Прескочи до съдържание

Здравейте, приятели!

Препоръчани мнения

Буквално преди час, съвсем случайно, открих този форум, търсейки разни информации за Северна Корея, и реших да се присъединя. Студент съм в Пекин, КНР, и съм посещавал още Русия, Австрия, Унгария, Лихтенщайн, Швейцария и Германия (последните две - за по няколко часа на разходка в градчета край границите съответно с Лихтенщайн и Австрия). Изчетох доста мнения по темата за екскурзия до КНДР и форумът ми хареса - потребителите са възпитани, дискусиите се водят на едно високо интелектуално равнище и още преди някой да ми е казал "добре дошъл", аз бих ви казал - добре заварил! Обичам да пътувам и ще се радвам да открия съмишленици тук!

Редактирано от 魏思林
  • Харесвам 11
Връзка към коментар

Здрасти! Мен едно нещо ме тормози. Зверя се, блещя се...

Ако до трийсет минути не кажеш как да се обръщаме към теб, ще те нарека Шао Лин!   :)

• Харесвам 8
Връзка към коментар

Шао Лин звучи добре :D Все пак името ми е Веселин, точно така, но пък изписано в китайски вариант ми изглежда интересно :)

Уча "Съвременен китайски език", така се казва специалността. Един вид китайска филология, но не точно. Защо не точно, е съвсем друга тема - за нивото на китайското образование, която едва ли си струва да подхващам сега (:

Добре дошли на гости в Пекин! Като за начало, ще ви се похваля, че вече пети ден концентрацията на фини прахови частици във въздуха е почти половин грам на кубичен метър :D

Редактирано от 魏思林
  • Харесвам 8
Връзка към коментар

Ако знаеш как се притесних като ти видях никнейма, викам си китайските ботове най-накрая пробиха лондонската защита и ме чака спам кошмар, съвсем сериозно :)

Добре дошъл иначе, познавах една българка, която учеше там преди време, има ли доста нашенци в Пекин?

• Харесвам 4
Връзка към коментар

Ако знаеш как се притесних като ти видях никнейма, викам си китайските ботове най-накрая пробиха лондонската защита и ме чака спам кошмар, съвсем сериозно :)

И аз същото си помислих, но да не избързваме, защото Веселин може да е пратеник на ботовете... :lol:

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Има нашенци, немалко са, но пък не са и много... На изборите в края на 2011-а гласуваха точно 50 човека, а за броя на българите по онова време май беше около 200 или малко отгоре, сега със сигурност са се увеличили. Преди три години четох статистика, че в цял Китай има малко над 1000 постоянно пребиваващи българи, но лично аз съм склонен да заложа на поне 1500. 

ПС: Скоро почвам със спам кошмара

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Този спам ни е най-любим. Като приказки на Шехерезада !

Ух.. като си помисля, че миналата година баш на тази дата маах гащи из Пекин... и си сътворих една Шеметна надпревара*  пътувайки към летището ...и само Господ ми помогна с час закъснение на полета и ме качиха в последния момент....Та  почвам пак да глася планове.... :)

Добре дошъл, Веселине!

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Хм, гузен негонен бяха... изпотих се, след като видях името ти, но явно не съм била единствената :)

Да ме чакаш и мен другия месец.

Видях, че има с'бирка на магеланци в София, май повече хора може да се съберем за среща в Пекин :lol:

В крайна сметка ще имаме информация от кухнята, както се казва - един почетен представител на Магеланците в Китай.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Здравей и добре дошъл и от мене.Ех......Китай.Искрено ти завиждам,че учиш там.Сега да те питам,имал ли си време да опознаеш страната или от учене не остава такова?

Добре дошли на гости в Пекин! Като за начало, ще ви се похваля, че вече пети ден концентрацията на фини прахови частици във въздуха е почти половин грам на кубичен метър :D

И наистина ми е много интересно дали са затворили цели участъци от пътната мрежа за да се преборят с огромното замърсяване?А ти как се справяш с този проблем,или с времето се свиква.

Аз например съм слънчев човек и ми бе много гадно времето да е слънчево,пък слънце да няма.

Връзка към коментар

Да ме чакаш и мен другия месец.

Видях, че има с'бирка на магеланци в София, май повече хора може да се съберем за среща в Пекин :lol:

В крайна сметка ще имаме информация от кухнята, както се казва - един почетен представител на Магеланците в Китай.

Ами да си отворим една тема за координация и самонадъхване освен? :) Пък Веско само да пали огъня от далечен Пекин :) 

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Добре заварил на всички, отново! :)

Заповядайте тук! Ако имате въпроси и мога да ви помогна, ще го направя с удоволствие! Малко съм зает, защото освен да учa, работя (трябва и да се яде :D). Така че трудно мога да обещая да се ангажирам с каквото и да било, защото графикът ми е понатоварен, но ако успея да се срещна с вас, ще е страхотно (:

Относно замърсяването, взимат се разни мерки, но са крайно недостатъчни. По принцип не знам за затварянето на цели пътни участъци, може и да са го правили. Сещам се на първо четене за една друга мярка - във всеки един ден на работната седмица не могат да се движат определени автомобили. Как се определят ли? Всичко зависи от това коя е последната цифра в регистрационния номер на автомобила ти. Така, да речем, колите с номера, окончаващи на 0 и 5, са забранени за шофиране в понеделник. 1 и 6 във вторник, 2 и 7 в сряда и т.н. Всеки месец номерата за съответния ден са различни, за да има някакъв баланс, все пак :) През уикенда всички автомобили се движат свободно. Но тези мерки са си недостатъчни, защото въздухът тук е ужасен. Китайците много харесват въздуха в София и казват, че е чист. Сами можете да си представите за какво става въпрос. 

Лично аз нося маски, които са пристегнати и плътно прилепват, с идеята нищо да не прониква, все пак, но силно се съмнявам, че има кой знае какъв ефект. В предните дни, когато излизах, след около половин час престой навън започваше да ми тече носът. Само тази проява съм забелязал като ефект от ужасяващия въздух, плюс това, че понякога са ме болели дихателните пътища. 

С последния абзац не искам да ви плаша, за 1-2 седмици тук няма нищо лошо да ви се случи, по отношение на лошото качество на въздуха. Едно е да дойдеш на екскурзия, съвсем различно - да живееш (това го казвам, за да не ми завиждате, че съм тук - повярвайте ми, всичко е твърде относително и въпросът е в това как човек приема нещата, но тук си е тежко и не е за всеки; не бъркайте екскурзията с емиграцията)

• Харесвам 6
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.