Прескочи до съдържание

Полет Рияд - Бора Бора

fxtrader

Препоръчани мнения

Публикувано:
Здравейте,

Планирам почивка до Бора Бора и търся билети от Рияд - Таити - Бора Бора. Времето е към края на Март 2026 година така че има достатъчно за целта.

Въпросите ми са понеже гледах www.flightconnections.com и ми дава че полета с най малко смени е Рияд-Дубай-Токио-Таити. От друга страна обаче https://matrix.itasoftware.com/ ми дава Рияд - Хонг Конг - Нова Зеландия - Таити.

www.flighthub.com ми дава полети и през САЩ тоест да летя на запад отколкото на изток.

Тъй като Бора Бора се намира на другия край на земното кълбо ми е интересно какво биха предпочели хората накъде да летят?

Освен това бих искал да попитам за ходилите до там от Таити РРТ до Бора - Бора как точно се стига?

Благодаря за отговорите.
Публикувано:
преди 4 часа, fxtrader каза:
Освен това бих искал да попитам за ходилите до там от Таити РРТ до Бора - Бора как точно се стига?

Пак с полет, няма друг начин. Само до близкия оствор Мореа може и с фери.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 5 часа, fxtrader каза:

air tahiti и air moana

преди 5 часа, fxtrader каза:
какво биха предпочели хората накъде да летят?

аз бих предпочел откъдето е по-евтино🙂

през САЩ ще ти трябва и виза

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 4 минути , neuromancer каза:

air tahiti и air moana

аз бих предпочел откъдето е по-евтино🙂

през САЩ ще ти трябва и виза

Ние сме канадски граждани, мисля че все още не ни искат за там. 

Публикувано:
преди 12 минути , neuromancer каза:

все още не 😉

Колкото до цената, май няма голяма разлика дали през САЩ се лети или през Япония. По скоро ме притеснява че след 37-45 часови полети ще ни трябват поне два дни за възстановяване. 

Публикувано:
преди 37 минути , fxtrader каза:

Ние сме канадски граждани, мисля че все още не ни искат за там. 

Най-изгодно беше от ЛА или СФ, при наличие на американска виза. Мисля, че имаше полет и от Хонолулу.

От Австралия, НЗ или Сингапур също може да провериш.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 7 часа, fxtrader каза:

Най-точно се стига със самолет 👍 . Летище Бора Бора няма международен терминал .

Най-евтино се стига ферибот (редовна линия Таити-ББ ) , не съм го ползвал - снимка на ферибота  обаче съм поствал в темата и изглежда комфортно голям .

Обичайно хората избират как да летят според собствените си приоритети за качество , връзки и престои …
Бизнес класа ли ще летите ?

Предполагам няма за пръв път да купувате билети и знаете , че цените при а/к са особено динамични .

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 39 минути , fxtrader каза:

Колкото до цената, май няма голяма разлика дали през САЩ се лети или през Япония. По скоро ме притеснява че след 37-45 часови полети ще ни трябват поне два дни за възстановяване. 

Ами ти си знаеш. Пътя си е път, на някого не му пука, друг се възстановява. Компаниите от Залива, Катай, Ер Ню Зиланд, японците са без съмнение по-комфортни от американските и европейските компании.

• Харесвам 1
Публикувано:

Аз летях с Air France от София до Париж, от Париж до Таити като имаше стоп в Лос Анжелис 1 час. В Таити с Air Tahiti до Бора Бора. И същото назад.
Air France има редовна линия за тази дестинация.

• Харесвам 1
Публикувано:

Директни полети извън съседните острови има само от САЩ (Лос Анджелис, Сан Франциско, Сиатъл и Хонолулу) , Япония (Токио) и Нова Зеландия ( Окланд). От Европа независимо от авиокомпанията при всички положения се прекачва в някой от горепосочените градове.За летящи от София разстоянието през САЩ е най-кратко ( и полетите обикновено най-евтини), през НЗ е най-дълго.От Залива сигурно има предложения на изток.Та ти ще си харесаш полет, който те устройва най-добре от изходната ти точка.Аз летях с French Bee през Сан Франциско, Air France също летят от Париж със стоп в Лос Анджелис. Мисля че поне 70-80% от пътниците бяха французи , американците сигурно предпочитат родните си авиокомпании.На теб виза не ти трябва , но да се има предвид ,че в САЩ всички пътници от Париж за Таити слизат от самолета и после се качват отново, независимо от краткия стоп.

До Бора Бора с Air Tahiti , Air Moana или ферито Apetahi Express, което свързва три пъти седмично всички острови от групата ( Tahiti , Huahine , Raiatea, Taha'a, Bora Bora и Maupiti ).Лодката е доста нова и комфортна , но разбира се пътуването отнема часове.

От Tahiti до Moorea c Air Tahiti , Air Moana + четири фериботни компании оперират връзка между двата острова.Всичките ги има онлайн.

• Харесвам 6
Публикувано:

☝️ Доколкото разбирам, питащият вече е видял всички възможни опции и знае за тях ( дори е отворил матрицата ) и сондира за мнение с коя а/к да лети ..

Аз ако бях трейдър , базиран в Рияд - хващам си директния полет на Сауди до ЛА , после ЛА до Таити на отделен билет ( има няколко опции) , който ще избера според удобен за мен час . Два нон стоп  полета нямат равни по удобство , в едната посока мога да оставя ден и за разходка в ЛА .

• Харесвам 5
Публикувано:

Благодаря на всички. 

Определено решението на къде да се лети остава в мои ръце виждам че няма консенсус за посоката Изток или Запад.

Колкото до това дали да е през ЛА или през Токио аз бих предпочел с Emirates или Qatar Airways до Токио. 

Иначе опцията за Рияд-Париж-ЛА(1час престой) ми се вижда доста привлекателна. 

Има време така или иначе ще обновя темата като купя билетите. 

• Харесвам 2
Публикувано:
Преди 1 час, fxtrader каза:

Благодаря на всички. 

Определено решението на къде да се лети остава в мои ръце виждам че няма консенсус за посоката Изток или Запад.

Колкото до това дали да е през ЛА или през Токио аз бих предпочел с Emirates или Qatar Airways до Токио. 

Иначе опцията за Рияд-Париж-ЛА(1час престой) ми се вижда доста привлекателна. 

Има време така или иначе ще обновя темата като купя билетите. 

Каквото и да избереш, красотите ще компенсират неудобствата.

И горещо препоръчвам да отделиш 2 дни на остров Мореа. В единият ден да направиш тур с лодка през лагуната с кораловите градини и пикник на остров (има организирани от пристана) и вторият да обиколиш самия остров с кола.

• Харесвам 3
Публикувано:

Вярно че е с кратко прекачване в Париж ,но какво му е директното в тоя полет на саудитите , щом втората отсечка се изпълнява от друга авиокомпания ? Директно летят от Джеда. Ако няма междинна нощувка ( което препоръчвам ) аз бих търсил връзка с най-кратко общо полетно време до крайната дестинация, без значение на изток или на запад.

• Харесвам 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.