cck Публикувано: Неделя в 16:52 Публикувано: Неделя в 16:52 Летище Русе (ROU) Имах късмета да ида за няколко дни до Русе - прекрасен български град, където винаги е интересно и откривам какво да видя, а в случая и кого 🙂 Благодаря на @ДиянаВ и @EliDion за топлото посрещане, беше чудесна среща. Ще звънкам като минавам в града а вие не забравяйте да се обаждате като сте в София 🙂 След срещата ни се отправих към "важна" изследователска цел (група преподаватели и студенти, синът и моя милост) - да видя на живо Летище Русе (ROU). Всъщност целта беше, ако е възможно да направим и интересни филми с дронове, но не ни разрешиха - има охрана! За това снимки към терминала само отвън: Та за самото летище Уикипедия казва че "е гражданско летище за вътрешен и международен транспорт. Разположено е на 20 km от гр. Русе в близост до с. Щръклево... инфраструктурно е с възможност да обслужва товарни самолети, бизнес самолети и хеликоптери, граждански полети, селскостопански летателни средства, противопожарни самолети и др. От 22 февруари 2024, Летище Русе има удостоверение за експлоатационна годност, издадено от Главна Дирекция „Гражданска Въздухоплавателна Администрация“. Според това удостоверение, летището е класифицирано като такова за обслужване на авиация с общо предназначение. Летище Щръклево (Летище Русе) е построено през 1967 г. като военно – собственост на Министерство на отбраната. След построяването на пътническия терминал от летището са извършвани по три вътрешни граждански полета дневно от и до София... Летище Русе има изградена ЛЕД система за осветяване на пистата, която позволява излитане и кацане при намалена видимост" Хубав филм по темата можете да гледате тук: https://bnt.bg/news/letishteto-do-s-shtraklevo-304084news.html Както стана ясно от тази тема скоро едва ли ще отвори, но надявам се някой ден все пак да заработи! --- Какво открих (за себе си, местните си знаят) обаче! Там... в Щръклево... има повече от едно летище! Сериозно. Като нямахме разрешение за дроновете се преместихме в северния край на селото, където е летището на ССА (Селскостопанска академия) или по скоро летателна площадка. Ето тук (43.72722041843968, 26.048794850782063) https://maps.app.goo.gl/CCsS3pXGW5ofH7xn9 До пистата се стига по черно пътче, като на място се мъдри тази необитаема сграда... може би хангар. Дори самолет открих: А пистата - макар и позатревена вече - става за автомобилни гонки 🙂 Кадри от дронопускането - като успее снимащия да ги пообработи. 11 1 2
EliDion Публикувано: преди 11 часа Публикувано: преди 11 часа Като дете лично съм летяла до София - веднъж. Полета беше 40 минути. Даваха от ония малките бонбонки "кръц кръц", и сега съм виждала от тях в Метро, против глъхнене на ушите при излитане и при кацане. Беше яко приключение. Срещата с @cck и сина му също беше яка😀. Като се запозная с такива хора ме влече към сбирка в София. Ако успеем да се организираме с @ДиянаВ ще посетим някоя с удоволствие. 3
ДиянаВ Публикувано: преди 9 часа Публикувано: преди 9 часа И аз съм пътувала по въздух Русе - София, но като бебе и нямам спомен - само ми е преразказвано🙂 Обзалагам се, че е имало някакво намаление в стил jetcost, rumbo и т.н. в приблизителен период😄 Представяш ли си @EliDion да сме били в един самолет😁 2 1
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега