Ivooo33 Публикувано: 16 юни, 2025 Публикувано: 16 юни, 2025 Привет, след неколкократни пътешествия до Тайланд реших да проуча възможностите за закупуването на имот. Изгледал съм кажи-речи стотици видеа с всички рискове, но повечето са на английски, а е друго ако имаш възможност да го обсъдиш с човек от България, реално закупил имот. В моя случай интереса ми е за остров Пукет. Доколко разбрах най-сигурния и лесен вариант е да се закупи апартамент или къща в даден ризорт, където просто хората да ти го отдават под наем и да си удържат съответно % за това. Та ако има случайно човек от тук, преминал през цялата тази лудост ще се радвам да отдели от времето си. 1- ако имот х струва 6 000 000 колко би било оскъпяването за всичко- такси, данъци, адвокати… 2 - ако имота е част от хотел то може ли да го купиш и да си е само твой или отново трябва да търсиш тайландец, който да държи 51% 3 - след изтичането на въпросните 30г при подновяване колко трябва да се заплати на държавата за нови 30 години? 4- в натоварения период е ясно че всичко е отдадено, какъв обаче е реално шанса да се намират наематели и в дъждовния сезон май-октомври? Естествено най-вероятно пропускам нещо и евентуално ще имам още въпроси, ако някой има реален опит… Поздрави и предварително благодаря на отзовалите се!
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега