temporary Публикувано: 27 май Публикувано: 27 май Здравейте, Дъщеря ми е едно от 561 българчета спечелили от лотарията discoverEU. Има право на 7 дни в рамките на месец, в които да пътува основно с жп транспорт безплатно в Европа. Тепърва ще чета и съставям маршрути (заедно с нея), но всякакви откачени (и не само) маршрути са добре дошли 🙂 Ще се радвам на вашите съвети и познания за жп транспорта в Европа. 3 6
jorocontrola Публикувано: 28 май Публикувано: 28 май Ами намерете евтини самолетни билети до 2 места диагонално в Европа. Да кажем от Полша до Испания и да хваща пътя. Щом са само 7 дни бих не бих тръгнал с влак от тук, че ще се загуби доста време… 2
Нелчо Публикувано: 28 май Публикувано: 28 май преди 7 часа, temporary каза: Здравейте, Дъщеря ми е едно от 561 българчета спечелили от лотарията discoverEU. Има право на 7 дни в рамките на месец, в които да пътува основно с жп транспорт безплатно в Европа. Тепърва ще чета и съставям маршрути (заедно с нея), но всякакви откачени (и не само) маршрути са добре дошли 🙂 Ще се радвам на вашите съвети и познания за жп транспорта в Европа. За голямата дъщеря не се включихме, но поне смятам да пробваме за малката след две години. Преди месец пак попаднах на инфо. Ще ми е любопитно да проследят вашето пътешествие.
jul Публикувано: 28 май Публикувано: 28 май От тук не може да тръгне, защото няма влакове. @jorocontrolaПолша-Испания е огромно разстояние и не може да се направи оптимално по програмата. Испания- Франция например. @temporaryСинът ми пътуваха по програмата миналото лято и логистиката беше полет до Милано-влакове-полет от Виена. Супер си изкараха и се върнаха доста пораснали за 2 седмици 😀 Писала съм тук за част от перипетиите им 😉 Не знам за кога правите програмата, но мога да давам акъли 😀 1 1
jorocontrola Публикувано: 28 май Публикувано: 28 май преди 52 минути , jul каза: От тук не може да тръгне, защото няма влакове. @jorocontrolaПолша-Испания е огромно разстояние и не може да се направи оптимално по програмата. Испания- Франция например. Ако програмата включва и бързите влакове, аз проблем не виждам. Поне от Германия до Испания има мрежа от бързи влакове. Примерно Париж до Карлсруе е 2,5ч с влак (с/у 550км и 6ч с кола) . Но все пак си зависи от хората и нагласата им. За 10 дни без проблем ще мина Европа по диагонал с влак 🙂 Нямаше такива аванти, когато аз бях ученик 😞 1 1
Blago Публикувано: 28 май Публикувано: 28 май Най-оптимално би било да се използват дните от паса за отсечки със скъпи влакове, например бързите в Германия и други западни държави. По спомен, някои от бързите влакове в Испания, Франция и вероятно други държави изискваха задължителна резервация на място, която се доплаща в допълнение на паса и в доста от случаите не е никак евтина. Добре е да го проверите това когато имате идея за маршрут, за да не се изненадате неприятно след това. Дългите отсечки не са голям проблем и се минават удобно, стига да са добре свързани, аз пътувах Братислава - Брюксел в един ден. Също за къси отсечки, при наличие на алтернативи не хабете дни от паса (например 1-3 часово пътуване с автобус за 10-15€). 2
jul Публикувано: 28 май Публикувано: 28 май @jorocontrola да ти кажа по същата програма има и някои оферти за големи, аз бях пускала някъде тук за фериботи в Гърция например. Влакове има скоростни, но има много други условия, които трябва да се съобразят - напр.броенето на травъл дните, резервациите задължително за места /които, както @Blago пише/ хич не са евтини, колко часове се пътува, че да не стане само пътуване все пак, цени на нощувките в местата /които зависят и от брой хора, защото видяхме зор с нашите трима, а например A&O предимно имат двойни стаи, ако ще са самостоятелни/..... мрънкане на другите родители /ние докарахме бюджет на човек 850 евро за всичко, вкл.дневни на човек и много им се видя за 14 дни/.......абе много са. Трябва да се добави и рискът от някакъв транспортен проблем /при полетите или при влаковете/. И да, за късите отсечки автобус е опция, за да си спестиш 1 тревъл ден /например Бергамо-Милано, Виена-Братислава..../ Ние треперихме за Италия да не цъфне някоя необявена стачка, DBahn и те се изучиха да стачкуват и гледах да има паралелен транспорт с Фликсбус..... 3
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега