Anna Kalinovska Публикувано: 17 април Публикувано: 17 април Ще вадя руска виза за юли за Бурятия с влизане Тулмачево. Не очаквам да ми струва повече от 300 лв., а дано.. 1
Dora Popova Публикувано: 17 април Публикувано: 17 април Ами този списък се вижда преди подаване на електронната виза . И друг път е коментирано ,че тя важи само на определени КПП. 3
jorocontrola Публикувано: 17 април Публикувано: 17 април преди 42 минути , Anna Kalinovska каза: Ще вадя руска виза за юли за Бурятия с влизане Тулмачево. Не очаквам да ми струва повече от 300 лв., а дано.. И все пак от къде ще влизаш в Русия? Едва ли ще е Монголия...
epetkov Публикувано: 17 април Публикувано: 17 април преди 4 часа, ВладиЧ каза: Оказа се, че в посолството има списък на гранични пунктове, през които може да се влезе в Русия с електронна виза Списъкът с възможните пунктове за вход-изход с електронна виза го има отдавна публикуван в тази тема. Коментирали сме го в първите дни от въвеждането на електронната виза. На сайта за електронни визи, разбира се, също го има. 3
EmoKrastev Публикувано: 17 април Публикувано: 17 април преди 5 часа, ВладиЧ каза: Да събудим малко темата. Оказа се, че в посолството има списък на гранични пунктове, през които може да се влезе в Русия с електронна виза. Няма такива пунктове в този списък по цялата граница Казахстан - Русия. Така че електронна виза на нас работа не ни върши. Явно ще вадим туристическа 30 дневна виза и ще изгорим минимум с по 500 лева на човек за двудневно преминаване през Русия и към 700 км път там. Когато приключим окончателно с тази визова история ще напиша тук, какво е станало и колко точно е струвало всичко това с тази виза. В консулството в Бургас ми казаха 450 лева всичко на човек с гаранция че ще стане. Останах с впечатление че е възможен коментар на цената но аз летя през Москва и затова не питах нищо повече. преди 4 часа, Anna Kalinovska каза: Ще вадя руска виза за юли за Бурятия с влизане Тулмачево. Не очаквам да ми струва повече от 300 лв., а дано.. Новосибирск не е ли в списъка на одобрени КПП за е-виза?
Anna Kalinovska Публикувано: 17 април Публикувано: 17 април Не съм се интересувала, преди да наближи. Пътуването е с малка група и сигурно скоро ще кажат как ще се получи.
epetkov Публикувано: 17 април Публикувано: 17 април преди 10 часа, EmoKrastev каза: Новосибирск не е ли в списъка на одобрени КПП за е-виза? Там си е. Вътре в списъка е летище Толмачево (Новосибирск). 1
ВладиЧ Публикувано: 29 април Публикувано: 29 април Оказа се, че за нашето пътуване през част от Русия, а именно от Астрахан до Владикавказ не можем да ползваме електронна виза, защото граничният пункт между Казахстан и Русия не е вписан в списъка на пунктове разрешени за електронни визи. В същност нито един граничен пункт между Казахстан и Русия не е в този списък. Поискахме транзитна виза, защото само два дни и 700 км имаме, за да минем през Русия, но ни беше отказана. Транзитната виза била за специални случаи, при смяна на самолети и бля, бля, бля и нас не ни касаела... При това положение за нас остава единствено да извадим туристическа 30 дневна виза с едностранен вход и изход за Русия, чрез Аеротур ММ след разни анкети и заплащане на над 500 лева. Сега чакаме да дойде юни, защото, пък отгоре на всичко има и срок за подаване на документите. Това е положението. 🙂
epetkov Публикувано: 29 април Публикувано: 29 април преди 34 минути , ВладиЧ каза: а именно от Астрахан до Владикавказ А кое е онова, което задължително сте заложили да видите по маршрута от Астрахан до Владикавказ? Делтата на Волга ли? Любопитно ми е като магеланец да разбера за каво сте склонни да платите 2 х 500 лева. 1
домосед Публикувано: 29 април Публикувано: 29 април Преди 1 час, epetkov каза: А кое е онова, което задължително сте заложили да видите по маршрута от Астрахан до Владикавказ? Делтата на Волга ли? Любопитно ми е като магеланец да разбера за каво сте склонни да платите 2 х 500 лева. Доколкото разбирам от писанията на @ВладиЧ става дума за транзитно преминаване на връщане по суша (на мотори!) от Средна Азия. Каспийско море може да се заобиколи или през Туркменистан и Иран, или по този машрут на руска територия, което излежда по-кратко и по-лесно откъм визи. Имаше май и трета опция с ферибот от Казахстан до Азърбайджан.
Argentique Публикувано: 29 април Публикувано: 29 април @ВладиЧ е писал и в друга тема за визи за ГБАО и е пуснал линк към разказ за предишното си пътуване. Беше ми много интересно да го прочета, благодаря. https://vladi.unixsol.org/pamir2023/ В самото начало, са описани трите начина за стигане по суша от България до Средна Азия. 5
epetkov Публикувано: 29 април Публикувано: 29 април преди 3 часа, Argentique каза: @ВладиЧ е писал и в друга тема за визи за ГБАО и е пуснал линк към разказ за предишното си пътуване. Беше ми много интересно да го прочета, благодаря. https://vladi.unixsol.org/pamir2023/ В самото начало, са описани трите начина за стигане по суша от България до Средна Азия. Мерси, че сподели. Невероянто приключение! А на Владимир Чорбаджийски му бях писал преди години по мейл. Не си спомням тук ли съм му намерил коннтакта или на друго място.
neuromancer Публикувано: 29 април Публикувано: 29 април аз бих заложил на ферибота така и така ще е пътуване с месеци, една седмица чакане не е кой знае какво, пък и не вярвам да се чака седмица, по-скоро 2-3 дена човек докато чака може и да обикаля наоколо, предполагам...
epetkov Публикувано: 29 април Публикувано: 29 април преди 3 минути , neuromancer каза: пък и не вярвам да се чака седмица, Ами там е работата, че наистин асе чака.
ВладиЧ Публикувано: 30 април Публикувано: 30 април За съжаление ферибота от Актау - Казахстан до Баку - Азербайджан за нас не е опция за преминаване на Каспийско море, защото Азербайджан все още е със затворени граници от Ковида. Дават визи единствено на тези, които пристигат със самолет в Баку на самото летище. Това нас не ни устроива, разбира се. 🙂 Специално разговарях с посолството на Азербайджан в София. Единственият друг вход по суша в Азербайджан се оказа влак от Тбилиси до Баку през лятото. Качвате си моторите на влака и влизате в Азербайджан... Каза чиновникът. А как ще излезем? Пак с влака... 😂 Другият път е от Узбекистан да минем през Туркменистан и Иран за Турция. Туркменистан не дава виза на всеки. Режат без обяснения. Там нещата са много по-зле и от Русия. За Иран визата не е проблемна и особено скъпа, но за Иран ни трябват Карнет де пасаж за моторите, а това означава да оставим поне по 1500 лева гарнция за тях в СБА, което е доста по-скъпо от руската виза. И така остана Русия. Но пък, ако решим, ако имаме време няма да стоим само два дни там, а може да се помотаем из Северен Кавказ и Дегестан преди да влезем в Грузия. 🙂
friendly Публикувано: 10 май Публикувано: 10 май On 4/13/2025 at 9:38 AM, stanimir said: Е , парите са си твои.По-горе са посочили възможните опции за визата. И като сме в руската тема тук една мацка описва защо с новите правила вече е почти невъзможно чужденец-турист да си извади руска SIM карта.Банките пък искат руски телефонен номер за да ти издадат дебитна МИР карта и се получава Параграф 22 ... та пари кеш и eSim е единственото разумно решение. https://russiable.com/buy-russian-sim-card/ https://russiable.com/vpn-russia/ Благодаря, точно това се канех да питам. On 4/13/2025 at 11:47 AM, Dora Popova said: Аз обаче намерих начин да заобиколя кешовото плащане, нещо което наистина не харесвам. Какъв е начинът?
Dora Popova Публикувано: 10 май Публикувано: 10 май преди 13 минути , friendly каза: Какъв е начинът? В друга тема съм го написала. - ето тази 1
friendly Публикувано: 10 май Публикувано: 10 май Здравейте. Видях че вече има тема за руски визи, но е доста голяма а и там се обсъждат доста различни неща. Затова реших да отворя нова с конкретните въпроси които имам, надявам се модераторите да я допуснат. Планирам посещение в Русия за месец. До момента никога не съм пътувал извън ЕС и не съм се занимавал с визи. Виждам, че повечето ползвате електронна, която обаче е твърде кратка и не ми върши работа. Надявам се да има хора, ползвали едномесечна, които да се включат. На първо място, разбира се, има ли вариант да кандидатствам без да пътувам до София? Почетните консули придвижват ли молби за визи? Четох че във Варна веднъж месечно идвала жена от посолството да приема молби, за Бургас такова нещо има ли? Виждам, че обезателно трябва да се сключи договор с туристическа агенция, те дали могат да ми придвижат документите? Ако може на лични да ми препоръчате такива с офиси в Бургас (или приемащи документи по куриер), както и инфо за цените им. Смятам да отседна в апартамент под наем, трябва ли да посоча адреса, на който отсядам още в молбата и да представя някакъв документ? Пишат за някакъв ваучер с потвърждение за резервация, не разбирам какво точно е това. От хотел ли се издава, от туристическа агенция ли... Има ли такса за самата виза и каква, на страницата на посолството не пише нищо по въпроса? Какъв е срока за кандидатстване, за това също няма информация? Ако застраховката е сключена с българска компания, дали ще я признаят... Ще трябва ли да правя легализиран превод на полицата, проверяват ли я на летището при пристигане? Благодаря предварително!
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега