Прескочи до съдържание

5-дневна екскурзия в ОАЕ в най-горещото време :)

Препоръчани мнения

Публикувано:

Здравейте, магеланци! 

Не сме посещавали ОАЕ досега. Дойде времето. 

Плануваме да посетим за пет дена ОАЕ по повод подарък за рожденник.

1. Според вас как е по-бюджетно да се направи, ако самолетът каца малко след полунощ в Абу Даби – да се нощува в Абу Даби и да се разгледат някои от забележителностите в този ден плюс да се нощува още една нощ в Абу Даби и на третия ден да се пренесем в Дубай за още 3 нощи или директно да отидем да нощуваме всичките 5 нощи в Дубай и да направим един дневен тур из Абу Даби?

2. Кой аквариум е добре да се види от възрастни хора? Не искам да посещаваме аквариум от типа Дисниленд и няма да се гмуркаме. Видях, че има в Абу Даби SeaWorld. The National Aquarium Abu Dhabi, а в Дубай аквариум Lost Chambers и има ли и други в Дубай - с една дума кой аквариум е най-добре да се види според вас, които сте посетили?

3. За Booking гледам, че за трима възрастни често се предлага едно легло в хотел. Леко ми е странно, но някой сблъсквал ли се е с такова предложение и използвал ли е? В смисъл да се натъркалят трима човека възрастни на едно легло?!

4. Ferrari дали е интересно за възрасни хора? Какво може да се прави там, ако двама от възрастните си падат по колите в реалния живот?

5. Престоят ни ще е в най-жааркото време. На плаж в колко може да се отиде и до колко да се стои?(твърде вероятно да са 40-50'С).Колко струват шезлонги, чадъри?

Публикувано:
преди 2 часа, Cllaire каза:

Здравейте, магеланци! 

Не сме посещавали ОАЕ досега. Дойде времето. 

Плануваме да посетим за пет дена ОАЕ по повод подарък за рожденник.

1. Според вас как е по-бюджетно да се направи, ако самолетът каца малко след полунощ в Абу Даби – да се нощува в Абу Даби и да се разгледат някои от забележителностите в този ден плюс да се нощува още една нощ в Абу Даби и на третия ден да се пренесем в Дубай за още 3 нощи или директно да отидем да нощуваме всичките 5 нощи в Дубай и да направим един дневен тур из Абу Даби?

2. Кой аквариум е добре да се види от възрастни хора? Не искам да посещаваме аквариум от типа Дисниленд и няма да се гмуркаме. Видях, че има в Абу Даби SeaWorld. The National Aquarium Abu Dhabi, а в Дубай аквариум Lost Chambers и има ли и други в Дубай - с една дума кой аквариум е най-добре да се види според вас, които сте посетили?

3. За Booking гледам, че за трима възрастни често се предлага едно легло в хотел. Леко ми е странно, но някой сблъсквал ли се е с такова предложение и използвал ли е? В смисъл да се натъркалят трима човека възрастни на едно легло?!

4. Ferrari дали е интересно за възрасни хора? Какво може да се прави там, ако двама от възрастните си падат по колите в реалния живот?

5. Престоят ни ще е в най-жааркото време. На плаж в колко може да се отиде и до колко да се стои?(твърде вероятно да са 40-50'С).Колко струват шезлонги, чадъри?

1. Аз бих останал в Абу Даби и след това да ходя към Дубай. По-удобно би ми било.

2. За аквариумите не мога да помогна

3. Предлага Ви се като възможност, а дали искате да сте тримата на двойно легло, си е Ваше решение. Дали е удобно може да пробвате предварително вкъщи. Ако не Ви е удобно, си вземете две стаи, апартамент с диван към спалнята или някакъв друг подобен вариант.

4. Ако си падат по колите и им е интересно, го посещават. Какво може да се прави може да се види на сайта им - https://www.ferrariworldabudhabi.com/

5. Ако под най-жаркото време се има предвид август, то най-вероятно вечер и сутрин до към 8-9 би ставало за плаж, поне за мен.

• Харесвам 1
Публикувано:

И в нашата резервация пишеше едно двойно легло, въпреки че бяхме трима. Можете да добавите това като уточнение - че искате едно двойно и едно единично легло. Не знам какъв е хотелът, но нашата стая беше 50 кв.м. и вътре имаше места за още 3-4 двойни, да не говорим единични легла, така че място за допълнителни има бол.

• Харесвам 1
Публикувано:

Благодаря за отговорите. Става ми по-ясно сега като ги прочетох.

Странното е, че наистина плануваме за м.август да посетим ОАЕ, но от авиокомпанията WizzAir днес ме изненадоха, като премахнаха всички полети в сряда през м.август и сега ще правя нови планове. Свързах се с агент на авиокомпанията и представете си как ме посъветва, да си "купуваме билети по-близо до пътуването".  Тук просто може човек да се посмее с ирония. Какво ги интересува плануване на почивка и отсъствие от работа, например и запазване на хотели. Тези WizzAir два пъти вече си плащаха за закъснения на полети. Сега нови сюрпризи.

Публикувано:

ами с Уиз промените са част от играта, това трябва да е ясно още от самото начало

те какво очаквате да кажат, ако ви е важно да няма промени резервирайте късно, ако ви е важно да купите предварително - рано. Или направо друга компания 🙂

за хотелите - може да са с цел настаняване на някои по-нетрадиционни семейства, де да знам

вероятно има и други с повече легла 🙂

• Харесвам 1
Публикувано:

Извинявам се за грубото прекъсване, на моля ви за помощ в избора на хотел - Bab Al Qasr Hotel или Radisson Blu Hotel & Resort, Abu Dhabi Corniche?

Публикувано:
преди 22 часа, Cllaire каза:

Престоят ни ще е в най-жааркото време. На плаж в колко може да се отиде и до колко да се стои?(твърде вероятно да са 40-50'С)

Плажуване при 50°C не е ли леко в зоната на екстремното ... Преживявала съм 50°C и ми е трудно да си представя при такива температури как ще ви се излежава по шезлонги.

• Харесвам 1
  • Смея се 1
Дани Магелани
Публикувано:
преди 19 часа, Cllaire каза:

Благодаря за отговорите. Става ми по-ясно сега като ги прочетох.

Странното е, че наистина плануваме за м.август да посетим ОАЕ, но от авиокомпанията WizzAir днес ме изненадоха, като премахнаха всички полети в сряда през м.август и сега ще правя нови планове. Свързах се с агент на авиокомпанията и представете си как ме посъветва, да си "купуваме билети по-близо до пътуването".  Тук просто може човек да се посмее с ирония. Какво ги интересува плануване на почивка и отсъствие от работа, например и запазване на хотели. Тези WizzAir два пъти вече си плащаха за закъснения на полети. Сега нови сюрпризи.

През август и през ноща е жега. Още от слизането от самолета потичат ручеи пот в нощните часове. Не си представям да излезете някъде, извън климатик. 

Хотелът трябва да е до самия вход на метрото. Или да сте с кола под наем непрекъснато и да разглеждате всичко от прозорците и.

• Харесвам 5
Публикувано:

Преди години през февруари бях в Дубай и ми направи впечатление, че грейна ли слънцето и стана жега. Февруари!

Публикувано:

Абсолютно сериозно препоръчвам на автора на темата да НЕ ходи в ОАЕ през август месец или преди това да си направи разширена кардиограма. 

Минималната (!) средна температура е 30 градуса. Източник: https://www.holiday-weather.com/dubai/averages/

• Харесвам 1
Публикувано:

Била съм през месец май в началото - направо щях да умра, при това че хотелът беше на една крачка от метрото.

Мъжът ми , реши че не може да пропусне възможността да си топни краката във водата , и се върна с изгорени табани от пясъка.

• Смея се 1
Публикувано:

Благодаря ви за предупрежденията. Мислех си, че примерно в 7 - 8 часа сутринта би било възможно да се потопим във водата или ... знам ли, късно вечерта. То мероприятието е замислено заради рожден ден, затова е през август. Някой луд като нас дали е преживял тези августовски температури? Имаме избрани посещения на няколко обекта, които със сигурност са климатизирани, аи престоят ни е кратък. Била съм в Египет на 50'С с пустинна биря, преживях го, но бях по-млада. Ще ви пиша, ако оцелея. 🙂 Много искаме да посетрим пустинно сафари, вечерно.  Понеже не съм любител на ATV-та, а мъжете са луди на тази тема, та да питам още нещо. Има ли възможност да си купим билети за пустинно сафари без ATV, a там намясто да платим за тези, които искат да карат? и ако има такава възможност колко би струвало на човек? Понеже гледам кави предложения има, и са все различни - някои са с възможност за маса, но без четириколки , а там където са за райдъри на ATV  пък няма маса. Много съм благодарна за всяко мнение, което пишете.

Публикувано:

Няма ли възможност за този Рожден ден да отидете на място, което е с по-нормални температури? Има толкова приятни летни дестинации.

Аз, като ходила там все края на януари, началото на февруари, честно казано не мога да си представя, че някой би си причинил августовски Дубай.  

• Харесвам 1
Публикувано:

ОАЕ е пустиня. ATV в август, в дюните, през деня. ...

Нямам спомен да съм давал в този сайт съвети за време и място на почивка, но сега се изкушавам. /Ако размислите и пожелаеш съвет бих помогнал. /

преди 33 минути , Cllaire каза:

Благодаря ви за предупрежденията. Мислех си, че примерно в 7 - 8 часа сутринта би било възможно да се потопим във водата или ... знам ли, късно вечерта. То мероприятието е замислено заради рожден ден, затова е през август. Някой луд като нас дали е преживял тези августовски температури? Имаме избрани посещения на няколко обекта, които със сигурност са климатизирани, аи престоят ни е кратък. Била съм в Египет на 50'С с пустинна биря, преживях го, но бях по-млада. Ще ви пиша, ако оцелея. 🙂 Много искаме да посетрим пустинно сафари, вечерно.  Понеже не съм любител на ATV-та, а мъжете са луди на тази тема, та да питам още нещо. Има ли възможност да си купим билети за пустинно сафари без ATV, a там намясто да платим за тези, които искат да карат? и ако има такава възможност колко би струвало на човек? Понеже гледам кави предложения има, и са все различни - някои са с възможност за маса, но без четириколки , а там където са за райдъри на ATV  пък няма маса. Много съм благодарна за всяко мнение, което пишете.

Дани Магелани
Публикувано:
преди 43 минути , Cllaire каза:

Това сафари, на което ходих, ни возеха в закрити джипове. Шофьорите бяха невероятни професионалисти. Пускаха колите вертикално надолу по дюните. Не мисля, че биха пуснали непрофесионалисти да шофира на това място. С микробуси ни закарваха до джиповете. Дори шофьорите на микробусите не бяха достойни да шофират по дюните. Та... не зная как си го представяте изобщо.

Преживях също най-голямата пустинна буря за последните 30 години, така съобщаваха. Не беше възможно да се излезе от сградата, почти нямаше видимост. Ситен пясък на брашно ти се навира навсякъде. Като попремина влязохме в магазин до хотела. Едва се дишаше през шал на носа и устата.

• Харесвам 1
Публикувано:

Бяхме на джип сафари и имаше и опция за самостоятелно каране на ATV в пустинята като част от цялата програма (с допълнително  заплащане). Можеше предварително да се резервира с каране на АТВ, можеше и на място, ако си размислил и вече го искаш, но не си го резервирал. Но не помня колко струваше. Които бяхме резервирали без тази опция изчаквахме тези, които караха АТВ-та в пясъка. Тура го бяхме резервирали през GetYourGuide. Може да се види какво се предлага и колко струва с каране на АТВ и колко без. 

• Харесвам 1
Публикувано:

Ще ви пиша, ако оцелея. 🙂

Май започнах сериозно да се притеснявам. Драсни някой ред за всеки случай... 🫠

• Смея се 1
Публикувано:

Да споделя моят скромен опит, понеже съм в Дубай в момента.

В самия Дубай, ако ще ходите по атракции като: Бурж Халифа, Аквариуми, Молове, музея на бъдещето и други такива...давайте, август е момента, няма да има навалици от туристи, а навсякъде е климатизирано и няма да усетите толкова жегата, отделно и намаленията които ще има за някои атракции ще ви дойдат добре.

За плаж и други активности навън...само вечер или през нощта 🙂

И да...топличко е, но се живее. За разлика от държавите с висока влажност, тук температура от 40-42 градуса я усещам като 30 във Филипините, Панама и други таиива с висока влажност.

Излизайки навън през деня е като печка с вентилатор, да духа вятър, но е топъл...и все пак се живее и не го намирам за проблем, понеже:

-има страшно много неща за правене и всичките са на климатик, дори автобус да чакаш, повечето спирки са климитазирани;

-цените са страшно ниски, понеже всичко е извън сезона (хотел двойна стая си взех за 20 евро на топ локация до метро, отделно всички аракции са с екстра дискаунт, които са възможни разбира се);

Не агитирам да ходите точно в Август, защото не знам какво ще е тогава, но в момента днеевните температури са около 40-44, а нощните около 30. Обаче малко след като слънцето падне към залез навън почват да щъкат хора и се диша спокойно 🙂

Ето снимки от плажа в Дубай преди 2 дни, когато през деня беше по-хладно-39 градуса, а снимките са по залез:

Screenshot_20250530_072159_Gallery.jpg

Screenshot_20250530_072216_Gallery.jpg

Screenshot_20250530_072228_Gallery.jpg

Преди 2-3 седмици, ходих навътре към пустинята в град Хата, еми там не се дишаше, имаше красоти за гледане ама в колата ти е жега въпреи климатика, а слезеш ли...ужас, въпреки това имаше луди, дето караха кану в езерото 🙂

Сега отивам в Саудитска Арабия, да видя там как се справят с жегата 🤣

А и забравих да споделя, понеже и аз гледам полетите от Варна,  че нещо ги махнаха в сряда, та има варианти да ги смените с такива от Букурещ, има всеки ден до Дубай, в удобно време са и ще спестят логистиката през нощта от Абу Даби до Дубай, но за сметка на тази Варна - Букурещ.

• Харесвам 1
  • Браво 1
Публикувано:

Благодаря ви, скъпи магеланци! Особено на Бръмбар и boogy83, защото вие ми дадохте изключително ценна информация. Разбирам притесненията и на хората с опит за тази дестинация по това време, но понеже ние ще сме за много кратко и ще се опитаме да разглеждаме повече забележителности през деня, т.е. ще сме на закрито не виждам чак такава опасност за здравето ни. Лично аз съм много зиморничева.... 🙂 , може пък Дубай да ме стопли. Шегичка 😉 . Искрено съчувствам на Дани Магелани, защото мен от подобна буря ми се възпалиха очите и 24 часа трябваше да стоя със затворени очи по препоръка  на лекаря (със задължително носене на слънчеви очила занапред при слънце).

Понеже сега съм решила да ползваме ранизи, а не както преди куфарче на колелца тип "троли" + чанта, за да сме по мобилни (защото сме за кратко и в топъл сезон), та имам и още един въпрос. Понеже ръчният багаж е 30х40х20 см, ако примерно раноцата се с рамер 45см, а не 40см ще бъде ли най-ужастният ми проблем на летището пред гейта? Четох публикации на пътешествениците тук, пишат, че напоследък доста са затегнали пропусквателния режим от WizzAir. Има ли някой наскоро пътувал за да ме уведоми дали може раницата да не е точно с тези 30х40х20 см размери и да не се е налагало за 5 см да плаща свръхбагаж?

Публикувано:

Моята раница е с размери 34 x 49 x 22 cm , и на летището във Вроцлав /април месец/ ryanair  ми провериха раницата , дали влиза в тяхната рамка.

Въпреки , че е по-голяма от техните размери , без проблем я натиках ,след  като прехвърлих някои неща от предния джоб в отделението.

Така че , от мен пари не видяха.

• Харесвам 1
  • Смея се 1
Публикувано:

😉  Четох публикации на пътешествениците тук, пишат, че напоследък доста са затегнали пропусквателния режим от WizzAir. Има ли някой наскоро пътувал за да ме уведоми дали може раницата да не е точно с тези 30х40х20 см размери и да не се е налагало за 5 см да плаща свръхбагаж?

Не мисля че раницата е проблем, освен ако видимо не е огромна и се набива на очи, освен това винаги може да извадиш някоя дрешка отвътре и да си я наметнеш на врата...

Иначе за общо 12 полета с wizzair от октомви насам (на летищата в София, Букурещ и Абу Даби), Никога не са ми мерили раницата, а в доста от случаите освен превишените 10кг и като размер ми беше по-голяма, ама понеже и аз не съм малък, умело я прикривах минавайки по гишетата със wizz служители 😀 

• Харесвам 1
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 12 часа, boogy83 каза:

да...топличко е, но се живее. За разлика от държавите с висока влажност, тук температура от 40-42 градуса я усещам като 30 във Филипините,

Подкрепям. Аз много издържам на жега, общо взето до 40 не ми пука, пловдивската закалка си казва думата. Не посинее ли въздухът, не е горещо. 37 в Дубай не ги усетих, в България е по-тежко при тази температура.

• Харесвам 1
Дани Магелани
Публикувано:

Имайте предвид и това, че повечето електронни термометри показват до 42-43 градуса, дори да е над +50. Това го правят,  за да не се стресирали хората, макар че е подвеждащо.

• Харесвам 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.