публикувано: 6 март преди 2 часа, Mary каза: Какво беше изнервящото? Много подробна и ненужна информация - чак до информация за родителите ми , образованието ми .... и навсякъде искаха адреси. Имаше въпрос , колко държави съм посетила в близките 3 години. Този въпрос определено го претупах. Задължително се попълва място на настаняване с телефон , адрес , и медицинската застраховка. Може би на 20-ят път ми прие снимката от паспорта - толкова пъти снимах и качвах нова снимка , а старата я изтривах. Не можах да завърша апликацията от раз , защото реших да я попълвам късно вечер , и я стопирах до паспортната страница , като запазих информацията , която бях попълнила вече. 2
stanimir Публикувано: 6 март Публикувано: 6 март Е , нищо необичайно.Американска , австралийска , до скоро и китайска ... всички много искат да научат за родителите ти , образование , адреси , посетени държави и какво ли не. 5
ВладиЧ Публикувано: 11 април Публикувано: 11 април Снимката за руска виза е с много изисквания. Не става снимка от лична българска карта, или от международен паспорт. Аз се снимах във фотоателие, и когато ме попитаха, за какво ми е снимката казах "за руска виза". Добре че ми каза. Рече фотографът. Имат по-специални изискавания тия. Главата да била не знам, колко си голяма на снимката, от горе над главата да имало само 5 мм и разни други глупости, за което не приемали всякакви снимки по вид и формат. Имайте го в предвид! 🙂 1
Dora Popova Публикувано: 11 април Публикувано: 11 април Както писах по нагоре, при мен и мъжът ми ,снимката беше селфи на бял фон , приета от първия път . Просто трябваше да се побере в тяхната рамка,която можеш да коригираш при нужда, а преди това я направих с изискванията на техните размери. Става въпрос за eVisa.
ВладиЧ Публикувано: 11 април Публикувано: 11 април Снимката на бял фон, да. Точно за електронна виза говорех. Но за сега чакаме, защото на нас визата ни трябва за средата на август, а се оказа, че не може да се подава формуляр по-рано от 45 дни преди началото на визата. Другата седмица ще проверим как стоят нещата в Руският информационен център срещу посолството им. Фирма Аеротур ММ. Ако те вадят визи сега може би ще се обърнем към тях, въпреки, че вероятно ще е по-скъпо от електронната. Не можем да рискуваме да провалим цялото ни пътешествие през 7 държави заради руската виза. През Русия трябва да минем за 2 дни, малко над 700 км от Астрахан до Владикавказ. Тази виза за сега е единствената пречка пред пътуването ни. Всичко друго сме уредили.
epetkov Публикувано: 11 април Публикувано: 11 април преди 5 часа, ВладиЧ каза: Рече фотографът. Имат по-специални изискавания тия. Главата да била не знам, колко си голяма на снимката, от горе над главата да имало само 5 мм и разни други глупости Някои фотографи обичат да се правят на големи специалисти. 1
ВладиЧ Публикувано: 11 април Публикувано: 11 април Малко по-друга беше снимката. Не точно като за лична карта. То аз така, или иначе щях да се снимам, а не да щракам с телефона си. За какво да ме баламосва фотографа?😀
Dora Popova Публикувано: 11 април Публикувано: 11 април (редактирано) Изискванията за снимка са когато визата се подава в посолството. Последният път , се снимах два пъти заради това. Редактирано 12 април от chandni Бълг. туристическа агенция
ВладиЧ Публикувано: 11 април Публикувано: 11 април (редактирано) преди 20 часа, Dora Popova каза: Изискванията за снимка са когато визата се подава в посолството. Последният път , се снимах два пъти заради това. Ще видим, какво ще изберем. 🙂 Май има и някаква транзитна виза, но как, кой и от къде се вади не знаем... Редактирано 12 април от chandni Бълг. туристическа агенция
stanimir Публикувано: 11 април Публикувано: 11 април Май още никой не е писал за отказана руска виза.Не виждам причина да се вкарвате в излишни разходи.
epetkov Публикувано: 11 април Публикувано: 11 април Преди 1 час, stanimir каза: Не виждам причина да се вкарвате в излишни разходи. Тук казусът е, когато трябва да се остане повече от 16те дена на електронната виза.
ВладиЧ Публикувано: 11 април Публикувано: 11 април Не е въпросът за отказването на визата, а че няма да ни стигне времето. За тези 45 дни дни преди подаването ще сме все още в България за около 5-7 дни и после вече сме на път. Няма да стоим 45 дни в България и да чакаме да получим визата. Тя самата виза ни трябва за връщането ни за два дни, за да минем през Русия над Каспийско море от Астрахан до Владикаваказ, както вече писах, някъде след 10-12-ти август. Като върнем 45 дни назад от тогава, значи трябва да подадем документи в началото на юли... Ама ние юли вече сме на път. Поне след 5-ти юли. Няма време. Трябва да минем през Киргизстан, Таджикистан и Памир, и да се приберем през Узбекистан, Казахстан и чак тогава Русия, Грузия и Турция. 🙂 Няма друг път, защото Азербайджан все още е със затворени сухопътни граници и не можем да ползваме ферибота Актау-Баку. А на юг от Каспийско море са Туркменистан и Иран. За Иран освен виза, трябва Карнет де пасаж, който хич не е евтин, а Туркменистан не дават на всеки виза. Режат без обяснения по техен избор. Такава е ситуацията. 🙂 2
epetkov Публикувано: 12 април Публикувано: 12 април преди 12 часа, ВладиЧ каза: За тези 45 дни дни преди подаването ще сме все още в България за около 5-7 дни и после вече сме на път Ама нали говорим за руска електронна виза с максимален престой до 16 дена! Какво значение има къде сте и къде пътувате? И от хотелската стая в Каракас може да си я направите. Важното е да се докопате до принтер и да си я разпечатате. Макар, че на някои изобщо не са я търсили, защото я има в руската гранична информационна база. 1
ВладиЧ Публикувано: 13 април Публикувано: 13 април Благодаря за помощта и мненията. Ще го измислим. На телефони аз не разчитам, и изобщо гледам да съм по-настрани от телефонната истерия обхванала света. 😀 Ще измислим, къде да я изпратят, за да можем да я принтираме тази виза. 🙂 Спомням си, че гледах по телевизията някаква пътешественичка. Попитаха я, "Какво е най-важното за пътешествия" и тя веднага отговори - "Телефона ми". Там и били визите, там и били парите (дебитните карти), там и бил ГПС-а, с телефона си правела резервации за хотели, плащала с телефона, там и били снимките, и т.н. Жената беше много доволна, че всичко е толкова удобно и лесно... А аз направи изпаднах в ужас!!! Значи, ако нещо ти стане с тъпият телефон, ако го счупиш, ако се повреди, ако го откраднат, или го загубиш и ти направо изчезваш от света... Няма те на този свят. Край... Няма визи, няма резервации и хотели, няма пари, и плащане, няма снимки... Голямото удобство веднага се превръща в ужасен кошмар някъде по света... 🙂 Така, че аз на телефони не разчитам. Паспорта с мен. Дебитни карти и застраховки отделно. Задължително пари в брой. Не снимам с телефона си. Имам си качествен фотоапарат. Ако имам възможност, купувам и ползвам хартиени карти, защото много пътувам, но не и с организирани групи по места, където има големи тълпи от туристи... И така. За това пътуване сме двама с два мотора. 🙂 3
stanimir Публикувано: 13 април Публикувано: 13 април Е , парите са си твои.По-горе са посочили възможните опции за визата. И като сме в руската тема тук една мацка описва защо с новите правила вече е почти невъзможно чужденец-турист да си извади руска SIM карта.Банките пък искат руски телефонен номер за да ти издадат дебитна МИР карта и се получава Параграф 22 ... та пари кеш и eSim е единственото разумно решение. https://russiable.com/buy-russian-sim-card/ https://russiable.com/vpn-russia/ 6
Dora Popova Публикувано: 13 април Публикувано: 13 април Аз обаче намерих начин да заобиколя кешовото плащане, нещо което наистина не харесвам. 2
ВладиЧ Публикувано: 17 април Публикувано: 17 април Да събудим малко темата. Оказа се, че в посолството има списък на гранични пунктове, през които може да се влезе в Русия с електронна виза. Няма такива пунктове в този списък по цялата граница Казахстан - Русия. Така че електронна виза на нас работа не ни върши. Явно ще вадим туристическа 30 дневна виза и ще изгорим минимум с по 500 лева на човек за двудневно преминаване през Русия и към 700 км път там. Когато приключим окончателно с тази визова история ще напиша тук, какво е станало и колко точно е струвало всичко това с тази виза. 3 1 3
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега