Прескочи до съдържание

Казахстан и Киргизстан с кола от Алмати

Препоръчани мнения

Публикувано:

Иска ми се да взема една кола от Алмати, да обиколя Kolsai, Kaindy Lakes, Charyn Canyon, евентуално и Altyn Emel, след което да вляза в Киргизстан и там да отида до Sary Jaz And Enilchek City. Проблемът е, че си трябва 4X4, предлага се Dacia Duster, която не знам дали ще е достатъчно проходима. Много малко фирми предлагат 4x4 с cross border към Киргизстан. Ако някой знае такива фирми или е звимал/проучвал, моля да подскаже.

Публикувано:
41 minutes ago, Oshko said:

Иска ми се да взема една кола от Алмати, да обиколя Kolsai, Kaindy Lakes, Charyn Canyon, евентуално и Altyn Emel, след което да вляза в Киргизстан и там да отида до Sary Jaz And Enilchek City. Проблемът е, че си трябва 4X4, предлага се Dacia Duster, която не знам дали ще е достатъчно проходима. Много малко фирми предлагат 4x4 с cross border към Киргизстан. Ако някой знае такива фирми или е звимал/проучвал, моля да подскаже.

Миналата година писах на агенция с много добри отзиви в Бишкек, но в последствие се предвижвахме с маршрутки, споделени таксита, таксита и за пътуването към езерото Кел Суу направо си взехме агенция за пълна програма транспорт, настаняване и храна.

Копирам от е-мейла, който ми изпратиха:

Здравствуйте 
Условия аренды авто:
- Необходимые документы, права и паспорт.
- Возраст от 21-65 лет. Возможно расширение страховки до 75 лет за дополнительную плату от 100$-150$, зависит от машины.
- Минимальный стаж вождения 3 года. Возможно расширение от 2 лет за дополнительную плату от 100$ до 150$, зависит от машины.
- Страховка ОСАГО КАСКО включена в стоимость аренды. Франшиза 500$ (в случае вашей вины в ДТП)
- Залог за авто от 300-700$, зависит от машины. Только наличными.
- Для оплаты аренды, принимаем карты VISA
- При возврате авто, 100$ из залоговой суммы удерживается на 30 дней, для проверки штрафов, остальную сумму получаете сразу. Остаток залога отправляем на карту visa, сбербанка или Тинькофф, а также PayPal, золотая корона, или любую карту visa.
- Минимальный срок аренды 3 суток.
- Среднесуточный лимит по пробегу 300км. Пробег суммируется на весь период аренды. Превышение 30 сом/км.
- В случае поломки авто, техподдержка осуществляет ремонт, в случае невозможности ремонта-замена авто.
- Бронь по предоплате. 10000 сом. Переводом на карту мбанк, KoronaPay. Пойдет в счёт депозита. В случае отмены бронирования по инициативе арендатора, предоплата не возвращается.
Для бронирования необходимо:
1- Выбрать авто на сайте autopark.kg
2- Сделать запрос по наличию, на указанные вами точные даты
3- Если авто доступно, перевести предоплату для бронирования.
- Цена аренды зависит от срока.
Здравствуйте 
- Услуги водителя от 50$ сутки
- Доставка авто в аэропорт 35$(в одну сторону, в любое время суток)
- Доставка авто по городу 2500сом
- Оформление пропуска в приграничную зону от 2500 сом с человека 
- Топливо (бензин) не входит в стоимость аренды 
- Территория эксплуатации Кыргызская республика.
- Пересечение границ запрещено!
- Цены и фото на сайте autopark.kg
- Адрес ул. Турусбекова 109/1, офис 107
- Работаем без выходных с 09:00-18:00
- За дополнительной информацией и по вопросам бронирования свяжитесь со мной по WhatsApp +996555858585

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 55 минути , Oshko каза:

От трите места, които си решил да посетиш, само за Kaindy Lakes ти трябва високо проходима кола, на няколко места се минава през реката. Ние колата я оставихме в Saty и от там местен с Уазка ползвахме и после с коне.

От тук наех колата https://v-prokat.kz/

• Харесвам 3
  • 2 седмици по-късно ...
Публикувано:

Да е полезно и за следващите, малко инфо до тук:

За кла под наем (всички позволяват влизане в Киргизстан):

https://ironhorsenomads.com/ - старички коли 4x4, добри отзиви и нямат нито една свободна от сега за моите дати Септември

cab.kg - не резервират от сега чак за Септември, но като започнат през Август вече може и да нямат, тъй като работят с партньори

https://v-prokat.kz/en/ - нямат свободни 4x4 за Септември, Dacia Duster, добри отзиви

https://royalautotravel.kz/en - имат голям избор и ниски цени (малко съмнително вече ми става), предлагат почти нови Chery, Jetour и Haval. Някой случайно ако ги е ползвал да каже. 

Иначе турове има(езерата и каньона в Казахстан или в Киргизстан в планините над Каракол), но цените ми се виждат високи, предвид че се спи по къщи предимно и каквото ти сготвят, повечето турове с 1 нощувка са по 500-600$ за двама, с 2 нощувки стават над 1000$, някои дори не включват храна. Още не съм ровил на руски език, там може и да изскочи нещо.

• Харесвам 1
  • Замислям се 1
Публикувано:
1 hour ago, Oshko said:

в Киргизстан в планините над Каракол), но цените ми се виждат високи, предвид че се спи по къщи предимно и каквото ти сготвят, повечето турове с 1 нощувка са по 500-600$ за двама, с 2 нощувки стават над 1000$, някои дори не включват храна. Още не съм ровил на руски език, там може и да изскочи нещо.

Ако си резервирате през букинг нощувки в Каракол може на място или предварително чрез хазяйте да си организирате и транспорта. Хората там са отзивчиви, а и очакват доходи от туристите. Има много мъже с 4х4 в едно село до Каракол, до него се стига с маршрутка. Не сме ги ползвали, но като се разхождахме видяхме наредени да чакат желаещи.

• Харесвам 2
Публикувано:

Погледни в платформата indyguide. Там се свързваш директно с шофьори/собственици на коли. Не е много популярно, но може да се договориш да ти дадат кола без шофьор, за цената се спазаряваш. Ние така го правихме, но от Бишкек и въртяхме  двете държави. Ние бяхме с Nissan pathfinder. Нямаше проблеми да се стигне с него до Кайндъ. Откровено гаден е пътят, но реално само прекосяването на една река е предизвикателно. В Киргизстан в планините... Не сме били точно до местата, които вие искате, ама там като цяло в страната си е за високопроходима кола. Миналлото лято участъкът откъм киргизката страна на КПП Къркара беше в як ремонт и не че не се минаваше и с нормални коли, ама джипката си беше откровено предимство.

• Харесвам 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.